Potřebuji poradit, treba od continuity :D:D. Dostala jsem se do druhého kola výběrka, první bylo přes personálku, takže nějaký ten základ, teď už bych měla jít do té firmy. Ale já vím už z těch podminek toho prvního kola, že bych stejně nemohla nastoupit, doma by to organizačně nešlo teď s holkama. Ale za dva roky je to dream job, proto jsem se tam taky hlásila, abych zjistila, oč jde a jaké jsou podmínky. Je lepší tam jít a poznat oč běží a poznat se, nebo odmítnout rovnou, že teď není čas na změnu?. Víš co u nás těch firem není moc a nerada bych se někde špatně zapsala nebo tak;-). Bože měla jsem takový klidný předvánoční čas a teď vymyslím takovou blbost;-)
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Tabea tak to já na to v porodnici prděla
Teď bych teda taky klidně trochu povolila, ale jak mám to akné, tak ten makeup dělá velký rozdíl.
Uff, Nevím jak moc je to teď no go, pokud za všech okolností, tak bych se omluvila, ideálně předtím než agentura posle ten životopis dál.
Umím si sama představit jen málo situaci, kdy má ten kandidát podruhé na pohovoru nějakou výhodu, napriklad protože, že byl sice dobrý, ale na konkrétní pozici jsem hledala něco trochu jiného a teď už to fitne. Všechno ostatní - on nakonec nenastoupil z jiných důvodů, my jsme ho zamítli, že nepasuje do kultury nebo se nám nějak nezdál - mu rozhodně nepomůže. Navíc je tam ještě jeden problém, pokud si te budou pamatovat, tak budou znát ten stav před lety a ty se za ty dva roky někam posunes.
Pokud chceš zjistit jestli je to opravdu Dream job, zkusila bych trochu porejpat do ty agentury, ať to zjistí, co potřebuješ. Ideálně co chtějí za skilly, jestli by třeba nešli doplnit na těch pár let.
Nevím, volně asociuji, já v té situaci nikdy nebyla, kdyz hledám práci tak řeším jen inzeráty, které vyhodnotím jako že bych to dělat opravdu chtěla - vyjma nejakých tréningových pohovoru na začátku, které si takto sama označím.
continuity Jojo, víš co, hlavní problém je, že tady není tolik pracovních míst a pokud jsou inzerovány přes personálku, tak ty se musíš o to místo ucházet, abys zjistila, co to je vlastně konkrétně za firmu a kde sídlí. Což je prostě věc, která se ti hodí vědět, jaká firma typově tato pracovní místa nabízí. Právě jako přemýšlím, co moc ztratím získám, když tam pujdu;). Nastoupit bych nemohla ted poté co mi blíže vyjasnili podmínky pracovní, jako mohla, ale bylo by to hodně hodně na krev a to prostě ted když práci mám dělat nemusím no. Až budou moje děti ve škole obě dvě bude to zase jiné...
Personalku bych ignorovala, tam ti to určitě neuškodilo, to co jsem psala se tykalo az klienta. Agentury nemají to síto moc velke, prakticky pošlou dál kandidáta, který má alespoň teoretickou šanci. Normálně bych tomu člověku řekla, že teď nemůžeš,ale kdyby o něčem kloudnem věděl, ať se ti ozve.
Já to u těch inzerátu přes personalky delam tak, že dám do googlu nejake klíčové slova a často ten inzerat najdu napřímo (teď se mi to teda taky nepovedlo, ale měli ho na indeed místo jobsu).
continuity To tak dělám taky, ale jako ze dvou pokusu se mi to teda nerozklíčovalo, na tuto jednu firmu jsem měla teda podezření, že to bude ona, ale jen protože jí znám, vůbec google nebo chat gpt nenapovídal dobře;). Nechám si to rozležet a zítra snad budu chytřejší;)
Karjadržím palce
Karja a neděláš z toho zbytecne moc velkou vědu? :) Jestli ti vysloveně nevadi plýtvat tvým casem a nemas s tim nejaky moralni problem, tak ja bych klidně v tom pohovoru dal pokračovala, pokud by to mohlo pomoci jeste více zblízka vidět tu firmu, otestovat sama sebe atd - odstoupit z toho můžeš vždycky, to je přeci legitimní postoj, a co za ním je, to nijak rozkryvat nemusis a upřímně, HR holky opravdu nemají čas si dělat ještě nejake listy toho, zda ten uchazeč už třeba před 3 lety nezkoušel se do firmy dostat a pak to skrecoval ;) jako ano, to ze ses tam už v minulosti, pokud neni hluboká, hlásila, dohledatelne byt v návaznosti na přístupu te ktere firmy může, ale nerozumím, v čem by tě to mělo poškodit. Ja pracuji v úzkém specifickem oboru a je uplne bezne, ze se mi sem lidi hlásí opakovaně, postupují do různých fazi a opravdu z toho nevyvozuji ja ani kolejové na hr nic
MuslikDíky, ano takovýto zkušený názor mě zajímal;). Stále jsem tedy ve fázi rozležování no;)
Už jste měl někdo fakt dobré pomelo, a odkud ?
Tak Betty Taky by mě zajímalo. Měli jsme zatím jedno z Alberta a bylo tak suché, že jsme ho nedokázali sníst a šlo do koše.
Tak Betty mám teď jedno "neotevřené", budu informovat.
Mám z Billy, suchý jak troud. Minulou zimu ani jedno dobré . Já už ho nebudu kupovat.
Tak Betty Já už se letos k tobě také přidávám, vloni jsem psala ještě, že mívám někdy dobré, ale letos jsem jich měla třeba 10 a jakoby nic moc no.
Pomelo jsem vzdala, to je fakt sazka do loterie.
Tak Betty Já, už druhé, růžové z Rohlíku.
Allysataky jsem ho měla. Bylo dobré. Ale zjistilo se, že to jím akorát já, tak to mi za tu drbačku nestojí, budou akorát mandarinky ![]()
Allysataky jsem ho měla. Bylo dobré. Ale zjistilo se, že to jím akorát já, tak to mi za tu drbačku nestojí, budou akorát mandarinky
![]()
Tak Betty už je nekupujeme, nestojí za to. Teď se mi ale podařily (Lidl tuším?) růžové grepy, sladké a šťavnaté.
Tak Betty Měli jsme jich letos tak pět, z toho suché bylo jedno. Bohužel nevím, odkud. Nakupuju albert, globus nebo rohlík. Podle mě je to ale vždycky sázka do loterie. Jedině kdyby někdo koupil dobré, tak hned zahlásit, kde. To by asi vyšlo. Minulý týden jsme měli dobré z alberta. Ale je to už skor týden a těžko říct, jestli všechny alberty v čr mají stejnou dodávku.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí