Friga tak to vypada super, mne tak pekne nesedely.
999 Bez do nich, fakt jsou krasny, ale teda opet dry clean, no...![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Renusatko hej ty tam!
Renusatko V Čechách?
Mutziputzi Ano, nemocnice a větší firmy si na to najímají právníky. Nás přijde za 60 tisíc školit též nějaká právnička.
Týká se to nějak zákona o ochraně osobních údajů, což do něj patří. V čekárně nemůžeme osobní údaj, zda jde o muže nebo ženu zveřejnit. Myslím, že zatím není přesně jasné, jestli v tomto nebudou v ČR nějaké vyjimky. Proškolení zatím nejsme.
Renusatko Byla bych ráda, kdyby mi i nadále kdekoliv říkali Paní Kokosková, odmítám být "to". To už je fakt na palici. Asi si každý vylosuje při příchodu číslo a budou ho vyvolávat "159, jste na řadě!" Sice to bude připomínat jednu smutnou kapitolu lidské historie, ale bude to genderově korektní.
Kokoska a co dkyz budou volat "dalsi prosim" ?:D
Kokoska No já nevím, jak by u nás ty čísla fungovaly. Kolikrát opravdu ti starší lidé jsou rádi, že ví, jak se jmenují. Nebo v nemocnici na pokojích, musí si přece nějak ověřit, jestli třeba léky dávají správné osobě. Už vidím, jak se ptají a jste osoba číslo 1284?
711990 Další prosím...z 30 lidí v čekárně, každý jde na něco jiného, do jiných dveří, máme časovky po 15 minutách...to u nás třeba opravdu nepůjde.
Renusatko sem si delala srandu:)
Kokoska Na palici to je, ale zrovna s nějakou genderovou korektností nebo nekorektností to nejspíš nemá co dělat, když Renusatko píše, že to souvisí s novýma nařízeníma v oblasti ochrany osobních údajů (GDPR předpokládám).
711990
Zatím nevíme, co vše budeme a nebudeme moct říct a dělat. Na to přijde odbornice...bude sledovat chod zařízení a potom nám řekne co ano a co ne. Bylo nám doporučeno oslovovat lidi osobo...což mi teda přijde na hlavu.
Karoleena jj, to je ono. Ale že do toho vlastně patří i ta genderová vyváženost, že i to je osobní údaj.
Renusatko jestli mi nekdo rekne osobo, tak mu osobne dam jednu do zubu!![]()
viktorka_od splavu
se tomu taky zatím smějeme, ale myslím, že nás to v květnu přejde. Prostě se celý život učíš oslovovat lidi paní a pane + příjmení a najednou osobo. Ale i tak osobo co? Když budu chtít třeba paní Horákovou...osoba od Horáků? V ČR je právě problém, že odlišuješ i příjmením.
Renusatko Myslím a doufám, že to je nějaký ujetý a krajní výklad u nás už jenom z titulu přechylování příjmení nerealizovatelný, pochybuju, že tohle z GDPR vůbec vyplývá...na základě podobnejch excesů se pak nadává na Brusel![]()
Mutziputzi Tak to už šéfové řekla ta právnička, takže předpokládám, že není hloupá.
Renusatko Tak že to řekla právnička mě skutečně neujistilo, že by to mohla bejt pravda, i IQ právníků podléhá Gaussově křivce![]()
Mutziputzi Tak když si za proškolení firmy kolem tohoto zákona vezme 60 tisíc, tak se asi nějak čeká, že ví o čem mluví. Ale je pravda, že u nás v republice se vždy najde spousta lidí, kteří o tom ví víc.
Tohle bylo teda řečeno jen v nějaké základní informaci co vše bude nutné řešit. Bude ve firmě nějaký čas pozorovatel a potom dostaneme přesné školení. Tak 100% řešení zatím neznáme.
Renusatko Tak finanční náklady s tím spojený, s proškolením a pak s vlastním zajištěním jsou hlavním důvodem proč se to řeší v médiích, co jsem zaznamenala. ale že by z toho plynula povinnost oslovit zákazníka, aniž bych při tom nezveřejnila osobní údaj - pohlaví, tomu prostě nevěřim, nebo takhle - nechci věřit![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí