Zuzuli tohle je možná problém i těch můžu, co nic nechtějí. Já si ty nápady schovávám, když to není nic, co potřebuju v tu chvíli. Prostě si od srpna říkám, jo tohle bych chtěla, tak to jde na seznam.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Zuzuli Tak bych zaplnila do nějakého obchodu, kde se ti líbí a koupila si i nějakou blbou svíčku nebo něco co máš ráda, dobrý čaj, prostě maličkost;-). Ale taky mi letos nešlo nic koupit, nastesti to teda muž dal, ale normálně jsem se radši zeptala!
Zuzuli Hele, me se deti ptaly, jestli jsem taky nezapomněla napsat Ježíškovi. Takze jsem si tu kuchařku koupila, zaplatila a včera zabalila. Na Vánoce jedeme k našim, takže jsem potřebovala co nejmenší dárek, stačí, ze taháme dárky pro děti.
Zuzuli Já jsem dceři říkala, že dospělí už dopisy Ježíškovi nepíšou a ona na to konto připsala do svého dopisu ponožky pro maminku
a to je moje rada, kup si ponožky, těch není nikdy dost!
Zuzuli A víš, že tohle je stránka Parfumanie?
...to je stejně zvláštní, že někdo "nechce" dostávat dárky...
Teda, myslím si, že tam je víc možných důvodů, proč tomu tak je.
Hodně lidí má v sobě zakořeněno, že si to
"nezaslouží"
(z různách důvodů...),
jakože proč, a za co, a že to není potřeba, atp.(což mi připadá velmi smutné)
Ale dárky jsou o radosti,
ne o zásluhách.
Dárek je o tom, že někdo chce druhému udělat radost. Prostě - jen tak.
A ne, za něco.
(To už by byla odměna za výkon. A to je úplně něco jiného...)
Ale také - a to je, podle mě, velmi důležité a hrající roli u obdarovaného -
bez očekávání vděku, resp. vděku určité intenzity.
Chci říci, že dost lidí nechce dárky, protože ví, že budou muset projevovat vděčnost(někdy dokonce i určitým způsobem).
Jasně, že jsou vděční a rádi/y, ale někteří obdarující vyžadují vyjadřování vděčnosti od druhých i mlčky/podrahově, je to prostě cítit a to je pro obdarovaného nepříjemné, svazující... Takže raději nic, než pak tyto pocity, neviditelné nátlaky...
S tím souvisí další aspekt - dárek, který fakt udělá radost.
...jsou lidé, kteří se znají velmi dobře a dárky trefí a je spokojenost na obou stranách.
Jenže pak jsou lidé, kdy třeba opravdu "všechno" mají a je mnohem náročnější objevit, o čem partner sní, po čem touží(a vůbec to není o ceně) a to pořídit a udělat opravdovou radost.
Protože v momentě, když jsem ve stavu, kdy jakože nic nepotřebuju, tak dostat něco, po čem jsem extra neprahla, je sice jako dobrý, oukej, děkuju, ale nelze očekávat bezbřehé nadšení, že jo.
Pak, další důvod - někteří nechtějí dárky, protože jako malí měli přání a to se jim nikdy nesplnilo, takže od té doby nic nechtějí. Radši. Takové jako dětské zklamání, prostě nevěří...
((To byl jeden můj známý. Celé dětství toužil po Playstation(nějaké číslo, nevím), nikdy ho nedostal(rodiče na to neměli). Tak si ho koupil jako dospělý pak.))
Myslím, že lidé, bez ohledu na cokoliv, si zaslouží dělat si radosti. Ať už od druhého nebo sami sobě. Jen tak. Pro onu samotnou radost. To není málo. To je nejvíc, ten pocit spokojenosti.
A jo, někdo dělá radost druhému i během roku, ale Vánoce bych nebrala, jakože "se musí", ale jako, že "ťuk/připomenutí" - svému milovanému, milované chci udělat radost.
Vím to, jen pod nánosem běžných dní se to někam schovalo... Ale je to tam pořád...![]()
Zuzuli parfem si kup
Koukám, že Sedmá z devíti byla rychlejší ![]()
Zuzuli A víš, že tohle je stránka Parfumanie?
Touché! ![]()
Proto budu mít pod stromečkem jednu flašku a za pár dní k narozeninám druhou. Čert to vem, že jsem si je musela zvolit sama, jedu na jistotu!
Kdepak od srpna, já mám nový nápady hned od novýho roku ![]()
Karja DruI ono to tak asi dopadne
celkem me limituje i to, ze potrebuju neco offline. Online bych si vybrala, ale uz to nestiham. A k tomu se mi ted fakt nechce do obchodu... asi zapadnu do M&S a koupim si nejakou peknou plechovku s cajem. A nebo ty ponozky. Protoze treba knizky ctu ve ctecce, nechce se mi s sebou nosit fyzickou knihu, tak to taky neni uplne darek pod stromek
Sedmá z devíti Raduza barbucha vim, ale to je spis na priznani, ja parfemy nerada
coz nese blbe moje mama, ze vzdycky se mnou chtela jit do parfumerie ocuchavat vune, ona sama ma fakt velkou sbirku a kupovala mi je pod stromecek. Ona by mi ty parfemy rada kupovala i nadale. Ale ja mela z parfumerie vzdycky migrenu a po chemoskach vune vubec nedavam, mam doma jednu overenou vuni, ze ktere se mi nenavaluje. Zbytek si odvezla mama. Takze to neni uplne cesta ![]()
Ono to neni uplne o tom, ze bych nerada dostavala darky obecne. Jen mi vadi tohle "ted jsou vanoce, tak si neco musis vybrat".
barbucha tak já mám v dubnu narozeniny ![]()
Zuzuli Já nemám ráda parfémy od dob těhotenství, teď to postupně nějak zkouším, ale proste mi nic nevoní. Kupují si na notinu takove ty vzorkové boxy, že určitě netrefim a nenatrefila jsem jestw, ale voním se fakt svátečně, denně bych nemohla. Ale já jsem taky asi nějaká ta hypersenzitivni, že mi vadí hluk, nějaký cichovy vjemy, rádio pustene, když na mě někdo šahá...možná to je tak nějak všechno, že mám ráda klid i na poli těch cichivych vjemu:D
No a keď tu tak tie parfumy spomínate, môžete mi nejaký odporučiť? Pre mňa, akosi už si neviem vybrať, a rada by som niečo zimné
Karja já to mám stejně, vadí mi neustále vdechovat nějakou vůni. Akorát vůně dobrýho jídla mi nevadí. ![]()
Tomu rozumím... ale tak tady obecně je tipů a nápadů k vidění dost, nakonec se tady nic jinýho než nákupy v podstatě neřeší - ať už jsou to parfémy nebo hadry nebo spotřebiče nebo nábytek nebo cestování nebo kosmetika nebo... i to jídlo a pití ![]()
Ale jestli nechceš něco vymejšlet na povel a je ti to fuk, tak není nic jednoduššího než to nechat na dárci přece ![]()
My bychom se bez dárků k vánocům obešli úplně v klidu, jedině je nám blbý kvůli harantům pod ten stromeček nic nedat. Tatínek zlobil? Babička nebyla hodná? Úplně to slyšim!
pro ty, co jim vaděj parfémy, by možná bylo řešení Nivea EdT... teď má Teta-drogerie za skvělou cenu, stačí přihodit třeba jedno Labello, nebo vzít dva kusy... já jsem si teda objednala, na takový to domácí vonění...
RoSa ta Nivea edt je cítit jako klasická Nivea? To by byla moje smrt!
Nezvládala jsem ani Niveu na dětský zadky.
V těhotenství a pěkných pár let potom jsem parfémy nemohla ani cítit. Když byly děti starší, tak už si to sedlo, ale voní mi už jen máloco.
Tabea no byl to asi záměr, aby to tak vonělo
jo, jako modrá Nivea bych řekla
No a keď tu tak tie parfumy spomínate, môžete mi nejaký odporučiť? Pre mňa, akosi už si neviem vybrať, a rada by som niečo zimné
přidávám se k prosbe o doporučení parfému na zimu. Taky si nedokážu vybrat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí