"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Setare
942 příspěvků moje polička 01. února 2018 17:35

No jo, vsichni jsou nastvany, ze je vsude plno lidi, ale cestovat taky chteji vsichni...je to tezky, navic turismus je velkej byznys a nektery staty/oblasti jsou na nem dost zavisly. 

Zrovna ty lazne by to ale mohly regulovat docela dobre, kdyby stanovily nejakou rozumnou maximalni kapacitu, to je pak zazitek na nic, kdyz se jeden citi jako sardinka. Pripadne radnym zdrazenim, to miva taky odpovidajici odezvu :) 

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 01. února 2018 20:17
Reakce na jinx:

​jo vtipny to je. Zvlastni je, ze ac jsem, pokud jde o veci jako intuice nebo proste takovy ten nejaky pocit, citliva asi jako prumerny parez, tak jsem v jednom okamziku (stala jsem s architektem v me budouci kuchyni a on mi chvalil boty nebo co) najednou mela asi na vterinu uplne hmataelny dojem, ze ta prodavajici je nekdo z mp. Na vterinu to uplne viselo ve vzduchu. Zvlastni. 

​Potrefenáhusa: ​jako tohle mi přijde jedna z nejvtipnějších příhod, co jsem tu kdy četla :-))))

Prosím, co to bylo za veselou historku? 

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 01. února 2018 20:55

Setare no prave, teď jsme čekali až se uvolní místo v bazénu asi půl hodinu. Ještě jsme dostali pořadové číslo, takže kdybychom nebyli těsně po obědě, šlo by to přečkat v kavárně. Pořad lepší než se někde mackat.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 01. února 2018 22:17

Připadá vám normální, že Kanada bude měnit text hymny, aby byl genderově vyvážený? 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 01. února 2018 22:22

Kokoska Pokud to konvenuje spolecensky nalade tak urcite

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 01. února 2018 22:26

Kokoska osobně bych na tom netrvala, ale nenormální mi to nepřijde... 

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 01. února 2018 22:36

nolita Normální asi není to úplně správné slovo, spíš se mi zdá, že se uměle vytváří problém. 

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 01. února 2018 23:20

Kokoska Rozhodně, je to naprosto ujetý. Přesný příklad jak se z prdu dělá kulička, resp. dělová koule.

Mění historii a to mi přijde hodně hloupý.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 01. února 2018 23:42

Dadoo Na změnu mají jistě nárok, navíc tu hymnu mají snad až od r. 1980? i když ten text je mnohem starší. Takže tam není asi takový ten dlouhodobý a opravdu historický vztah jako třeba u nás. Jen mi to přijde praštěné. Co Slováci - "bratia" se měnit nebude?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. února 2018 00:19

Kokoska přijde mi to divný, ale zas ne tak hrozný.

divný mi přijde, a mám dojem, že to je též z kanady, že se nechávají rodiče, aby nechali dítě, aby se rozhodovalo, co vlastně je.

řekla bych, že jim tam v těchto otázkách trochu hnije společenské myšlení (aneb že s něčím souhlasí většina a přijde jí to v pořádku, ještě neznamená, že je to normální).

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 02. února 2018 00:28

Kokoska ále nie, ja si myslím, že bratia by už mohli láskavo pohnúť kostrou, sestry sa namakajú dosť.

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 02. února 2018 00:40

Ellen Jinx kupovala byt a prodávala jí ho moninika....poznaly se tuším podle bot?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. února 2018 01:00
Reakce na Garfie:

Ellen Jinx kupovala byt a prodávala jí ho moninika....poznaly se tuším podle bot?

nene, to jsem nějak prošvihla!

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 02. února 2018 01:02

Jiná Realita Chyba, to bylo vtipný, ale bylo to ještě na MP (kde přišlo i odhalení, neřekly si to osobně....)

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 02. února 2018 04:40

Jiná Realita Ja myslim, ze nam tady nic nehnije. Nevidim nic spatnyho nechat dite co nevi se rozhodnout? Nemyslim ted 5lety mrne, samozrejme. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 02. února 2018 05:21
Reakce na Jiná Realita:

Kokoska přijde mi to divný, ale zas ne tak hrozný.

divný mi přijde, a mám dojem, že to je též z kanady, že se nechávají rodiče, aby nechali dítě, aby se rozhodovalo, co vlastně je.

řekla bych, že jim tam v těchto otázkách trochu hnije společenské myšlení (aneb že s něčím souhlasí většina a přijde jí to v pořádku, ještě neznamená, že je to normální).

​nemuzu se nezeptat, tu normalnost urcuje kdo? ty? ten prispevek tak vyzniva. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 02. února 2018 05:23
Reakce na 0zero7:

Jiná Realita Ja myslim, ze nam tady nic nehnije. Nevidim nic spatnyho nechat dite co nevi se rozhodnout? Nemyslim ted 5lety mrne, samozrejme. 

​ono to dite, co nevi, se stejne nakonec rozhodne, to se neda "obflafnout", akorat teda asi v jinem a mnohem horsim spolecenskem klima. 

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 02. února 2018 06:32

Za me zmena ok, hlavne ve svetle toho, ze zrovna ten kus, co zmenili, byl v originalnim textu v jinym zneni. Proste to reflektuje dobu, proc by se nemohli veci menit, to by nam bylo dost ke skode. Vnimam to jako ciste symbolickej krok, sama bych to urcite nevyzadovala, ale hodnotim to pozitivne. Navic se vsadim, ze dost lidi by ten text ani nedalo dohromady a nebyt medializace, vetsina by si nejspis nikdy nevsimla.

Osobne mam pifku na Pledge of Allegiance ve juesej, ti si tam kdysi pridali One nation, under God a moje deti to musi kazdy rano recitovat ve statni!! skole 

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 02. února 2018 06:39

Jiná Realita To mi nebylo znamo, ale Google na me vyplivl, ze se jedna o jeden pripad, kdy si rodic preje mit v rodnym listu ditete uvedeno "pohlavi nezname", dokud se dite samo nevyjadri....coz navic Kanada nechce povolit. 

Tak nevim, zadnej rozklad spolecnosti nevidim, par lidi je proste vzdycky extrem, at na jednu, ci druhou stranu.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 02. února 2018 07:07

Kokoska ne, tak to taky nevnimam ( jako umele vytvoreny problem) ...