"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline KapkaMM
325 příspěvků moje polička 26. října 2017 18:58

Nemáte někdo zkušenost s ultrazvukovým plašičem psů? Opravdu to funguje a hlavně neubližuje to psům?

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 28. října 2017 09:55

protože tady se ví všechno, tak jeden lehce zoufalý dotaz:

dostala jsem nádherný cca 160 cm vysoký fíkus benjamín a děsně mu začaly padat listy. vím, že se nemá přelívat, vím, že je háklivý na teplotu zálivky, vím, že nemá být v průvanu... dočetla jsem se, že mu dělá bene, když se zalévá vodou po omytí syrového masa. ale přesto všechno to vypadá, že brzy budu mít nádherné cca 160 cm vysoké olysalé koště  netušíte náhodou někdo, čím bych ho mohla resuscitovat?

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 28. října 2017 10:02
Reakce na siouxsie:

Tak to by me taky zajimalo. Muj benjamin hodne opadava na jare a na podzim a opravdu nema rad moc vody. Asi bych ho mela presadit, spis na jare asi, ale aby z toho chudak nemel sok. Do vysky roste ochotne, ale listu ma asi o tretinu min nez kdyz jsme ho koupili. Rady vitany!

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 28. října 2017 10:07
Reakce na siouxsie:

No já už ho mám roky, opadává z času na čas, občas ho přesadím do čerstvé hlíny a občas ho ostříhám..odborník ale nejsem..

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 28. října 2017 10:22
Reakce na Ounz:

já bych se tomu stříhání ráda vyhnula, protože zatím je košatý a olistěný po celé délce kmínku. ale asi ho to nemine...  nechápu, jak to v tom květinářství dělali, že si celou tu dobu ty listy uchoval  

Kokoska  mně bylo řečeno, že se nemám trápit, že se jenom připravuje na listopad... někdy furt je ten synek na zabití! 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 28. října 2017 10:37
Reakce na siouxsie:

No a jestli je to teď čerstvě po nákupu,tak to může být změna místa..voni toho vydržej děsně..

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 28. října 2017 10:41
Reakce na Ounz:

dostala jsem ho asi před dvěma měsíci a padá stále víc. a vůbec netuším, jestli se ty olysalé větvičky znovu zalistují jak to třeba dělá žumen, nebo ne a můžu je rovnou fiknout 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 28. října 2017 10:45
Reakce na siouxsie:

No, jak kdy..já to chvíli nechám a když to k ničemu není, tak to šmiknu..

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 28. října 2017 10:51
Reakce na Ounz:

tak já to zkusím ještě chvíli vydržet. vůbec se mi di toho nechce... díky!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. října 2017 11:04
Reakce na siouxsie:

Ty úplně zoufalé větve bych šmikla, nepřelévala a pockala na jaro. On se vzpamatuje, mám dva a už několikrát vypadaly, že to zabalí, ale je to docela držák, zase obroste. Co jsem vypozorovala, vyhovuje mu být blízko oknu (jasně, jako skoro jako všem kytkám) a také zalévání kafem. To je takový můj soukromý tip, praktikuju to na všechny kytky v práci a daří se jim úplně záznačně. 

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 28. října 2017 11:07
Reakce na siouxsie:

Mně se zdá, že benjamin prostě opadává víc než jiný kytky. Ale hodně záleží na tom, kde stojí - nejvíc ze všeho nesnáší ten průvan. Stačí, když třeba jen táhne od (jinak zavřenýho) okna... 

Jde taky o to, aby si na nový místo zvyknul. Nakonec to ostříhání se mi osvědčilo hodně, kdysi mi jeden velkej dost ohlodal první Otík, takže mi nezbylo nic jinýho než ten pahýl pořádně zkrátit - vyrost mi novej a jak už vyrůstal v těch mých podmínkách, opadává jen minimálně. Předtím to byl takovej choulostivej chudák, a teď s ním už nehne prakticky nic 

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 28. října 2017 11:22

MP Meri  barbucha  moc díky! tak já si ho budu ještě hejčkat kafetem a opadaný listy budu považovat za dočasnou záležitost 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 28. října 2017 12:08
Reakce na siouxsie:

Benjamin z mé zkušenosti nemá rád stěhováni a chvíli trvá, než si zvykne. Miluje co nejvíc světla a zřejmě i tepla. Nejkrásnější jsem měla v místnosti s francouzským oknem na jih - tam vyrostl 1m za rok a měl strašně moc listů. Krutou ránu dostal, když jsem ho přestěhovala do secesního čižáku na Vinohradech, do pokoje na sever. Málem bylo po něm. Opadaly mu téměř všechny listy. Po roce živoření jsem ho vrátila k mámě na původní místo - ožil úžasně. Má přes 3metry a musíme ho pořád zastřihovat, aby tam s ním vůbec mohl někdo bydlet

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 28. října 2017 12:20

Mam ho u rohovyho okna na JV, pod kterym je radiator, kousek od toho okna, aby se dalo projit. Stvou me hole vetvicky, na jejichz konci jsou 3 krasne zelene listky, kdybych to ostrihala, bude z nej koste.

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 28. října 2017 12:58

Protože se tu ví všechno, tak se taky ptám...nějaký finský eshop s telefony. Manžel chce novou nokii a nějak nabyl přesvědčení, že by to tam vyšlo levněji....nejsem o tommpřesvědčena, ale slíbila jsem to tu zkusit....

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 28. října 2017 13:35
Reakce na Fakirka:

Jaky eshop? S cim potrebuje poradit? Finsky umim, takze muzu pomoci.

Edit. Anebo potrebuje poradit v jakem eshopu nakoupit? Pak bych rada vedela jaky telefon konkretne, muzu vygooglit.

Offline RoSa
10200 příspěvků moje polička 28. října 2017 13:48
Reakce na siouxsie:

Benjamin mi opadává furt - nejvíc teda ale asi teď na podzim, a mám takový podezření, že ty kytky fakt kopírujou venkovní dění (opadávání javorů na ulici)

Občas, když se mi znelíbí tvar koruny (mám stromek se zaplétaným kmenem, vysoký přes 2 metry), tak ty přečuhující cancoury ostříhám. Bacha: teče z něj "mléko", tak doporučuju předtím rozložit na zem noviny třeba.

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 28. října 2017 13:55
Reakce na Friga:

Jste zlatá. Jde o Nokii 8. U nás se zřejmě asi ještě ani neprodává....

tak syn nějaký našel. Ale asi nevyjde levněji.... spíš dráž. Ach jo...

Online brrr
12371 příspěvků moje polička 28. října 2017 14:30

Dosluhujou mi Hanwagy Alaska, nějaký tip na nové pohorky? Mi ty moje vydržely 11 roků, takže bych je brala zase (jsou ), ale četla jsem, že Hanwagy šly s kvalitou dolů.