"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline notna
9464 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 22:22

Mrakoplas Ano, potvrzuji, Byoma hydratační gel nebo gel jsem už taky kupovalal. Na sephore meli minibaleni.

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 22:37
Reakce na Evaeva:

Jaká kosmetika teď frčí mezi náctiletými? Koupila bych něco ségře. Líčí se spíš příležitostně.

​Zřítelnice si oblíbila Sol de Janeiro, mají i v naší Sephoře... od krémů přes voňavky až po šampóny apod. Jsou to takový slaďárny, ale ona začínala u Victoria Secret, kde ti už při přičichnutí trnou zuby Dekorativku si radši kupuje sama.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2025 22:57

notna díky! Něco z toho vyberu 

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 22:58

Evaeva dle naší 12lete Sol de janeiro, masky na obličej z dm, ty gelové polštářky pod oči, Laneige 

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 06. prosince 2025 03:26

notna Prosím tě, na ty Some by mi pozor, nejsou na denní použití (jak mi vysvětlovala kamarádka Korejka), ani na japonském amazonu nemají úplně top recenze (koukala jsem na ně, je to asi dva roky zpátky, tak už si přesně nepamatuju proč jsem je zavrhla). Chtěla jsem je koupit dceři, ale odradilo mě to. Jinak obecně mají dobré věci, stejně tak Beauty of Joseon, který je podle mě lepší. 

Offline notna
9464 příspěvků moje polička 06. prosince 2025 07:56

Garfie Diky moc za varování. Zeptám sr dcery, jestli to ví a kdyžtak dohledáme informace. Ona je zatím nemá. Nadstandard v kosmetice si musí platit sama, tak to nejdřív zkouší na mě, jestli nevyměknu a nekoupím :-)

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 17:19
Offline stes
9316 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 18:12
Reakce na JankaM:

Evaeva dle naší 12lete Sol de janeiro, masky na obličej z dm, ty gelové polštářky pod oči, Laneige 

​Nechci aby to vyznělo neuctivě, ale dvanactilete holky používají gelové polštářky po oči

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 19:56

stes no a? Stojí to asi dvacku, když to holkám dělá radost probíhat s tím doma nebo když mají přespávačku... Horší je že synek objevil, že dělají i pánskou verzi, kterou musel taky vyzkoušet

Sama mám ke kosmetice celkově vlažný postoj a na slibované účinky nevěřím, toto ani nepoužívám. Furt lepší když si kupuje blbosti v DM než třeba el.cigatety nebo kratom atd. 

Offline stes
9316 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 20:00

JankaM jezis v pohodě, nemusíš je obhajovat....mě zaujalo, kde se u nich zrodil pocit, že je potřebují....rtěnku nebo stíny samozřejmě chapu

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 20:15

stes já jsem si jako dvanáctiletá taku dávala masku, to je stejne i když ano máš pravdu, je to obojí kravina dost:D:D. Ale tak to ty nase nákupy tady taky:D

Offline Tak Betty
6161 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 20:17

stes Já u 12 letých nechápu ani rtěnku nebo stíny . Jsem boomer.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2025 20:19

Karja já si ve dvanácti dávala tu masku, stíny a řasenku vůbec 

Offline Tabea
8163 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 20:31

stes moje děti si ty polštářky taky koupily. Ale ne proto, že by myslely, že mají pytle pod očima, nebo na co to je, ale proto, že jim to přijde legrační mít pod očima nalepený studený, slizký půlměsíce.
Nějak si toho všimli v obchodě. Ja to nepoužívám. 

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 20:57

Správná maska u mých puberťaček dost pomáhala na akné. Nějak mně na tom nic nepohorsuje. 

Já to mám teda obráceně, za své ať si deti kupují blbosti v DM a já jim kupuji kvalitní kosmetiku. Nějak nechápu, proč bych já mohla mít krém za litr a vic a ony Garnier za 200, když mám ten Babor vyzkoušený, že jim prospívá. 

I do toho adventního kalendáře klidně strčím kvalitnejsi top coat, protože oni by si lak za 250 prostě nekoupily. 

Offline Kokoska
35048 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 09:11
Reakce na Tak Betty:

​Ja nechapu u devitilete vlasy obarvene na cerno, blondynka s jemnym oblicejem a sedomodryma ocima.

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 09:45

Kokoskajá jsem je od barvení odrazovala (starší chtěla zrz) a nedalo to moc práce. Měly vlasy do pasu, to by jim odrustalo hodně let.

Těch už je starší nakrátko, tak to bych i kývla, ale zas už o tom nemluví.

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 13:01

Kokoska 

Já to nechápu ani u čerstvě devatenáctiletý zřítelnice. Hrůza děs, a takovou krásnou svoji barvu měla

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 13:05
Reakce na Tak Betty:

​a ja bych ty holky podpořila a udělala jim radost kosmetikou, i když mi to přijde zbytečné na sebe něco matlat v 12. Ale kdy jindy si tím projít? Pak jsou tu expertky, co si v 40+ neuměj namalovat oči, protože to nikdy pořádně nezkoušely (ehm ehm) a netuší odkud začít. Tak bych asi k Vánocům koupila, co si přejí, ať si zaexperimentují. 

Offline Kokoska
35048 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 13:07

barbucha no pry to bylo kvuli Helloweenu Jako by nestacila paruka, asi mlada kecala. 

Jen se divim, ze ji to jeji mamka odsouhlasila (pry). Ja do toho nemam co mluvit, je to vnucka od manzelova syna. Ptala se nas, jak se nam to libi, tak manzel ji rekl rovnou, ze vypada hrozne, ja jsem jen rekla, ze k jejimu jemnemu obliceji se mi to zda strasne tvrdy, ze se mi vic libila blond.