Nemáte někdo zkušenost s ultrazvukovým plašičem psů? Opravdu to funguje a hlavně neubližuje to psům?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
protože tady se ví všechno, tak jeden lehce zoufalý dotaz:
dostala jsem nádherný cca 160 cm vysoký fíkus benjamín a děsně mu začaly padat listy. vím, že se nemá přelívat, vím, že je háklivý na teplotu zálivky, vím, že nemá být v průvanu... dočetla jsem se, že mu dělá bene, když se zalévá vodou po omytí syrového masa. ale přesto všechno to vypadá, že brzy budu mít nádherné cca 160 cm vysoké olysalé koště
netušíte náhodou někdo, čím bych ho mohla resuscitovat?
Tak to by me taky zajimalo. Muj benjamin hodne opadava na jare a na podzim a opravdu nema rad moc vody. Asi bych ho mela presadit, spis na jare asi, ale aby z toho chudak nemel sok. Do vysky roste ochotne, ale listu ma asi o tretinu min nez kdyz jsme ho koupili. Rady vitany!
No já už ho mám roky, opadává z času na čas, občas ho přesadím do čerstvé hlíny a občas ho ostříhám..odborník ale nejsem..
já bych se tomu stříhání ráda vyhnula, protože zatím je košatý a olistěný po celé délce kmínku. ale asi ho to nemine... nechápu, jak to v tom květinářství dělali, že si celou tu dobu ty listy uchoval ![]()
Kokoska mně bylo řečeno, že se nemám trápit, že se jenom připravuje na listopad... někdy furt je ten synek na zabití!
No a jestli je to teď čerstvě po nákupu,tak to může být změna místa..voni toho vydržej děsně..
dostala jsem ho asi před dvěma měsíci a padá stále víc. a vůbec netuším, jestli se ty olysalé větvičky znovu zalistují jak to třeba dělá žumen, nebo ne a můžu je rovnou fiknout ![]()
No, jak kdy..já to chvíli nechám a když to k ničemu není, tak to šmiknu..
tak já to zkusím ještě chvíli vydržet. vůbec se mi di toho nechce... díky!
Ty úplně zoufalé větve bych šmikla, nepřelévala a pockala na jaro. On se vzpamatuje, mám dva a už několikrát vypadaly, že to zabalí, ale je to docela držák, zase obroste. Co jsem vypozorovala, vyhovuje mu být blízko oknu (jasně, jako skoro jako všem kytkám) a také zalévání kafem. To je takový můj soukromý tip, praktikuju to na všechny kytky v práci a daří se jim úplně záznačně.
Mně se zdá, že benjamin prostě opadává víc než jiný kytky. Ale hodně záleží na tom, kde stojí - nejvíc ze všeho nesnáší ten průvan. Stačí, když třeba jen táhne od (jinak zavřenýho) okna...
Jde taky o to, aby si na nový místo zvyknul. Nakonec to ostříhání se mi osvědčilo hodně, kdysi mi jeden velkej dost ohlodal první Otík, takže mi nezbylo nic jinýho než ten pahýl pořádně zkrátit - vyrost mi novej a jak už vyrůstal v těch mých podmínkách, opadává jen minimálně. Předtím to byl takovej choulostivej chudák, a teď s ním už nehne prakticky nic ![]()
Benjamin z mé zkušenosti nemá rád stěhováni a chvíli trvá, než si zvykne. Miluje co nejvíc světla a zřejmě i tepla. Nejkrásnější jsem měla v místnosti s francouzským oknem na jih - tam vyrostl 1m za rok a měl strašně moc listů. Krutou ránu dostal, když jsem ho přestěhovala do secesního čižáku na Vinohradech, do pokoje na sever. Málem bylo po něm. Opadaly mu téměř všechny listy. Po roce živoření jsem ho vrátila k mámě na původní místo - ožil úžasně. Má přes 3metry a musíme ho pořád zastřihovat, aby tam s ním vůbec mohl někdo bydlet
.
Mam ho u rohovyho okna na JV, pod kterym je radiator, kousek od toho okna, aby se dalo projit. Stvou me hole vetvicky, na jejichz konci jsou 3 krasne zelene listky, kdybych to ostrihala, bude z nej koste.
Protože se tu ví všechno, tak se taky ptám...nějaký finský eshop s telefony. Manžel chce novou nokii a nějak nabyl přesvědčení, že by to tam vyšlo levněji....nejsem o tommpřesvědčena, ale slíbila jsem to tu zkusit....
Jaky eshop? S cim potrebuje poradit? Finsky umim, takze muzu pomoci.
Edit. Anebo potrebuje poradit v jakem eshopu nakoupit? Pak bych rada vedela jaky telefon konkretne, muzu vygooglit.
Benjamin mi opadává furt - nejvíc teda ale asi teď na podzim, a mám takový podezření, že ty kytky fakt kopírujou venkovní dění (opadávání javorů na ulici) ![]()
Občas, když se mi znelíbí tvar koruny (mám stromek se zaplétaným kmenem, vysoký přes 2 metry), tak ty přečuhující cancoury ostříhám. Bacha: teče z něj "mléko", tak doporučuju předtím rozložit na zem noviny třeba.
Jste zlatá. Jde o Nokii 8. U nás se zřejmě asi ještě ani neprodává....
tak syn nějaký našel. Ale asi nevyjde levněji.... spíš dráž. Ach jo...
Dosluhujou mi Hanwagy Alaska, nějaký tip na nové pohorky? Mi ty moje vydržely 11 roků, takže bych je brala zase (jsou
), ale četla jsem, že Hanwagy šly s kvalitou dolů. ![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí