Gatitajá jsem měla na výšce spolužačku,která si to líčení normálně ve volných chvílích zkoušela. Tě prý kdy jindy?
Jako rozumím tomu, ale mně tyto procedury upřímně otravují.
Gatitajá jsem měla na výšce spolužačku,která si to líčení normálně ve volných chvílích zkoušela. Tě prý kdy jindy?
Jako rozumím tomu, ale mně tyto procedury upřímně otravují.
continuity no ale je dobrý to umět, ne? Moje matka se nemalovala nikdy, na gymplu se to mezi holkama taky nenosilo, nejak mě to minulo, i kdyz Top dívku jsem mela pečlivě nastudovanou a na obličej si z pečující kosmetiky namatlala kde co (ono toho ale tenkrát ještě tak moc nebylo). No a teď bych to potřebovala trochu umět, ne že bych se za svůj nevýrazný povadlý obličej stydela, ale jsou situace, kdy to není úplně vhodné. Sjednoceni a řasenku zvládám, ale třeba příčetně si udělat oči už ne. Nemyslím tím nic velkého, ale nějaké přirozené zvýraznění. Koukala jsem asi 5x na nějaký tutorial a jsem fakt úplně mimo, ani neznám svůj skin udertone a vůbec jsem netušila, kam na oko se ten stín dava, ještě když jsou v te paletce treba tři! Tak jsem na tom jak ta dvanáctiletá novicka a neni to uplne dobre.
continuity diskuze je asi dal, ale kosmetika neni prece o cene. I ty DM veci at uz Balea nebo znacky jako Neutrogena nemusi byt slozenim o nic horsi nez ten krem za litr. Jsem potrefena trochu, protoze skin care mam z vetsiny klasicky z drogerky. At uz nejakou korejskou nebo klidne tu Neutrogenu. Sleduju par profilu na IG zabyvajicich se kosmetickou chemii a nejake dermatology. Zakladem je odliceni, nejake aktivni latky v podobe toneru a sera a krem uz je celkem jedno, na tom se prave da usetrit nejvic. Sera jsou naopak ta nejdrazsi polozka. A co je zaklad, je SPFko. V tom pokulhavam nejvic no, nastesti vrasky nemam jeste, tak ten ksicht snad jeste zachranim ![]()
Gatita
.
Umím jen řasenku, kterou si dávám jako první, protože pak vatovou tyčinkou musím čistit okolí řas a dát stíny. Stíny jen nude barvy, max. hnědá nebo trochu zelené. Linky neumím a makeup taky ne, jen trochu rozetřu korektor na tváře a nos, protože jsem přirozeně červená. Mladší sestra, ta co se patlala vším možným od 8. třídy mi říká, že se půl hodiny maluju a pak to není vůbec vidět, ale já to vidím![]()
Edit. A když jsou v paletce 3 stíny použiju jen jeden
.
Gatitajá ani nevím co je skin undertone. ![]()
Koho to neví, dobře, ale odmítám plést na sebe i další ženy bič v podobě povinnosti se líčit. Pokud to někoho baví, potřebuje to - ok, fer. Ale stejně je v pořádku chodit po ulici nenalicena.
Odliceni je samozřejmě základ a na to možná stačí i něco z drogerky. Ale my máme vsechny dost mizernou pleť a za mně je znatelný rozdíl i mezi něčím z lékárny a běžnou drogerii. Nějaké slavne korejské sérum jsem dostala loni, švagr se dokonce radil s letuškami, které mají tu pleť extrémně namáhanou. No vůbec to nemůžu používat, po 14 dnech pleť plná pupínků.
Takže když konečně vím, co funguje, tak jim to i sobe ráda koupím, nebudu dělat experimenty s puberťačku, která je z té pleti upřímně nešťastná. Nemám kapacitu sledovat kosmetické influencerky ani mně to nebavi. za tu dobu ty peníze radši vydělám. ![]()
continuity tak to chapu, ja mela akne do te cca 30ky a pak proste zmizelo. A pamatuju si, jaky boj to byl. Tech tub differine gelu a skinorenu a dalsich akne produktu..Tam bych asi dala na radu dermatologa, ale je to tezke najit nevo, co opravdu pomuze kor treba na cysticke akne....Jen jsem chtela napsat, ze slozenim se kolikrat krem z drogerie moc nelisi od tech drazsich
Gatita já dokonce uvažovala, že se přihlásím někam na kurz. Protože ty tutoriály, to je vždycky hrc frc a je to. Já bych potřebovala, aby mi někdo řekl přesně takhle to dělej ![]()
Jos souhlas. Já v životě neviděla rozdíl mezi drahým a levným krémem, kromě jednoho jediného. A ten už taky vůbec nefunguje ![]()
Takže spíš je fakt potřeba najít to, co funguje.
Gatita já dokonce uvažovala, že se přihlásím někam na kurz. Protože ty tutoriály, to je vždycky hrc frc a je to. Já bych potřebovala, aby mi někdo řekl přesně takhle to dělej
Kurz je super. Celý život se nelíčím a neumím to, takže jsme se se stejně neschopnou kamarádkou přihlásily. 45 nám bylo. Paní se nám úžasně věnovala několik hodin. Vybrala typologii, půlku obličeje nám udělala, my si udělaly tu druhou. Připadlay jsme si děsně krásně, za produkty jsme tam nechaly majlant. A pak jsme je po pár letech prošlé vyhodily, protože jsme si nedokázaly ten rituál líčení nastavit, natrénovat.
Mrzí mě to hodně, protože třeba na plese bych ráda vypadala trochu líp. Mrzí mě, že se to neučí ani dcery - když to nevidí u mě. A moje máma se vlastně taky nikdy nelíčila. Je to nepěkná genetická zátěž.
Archivářka já dělám takový základ, korektor, makeup, řasenka, ale právě si myslím, že bych mohla vypadat o dost líp s minimální snahou umět třeba nějaké to konturování. Když už se s tím stejně dělám. Akorát že vůbec nevím co kam dát
Já se nelíčím vůbec, když si zvládnu ráno "nařasit" oči, tak už si uznale klepu na rameno. Nestíhám a asi je mi to i dost fuk. Osmiletá dcera se šminkuje s kamarádkou každý víkend. ![]()
A ja když si dám řasenku a zvýrazním obočí, tak muž frfle, že se mu to nelíbí
a strašlivě mě tím vytáčí!!!
rasaNori haha, dala jsem si červenou rtěnku a: "Cože?! Takhle chceš jít ven?!" ![]()
...., ale odmítám plést na sebe i další ženy bič v podobě povinnosti se líčit. Pokud to někoho baví, potřebuje to - ok, fer. Ale stejně je v pořádku chodit po ulici nenalicena.
Dekuji, predsedo!
Tabea U nás: Ty sis nabarvila pusu?
Misto aby rekl:Tobě to dneska sekne.
Ale obcas si všimnu, ze nekdo vypada lip nez obvykle, jen tak jemně, ale nejaka prace za tim je. Jednou jsem se nechala profi nalíčit, jen mi nějak nenápadně vystínovala oko, tu trochu světlejší, tu trochu tmavší...a efekt byl veliký, i když na první dobrou jsem nijak namalovane nepůsobila. Tak tohle bych treba chtěla umět.
Já se líčím celý život, dokonce i v porodnici jsem si dala trochu barvy do tváří a řasenku. Takže pro mě bývalo nemyslitelné jít s košem nenalíčená. Čím jsem starší, ličím se méně a teď, když jsem byla nemocná, jsem si dopřála luxus napatlat si séry, krémy, SPF a šlus. Stejně jsem vypadala zvadle tak jako tak. Dneska jsem se na kontrolu po dlouhé době nalíčila (make-up, obočí, řasy, bronzer a rtěnka) a zase jsem se cítila jako člověk.
Já jsem si taky zkoušela různé typy líčení. A že bylo co líčit. Potom jsem své poznatky lehce zištně předávala dál![]()
Gatita Taky se neumím líčit, ani mě to teda moc nebaví, ale když jsem chodila pravidelně na kosmetiku, nechávala jsem si vždycky barvit obočí (na barvu jenom o fous tmavší, než mám přirozeně, žádná tmavá ani výrazná barva) a řasy (ty klasicky na tmavo) a bez práce to udělalo veliký rozdíl. Pak mi stačilo dát rtěnku a byla jsem namalovaná.
I teď teda nejčastěji použiju jenom korektor pod oči a rtěnku, na víc nemám morál, ale nejčastěji chodím nenalíčená.
Já se líčím celý život, dokonce i v porodnici jsem si dala trochu barvy do tváří a řasenku. Takže pro mě bývalo nemyslitelné jít s košem nenalíčená. Čím jsem starší, ličím se méně a teď, když jsem byla nemocná, jsem si dopřála luxus napatlat si séry, krémy, SPF a šlus. Stejně jsem vypadala zvadle tak jako tak. Dneska jsem se na kontrolu po dlouhé době nalíčila (make-up, obočí, řasy, bronzer a rtěnka) a zase jsem se cítila jako člověk.
jo, tak v porodnici jsem taky řasenku aplikovala. A taky pamatuju, jak jsem dostala u pediatra kompliment, jak jsem nastrojená. Ale od ty doby jsem dost rezignovala. (Na šminky, na oblečení ne.) ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.