"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Torrah
3399 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 13:46

Díky všem. 

Online Tabea
8160 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 14:51

Torrah je od tebe hezké, že si o kamarádku děláš starost a snažíš se jí pomoct.

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 15:10
Reakce na Lilly_Ku:

notna hlavne domacnost neni jen jeji povinnost nebo vizitka. jsou doma celkem ctyri, co ctu.

jsou to jenom spekulace, ale treba nesuruje, protoze je doma jedina, kdo kdy se o uklid staral. a proste se na to vyprdla a radsi venuje cas tomu, co ji bavi.

​Tohlě mě taky napadlo jako možnost. Sama jsem to kdysi udělala, když už jsem z toho byla psychicky dost v háji a měla pocit, že jsem doma za služku, děti tehdy byly malé, ale myslím, že s puberťákama to člověk udělá tím spíš. Já bych asi vyměkla, kdybych čekala kamarádku, ale někdo je holt silnější.

No a když tu řešíme kamarádky, taky mám takovou, vůbec ne stížnost, spíš anketu. Byla jsem v hospodě s kamarádkou, které na jaře zemřel příbuzný a odkázal jí nějaké jmění. Oni jsou taková typická střední třída, nijak extra finančně na tom nejsou, ale zároveň přežijí bez problémů. 

Ona se rozhodla dětem z toho dědictví koupit k Vánocům telefony, poslední iphone (teď mají nějakou jinou značku), jako překvapení. Ale její manžel o tom vůbec neví, pro něj nemá nic (ale jako ne že nic většího z toho dědictví, ale prakticky vůbec nic, nedávají si dárky, nebo jen něco malého). Přijde mi to divné a ji jsem chuděru celou rozhodila, když jsem jí to řekla. Já bych na jeho místě byla asi dost zaskočená. Přijde vám to taky zvláštní, nebo to tak vnímám jenom já? 

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 15:47

Garfie zvlastni to asi je, ale priznam se, ze s darkama pro dospele to mam taky všelijak. Jsem hrozne nekonzistentní. Nekdy neco potkam, vzpomenu si na konkrétního člověka, ze to je presne pro nej. Tak to koupim, i kdyz treba nemame ve zvyku si neco davat, nebo ani nejsou Vanoce, a jdu tam jen na navstevu. Nebo treba s muzem to taky dost hapruje, co do hodnoty. Nekdy to je čajová konvička za tři stovky, jindy vstupenky na nejakou akci za tisíce, proste co mi zrovna prijde, ze bude to prave. Ale konkretne můj muž by byl nejvic happy, kdyby prave nedostal nic, idealne aby to věděl předem a nemusel se stresovat jako Sheldon, co to zas bude za závazek. Ten prave na darky vůbec neni, nerad dostává a nerad kupuje. Takze kdybych detem koupila z dědictví iPhone a jemu nic, nijak by ho to nemrzelo. 

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 15:49

Garfie jestli jsou to male deti, ktere jeste nevydelavaji, tak mi to prijde v pohide, kdyz maji s muzem dohodu, ze si nic nedaji (muj muz je taky nejstastnejsi, kdyz nic nedostane)

Offline Sweet Potato
40511 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 15:54

Garfie Je zvláštní dát dětem tak drahé dary, aniž by o tom druhý rodič a partner věděl. Z venku to působí, jako by nebyli ve vztahu. 

Offline Tak Betty
6160 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 15:58

Garfie Vidím tam jako největší problém , že o tom muž neví . Jinak můj muž taky nechce dostávat dárky . Ale dostává !

Online notna
9462 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 16:16

Garfie Přijde mi zvláštní, že muž o dárcích pro děti neví. Jinak pokud si navzájem dospěli dárky nedávají, přijde mi to OK i v situaci, kdy tvoje kamarádka přišla k penězům. Kdyby muži dárek koupila, on by se asi cítil špatně u stromku, že své ženě nic nedal, ne?

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 16:16

Sweet Potato Tak Betty 

No však to je to, co mě zaskočilo. To že si nedávají dárky je v pohodě, i když tady bych třeba čekala, že když koupí něco "velkého" dětem, bude trochu myslet i na něj, ale problém v tom nevidím. Jen si vůbec nedovedu představit, že by naše děti dostaly takový dar a druhý rodič o tom nevěděl...Přitom zrovna oni mají hezký vztah, sdílí kde co. 

Gatita Nejde o ten dárek jako takový, muže by nemrzelo, že to nevěděl? 

Offline Kokoska
35042 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 16:17

Garfie taky se divim, ze to manzelovi nerekla, a docela by me zajimalo, proc.

Online notna
9462 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 16:18

Garfie Jestli mají hezky vztah a baví se spolu, tak to ona tají asi záměrně, ne? Si nedovedu představit, že by v tomto období nepřišla řeč na to, co kupuju dětem na Vánoce.

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 16:32

Garfie ja ten prispevek pochopila asi jinak, nez jsem mela, uvazovala jsem v rovině, ze on nedostal nic. Jinak mas pravdu, je to zvlastni. Co zdědíš, je jen tvoje, muzes si s tim dělat, co chceš, třeba schovat do trezoru pro případ nouze. Ale ve vztahu bych taky považovala za vhodné spolu mluvit, říct, že mám nějaké dědictví, a co s tím. On vůbec nevěděl ani o tom dědictví? Dalsi rovina je i ten značkový telefon, spousta rodičů by treba ani nechtěla, aby děti ve škole machrovaly s drahým mobilem...

Offline Mags
181 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 16:34

Garfie Tak pokud to není tak, že by se manžel vůbec v dárcích neangažoval a nezajímalo ho obecně, co děti dostanou, tak je to asi z její strany snaha o velké překvápko pod stromečkem a podobně jako mp3 v punčocháčích to podle mně může skončit mrzením. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 20. prosince 2025 16:41

Garfie mě to přijde uplne v pohodě celý.  

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 16:56

Garfie Třeba se bojí, že by manžel s těmu IPhony nesouhlasil? Mi to třeba připadá jako zbytečné utrácení za kraviny.

Offline Sweet Potato
40511 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 16:59
Reakce na brrr:

Garfie Třeba se bojí, že by manžel s těmu IPhony nesouhlasil? Mi to třeba připadá jako zbytečné utrácení za kraviny.

​To se nabízí. A proto je to takové jakoby nevztahové.

Nevíme, kolik je dětem. Ale riskovat dusno pod stromečkem?

Offline Tak Betty
6160 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 20:29

Tak Garfie by ještě mohla napsat kolik je dětem let .

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 21:29

Jak se zbavit toho AI ve whatsappu?

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 21:54

Mags Hahaha, já si myslím, že jsi to asi vystihla přesně, prostě chtěla velké překvápko, i pro muže, jen já si myslím, že pro muže by nemuselo být pozitivní.

Jinak dětem bude 13 a 16, ona mi řekla, že dárky běžně kupuje ona a je to celé její komptetence. Ale já prostě pořád vidím rozdíl mezi dejme tomu legem a tak drahou věcí (a je to pro ně drahá věc, ne že ne).

Muž pochopitelně o dědictví ví, není to, že by před tím něco tajila, fakt mají úplně normální a sdílený vztah. 

Jinak teda zatím je stav takový, že mi napsala, že jsem ji trochu rozhodila a uvažuje, že koupí nějaký výjimečný dárek i muži, vypadá to na smart watch. Tak teď doufám, že jsem měla pravdu a ona neutrácí zbytečně.

brrr Tak to bych taky ráda věděla!! 

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 22:19

Garfie me to teda prijde divny, nedovedu si predstavit, ze bych s muzem nekonzultovala nakup takoveho draheho daru pro 2 deti. Navic teda ja byt v pozici toho muze, tak bych se asi citila trochu trapne, nic nevedet a potom pod stromkem rozbalovat jeden apple za druhym, za "cizi" penize. Ale to je ciste muj pocit, kazdy to ma samozrejme jinak...