"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 19:20
Reakce na Ounz:

mně bylo řečeno, že nežmolkují ty svetry, u kterých je příze smotána z dlouhých vláken. hm, asi takový žádný nemám 

vzdycky, když žehlím košile/halenky, tak odžmolkovávám... a moji domácí srandisti mi nadělili podobnou zástěru

abych v ní mohla mít odžmolkovávač, lepící váleček, jemný kartáč na oděv a nitě s jehlou. teda ne že bych to jedinkrát použila, ale o lecčems to vypovídá 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 19:27
Reakce na siouxsie:

No na kvalitě jistě záleží, ale běžný svetry to dělaj plus mínus. Zástěrka je dobrá 

Offline Kokoska
35051 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 21:31
Reakce na barbucha:

Do pračky přece teče vždycky studená voda, ne? To jako že japonská pračka ji vůbec nikdy neohřeje?! 

Přesně to mě taky napadlo :)

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 22:25

na mimino se muze prat pradlo s celou rodinou. info od detske lekarky, navic mirne paranoidni. takze bez obav, zehlit jsme to vydrzeli u starsi asi tri nedele, vesela jsem na slunicko UV zareni taky desinfikuje  a u mladsi uz nevim, jestli jsme zehlili neco krome plen dele nez tyden.

ja su cune, peru svetle a tmave a pak jemne, pripadne sportovni merino. takze tmave ponozky prijdou k tmavemu pradlu, svetle k svetlemu. susicka pro mne neni, ja nekdy nestihnu povesit ani tu pracku, pac nejsem doma. hlidat susicku, abych to mohla vyndat hned jak dosusi... no to by me svihlo. pro me ukazkove otroceni nejakemu procesu. na susaku to vydrzi, dokud nemam cas to uklidit. (kdyz nejsem doma, vazne mi ta predstava susaku v predsini nejak nevadi). 

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 22:27
Reakce na continuity:

no hned to vyndavat nemusis, proc? poustim ji na noc klidne, nebo rano kdyz jdu do prace v noci vypranou pracku prehodim do susicky

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 22:56

ale z te susicky to musis vyndat nacas, jinak to bude zmuchlane?

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 08:33
Reakce na continuity:

nijak zvlast zmuchlany to nebude, ono se to tam jeste protaci az do zchladnuti kdyz to nevyndas. pokud chces neco jako kosile/halenky a nezehlit, nesmi byt narvana a je teda lepsi to vytahnout a povesit/poskladat jeste teply, nutny to neni. spis je fakt dulezity ji neprecpavat. jestli jsou rucniky nebo fusky pomackany je mi fuk:-) trika, kosile nenacpavam ani do pracky pod tlakem, takze to nijak neprebiram a do susicky to vyjde akorat.

Offline Malvin
1650 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 08:54

Žmlokovač je mi skvělým pomocníkem. Spolu s válečkem se účastní každého sbírání prádla ze sušáku. Měla jsem žmolkovač Eta asi za tři stovky, který nepřežil pád na dlaždičky. Pak jsem si koupila za stovku v Kauflandu. Plast je laciný, ale strážím ho a odžmolkuje skvěle. Lépe než ta Eta. 

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 09:11
Reakce na barbucha:

Jasně, napsala jsem to špatně, neohřeje :-/

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 09:12

jak se tu vi vsechno - neporadily byste mi dobry (a levny/zadarmo) program na projektove rizeni? kdyz vice lidi pracuje treba na vyvoji noveho vyrobku a maji nekam zapisovat sve kroky? diky

Online černá káva
2134 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 11:23

Já bych chtěla poprosit také o jednu radu. Potřebovala bych termohrnek cca 250-300 ml, aby uzávěr dobře držel  a nepodtékal. A  měl by být i hezký.

Děkuji

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 11:36
Reakce na černá káva:

Já mám neprotékací ze starbucks (už teda dýl) a pak jeden, kterej nevím jak se jmenuje z dompotřeb. Ale ten starbucks drží fest

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 12:01
Reakce na černá káva:

ja mam Contigo, dobre drzi, netece

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 12:04
Reakce na Ounz:

No já bych ji moc chtěla, ale nevejde se 

Ahoj sestro :-) ale po precteni zdejsi diskuze jdu do ty kombinovany, hned jak zdechne pracka

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 12:36

8.9. 2017 vyšel v Hospodářských novinách tento  článek https://archiv.ihned.cz/c1-65873170-socialni-site-milose-cermaka-dokud-vas-smrt-nerozdeli-klidne-si-to-slibte-ale-je-to-dlouhe

Na internetu to není celé, že jen pro předplatitele...kvůli jednomu článku  si nechci platit předplatné, tak se chci jen zeptat, jestli  to někdo doma třeba nemáte, celkem by mě to zajímalo.

Díky

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 13:05
Reakce na moora:

No..nechci to zakřikovat, ale ta moje vypadá zatím v kondici. Smůla 

Online černá káva
2134 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 13:23

@Ounz, @baltik .

Děkuju vám moc za tipy, pohledám.

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 13:34
Reakce na moora:

po precteni zdejsi diskuze jdu do ty kombinovany, hned jak zdechne pracka

To jsem si taky říkala. Rok, dva... pak už jsem to nevydržela a šla.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 14:07
Reakce na continuity:

Proč otrok? Dělám to jak Viktorka...peru přes noc. Ráno hodím do sušičky a načasuju asi na dobu příchodu. Pokud náhodou mám dlouhé zdržení, tak pustím třeba na 10 minut teplý program a potom to nahážu přes sušičku, teplé se to narovná úplně a až mám čas, tak to poskládám. Většině věcí, ale nevadí když se nevyndají hned. Košile mám program na 16 minut, to si teda naplánuju, když jsem doma a hned si je pověsím na ramínko, abych nemusela žehlit. Otročení mi právě přišlo to věšení a žehlení, posunování sušáku a hlavně permanentně pověšené prádlo a rozdělaný sušák. Teď mám jeden prací den, kdy vše vyperu, usuším a naskládám do skříně. Přijde mi, že kolem toho není právě skoro žádná práce. Jinak denně peru něco sportovního, své, manželovo, dětí a to je jedno, to se tam může válet klidně do dalšího dne.