"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
48921 příspěvků moje polička 27. března 2026 10:42

JankaM zrusila bych to zavcasu:-)

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 27. března 2026 15:35

JankaM Nebyla bych hned tak příkrá. Jak máte tu pojistku starou? Třeba neuškodí se na ni kouknout a aktualizovat.

Online jerry
10914 příspěvků moje polička 27. března 2026 19:10

JankaM 

Jak píšou opstatní - kromě navýšení pojistného a převod případných dalších pojistek, které máš u jiných pojišťoven, ti bude nabízet pojistku na kdeco (zejména životní  pojištění apod.  - prostě to, kde jsou nejvyšší provize). 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 27. března 2026 19:31

Nedělejte z těch pojistovaku zas takový gaunery.  Ano, někteří dokážou být velmi otravni, uznávám. Ale na druhou stranu neni od věci smlouvy občas aktualizovat, zvlášť staré.  Často nové produkty bývají výhodnější. A pokud mi někdo nabízí něco co nechci,  stačí odmítnout. 

48921 příspěvků moje polička 27. března 2026 20:25

Raduza vzhledem k tomu, ze jsem v pojistovne pracovala (tedy jeste v dobe, kdy pojistovaci byli zamestnanci:-) tak moc dobre vim, proc se od nich drzim dal. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 27. března 2026 20:41

viktorka_od splavu já v tomhle oboru pracuju celej život. Ne tedy jako ten co nahání klienty a provize.  Na to nemám vlohy.

48921 příspěvků moje polička 27. března 2026 20:57

Raduza jo, to ja uz vubec:-)

Online continuity
41780 příspěvků moje polička 27. března 2026 21:04

Nevíte náhodou proč mají krasobruslaři ty věnečky?

Offline 999
19482 příspěvků moje polička 27. března 2026 22:02

JankaM Já měla teď tak svinskej telefonát od nějaký pojišťovačky, že budu dlouho na pozoru. Sympatický hlas, kamarádský přístup, kdybych neměla svého pojišťováka, tak jí na to skočím. Takový to dobrý den, teď jsme kontrolovali vaši smlouvu; je už pro vás nevýhodná, takže až půjdete kolem, tak se zastavte a dáme to do pořádku.Adresu znáte, kdyby ne, tak je to tam a tam...A já, tak já vám za chvilku zavolám. Ona, ne, mně ne, zavolá vám kolega. A já, tak já mu zavolám, dejte mi číslo. A ona, tak to není nutné.

Online continuity
41780 příspěvků moje polička 27. března 2026 22:16

999 to zní fakt divně, nebyl to spíš nějaký podvodník?

Online Pinot Noir
29384 příspěvků moje polička 27. března 2026 22:49

Mně a muži volají pochybní pojišťováci hrozně často. Zároveň občas volají i z pojišťovny, kde máme pojištěné domácnosti, což mi nevadí, je potřeba ty smlouvy revidovat, jeden rok fotovoltaika, loni bazén, to jsou věci, které je třeba zohlednit. Ale vždycky se zeptám, z které že pojišťovny volají, a jakmile začnou blekotat, že jen prověřují smlouvy, spolupracují s pojišťovnou xy a podobné blbosti, tak je prostě pošlu do prd**e.

Offline 999
19482 příspěvků moje polička 28. března 2026 07:03

continuity Byl to někdo takový, jako volají Pinot Noir . Nevím, kde berou přístupy do databází, prostě zavolají, řeknou, že zjistili nesrovnalost a ať se zastavíš na jimi udané adrese. Tam by mi zřejmě udělali další pojistku. 
Tahle ženská byla ale mimořádně přesvědčivá.

Offline barbucha blogger
35162 příspěvků moje polička 28. března 2026 11:46
Reakce na Raduza:

Nedělejte z těch pojistovaku zas takový gaunery.  Ano, někteří dokážou být velmi otravni, uznávám. Ale na druhou stranu neni od věci smlouvy občas aktualizovat, zvlášť staré.  Často nové produkty bývají výhodnější. A pokud mi někdo nabízí něco co nechci,  stačí odmítnout. 

​Slušná pojišťovna pošle mail, pokud ti nějaká pojistka končí. Nebo slušnej agent, třeba upozornění na hrozící podpojištění. Jednou ročně max. Není potřeba xkrát vyvolávat, natož tě snad tahat na nějaký schůzky kdovíkde. Tyhlety telefonáty, kde ti ale rovnou nemůžou říct o co jde, mají jedinej účel - jednodušeji se hovor zatípne, než (slušně vychovanej) člověk práskne dveřma při osobním setkání

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 28. března 2026 12:08

Tenhle tejden se asi všichni probudili a potřebuji prachy za ulovene. Mně od pondělky volaly denně dvě čísla označené jako spam,takže jsem je vytípávala. V patek jsem nevydržela a jedno přijala. Paní z banky, moji teda, že ma super nabídku na úrazové pojištění.  Ja ze nemam zajem a nazdar. A ona jestli si mě může ověřit...tak jsem vypěnila,proč si mě chce ověřit,když za a snad ví,komu volá a za b když nic nechci. Cislo jsem pak blokla. Jako chápu, že se nějak živit musí, ale ta vlezlost je úmorna.

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 28. března 2026 12:17

S těma rodnýma listama dětí už jsem si tady kdysi stěžovala. Brali jsme se, děti už byly na světě a matrika jim vydala nové rodné listy, byla jsem pekelně naštvaná, vlastně jsem dodnes. Vůbec jsem to nevěděla předem, nikdo se mě neptal, prostě nás požádali o nejrůznější doklady, mimo jiné rodné listy dětí, já je odevzdala, ani jsem se nad tím nepozastavila, svatba byla dost narychlo a měla jsem spoustu jiných starostí. Štve mě to pořád. 

A jméno jsem si po svatbě změnila, právě kvůli dětem, které se jmenovaly po otci, ale trochu toho lituju. Stejně používám svoje rodné, prakticky všude, kde není to vyvdané absolutně nutné a spousta lidí ani netuší, že se jmenuju jinak. 

Offline Annegret
160 příspěvků moje polička 28. března 2026 15:22

Garfie to je zajimave. Stejny pripad. Svatbu jsme meli v r. 2017, prijala jsem manzelovo prijimeni a rodne listy deti nikdo nechtel a nikdy se nemenily. Asi to fungujre jak kde. Jeste dodam, ze svatbu jsme meli na urade mimo nase bydliste a nepamatuju, ze by nekdo upozornoval,ze mame nekam chodit a neco vyrizovat. Asi nejaky chaos.

Offline Janulik03
19822 příspěvků moje polička 28. března 2026 17:36

stes ja som kvôli týmto praktikám prestala chodiť osobné do banky. To a ešte tie volania, máme pre vás výhodný úver, preneste si k nám peniaze aj z inej banky, to ako zisťujú, či mám účet aj inde? No evidentne.

Ho a doslova predvolanie do kancelárie poisťovne, no isteeee.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 28. března 2026 17:59

Ja som dostala avízo, že mám  za minulý rok preplatok vo všeobecnej zdravotnej poisťovni - 478 €!  Ja, ktorá som už 20 rokov na dôchodku a asi 10 rokov si poistenie neplatím, lebo mám  živnosť odhlásenú  ! 

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 28. března 2026 20:32
Reakce na Janulik03:

stes ja som kvôli týmto praktikám prestala chodiť osobné do banky. To a ešte tie volania, máme pre vás výhodný úver, preneste si k nám peniaze aj z inej banky, to ako zisťujú, či mám účet aj inde? No evidentne.

Ho a doslova predvolanie do kancelárie poisťovne, no isteeee.

​v bance jsem nebyla asi 3 roky....asi i moje blbost,ale nemám pocit,že by mi tam nabídli neco,čím by mě ohrozila...takže svoje produkty nechávám plynout....

Online continuity
41780 příspěvků moje polička 28. března 2026 20:41

stesjá mám v jedné bance úplně on line účet, ještě neexistovalo mání bank ID, je to tak deset let. Kurýr přijel s lejstrama pro podpis. Za ty léta jsem tam byla 2x kvůli hypotece (ale to je už taky hodně let) a jednou kvůli státním dluhopisům.