"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:14
Reakce na MaeGandal:

protože ať nejsem právník, tak předpokládám, že se jedná hlavně o to, aby se nedala paní Nováková spojit s nějakou konkrétní nemocí. Takže sestřička nemá co vyvolávat "paní Nováková, pojďte, pan doktor se vám podívá na ty hemeroidy"

​Možná je to nějaká naše specialita, protože k nám chodí spousta pacientů po změně pohlaví. Uvidím po školení. Zatím jsem napsala jen to, co nám řekla školitelka. 

Offline zmrzlina
30 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:21

Berta Manžel si velmi pochvaluje olej do koupele Balmandol. Sůl z Mrtvého moře mu naopak vůbec nesvědčí. Bohužel je to hodně individuální a musí se zkoušet a zkoušet.

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:28

Renusatko ja to primo nedelam, ale v praci mame cely tym lidi, co GDPR delaji. na tohle se jich teda v pondeli poptam a napisu ti, protoze se mi zda, ze se to zas zene do extremu. osobne bych rekla, ze v zdravotnictvi je, co se tyce ochrany osobnich udaju mnohem vic a zavaznejsich problemu, nez jak oslovim pacienta v cekarne. navic je to obvykle na te osobe i videt, jestli je to zena nebo muz, to by spis znamenalo, ze nemuzete rict ani jmeno, protoze to je taky osobni udaj.

cena skoleni nevypovida vubec, ale vubec o nicem. spis bych rekla, ze na jedno-dvoudenni skoleni je to pekna palka. pokud je to i s analyzou a doporucenim stavu, tak zavisi, kolik casu u vas stravi.  

Offline Myrtila
5361 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:40

Renusatko Na jedne klinice, kam chodim, to funguje tak, ze sestra, nebo primo lekar, si chodi pacienta vyzvednout do cekarny. Netusim, jak si ty lidi muzou vsechny zapamatovat, ale i kdyz nas tam sedi treba osm, vzdycky jdou primo k tomu spravnemu pacientovi. A neni to nejaka VIP klinika s par pacienty, je to normalni zdravotnicke zarizeni. Doktori i sestry se tam navic stridaji podle smen.

Si rikam, ze jim snad z recepce hlasi, ze pani Opickova, co jde na druhou hodinu, si sedla vedle okna a ma fialovy svetr 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:42

Myrtila úplně to vidim: pane doktore, teď si jděte pro tu paní v červený sukni a žlutým tričku 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:54

Renusatko tak já teda zírám ale - jsem právě dotazem zjistila že se fakt to vyhlášení příjmení (jen to, bez dalších podrobností ohledně diagnozy nebo tak) v čekárně může někoho dotknout:-O ale zrovna mám i řešení - šatnový lístky při příchodu jeden osobě do ruky, druhej přicvaknout k žádance/kartě. :-)

Offline Myrtila
5361 příspěvků moje polička 02. února 2018 21:05

Ounz Tak nejak si to predstavuju :-D Sestra si sice nepamatuje, ze jsem se ji minuly tyden pri odberu krve malem slozila, ale v cekarne me trefi na prvni dobrou ;-)

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 02. února 2018 21:35

Berta Ano, u Mrtveho more jsme potkali kupu lupenkaru, ale jeden nam rikal, ze tam jezdi na mesic kazdy rok, pomuze mu to vzdy na par mesicu. Mozna by nejaka kvalitni sul a bahno taky pomohlo.Ale chce to poradne vybirat, ja mam nejake bahno svetke sede, ale tam je uplne cerne, tak kdovi, co jsem objednala.

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 02. února 2018 23:56

Já si myslím, že nějaké školení by se stejně hodilo, protože, co mě vždycky vytáčí a stává se mi to zejména u zdravotnického personálu, že místo aby se mě normálně zeptali na jméno, tak pronesou: A vy jste paní?

O řešeni diagnózy v čekárně ani nemluvě. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 03. února 2018 07:18

Ginevra Je zásadní rozdíl mezi A vy jste paní? a Jak se jmenujete, jo? Jinak to řešení diagnézy na chodbě není relikt z dob kdy se člověk bál před autoritou ceknout a radši šoupal nohama, ale individuální blbost jednotlivce. Jedna z věcí, na kterou IMHO není potřeba zákon, ale stačily by interní normy a výchova zaměstnanců.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 03. února 2018 08:06

Mutziputzi tak zejmena ta vychova bude tezky orisek. Zive si vzpominam halekani sester v porodnici ohledne umisteni rodicek na pokoje: "kam soupnem toho cisare..???" "Tam nemuzem, tam jsou ty kleste..!!" 

20970 příspěvků moje polička 03. února 2018 08:19

Pavlena no to je strašný

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 03. února 2018 10:50

Mutziputzi U mé praktické doktorky (mimochodem je fakt skvělá) to funguje tak, že když vejdu k sestře, nejsou do ordinace zavřené dveře, takže já, nebo kdokoliv, kdo čeká u sestry, slyší a vidí, co se vedle děje.

Já tedy za sebou zásadně zavírám dveře, nepochopím, že to někdo nedělá, že mu to nevadí. Ale ty otevřené dveře jsou prostě standard.

Čili není to vina doktorky nebo sestry, ale lidí, kteří za sebou nezavřou. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. února 2018 11:17

nedočetla jsem zpětně, ale je pravda, že kvůli gdpr skončí vizity?

říkala kamarádka doktorka. prý budou muset pacienti za lékařem jednotlivě - včetně těch, kteří nemohou chodit, takže je asi budou přetížené sestry ještě navíc jednotlivě vozit 

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 03. února 2018 11:30

Berta Rozhodně doporučuji už zmiňované přípravky od dr. Michaels, z mého pohledu je to malý zázrak. U mě je to asi jediná věc, která pomáhá ložiska zhojit, vše ostatní je spíš jen podpůrná léčba, aby ložiska nevypadala hnusně. Dobrou službu dělá kosmetika z Mrtvého moře, teď se mi osvědčilo i nastříkat během dne termální vodou a neustále promazávat v podstatě jakýmkoliv krémem (Excipial, Bioderma). Fajn je i zaměřit se na játra a zkusit nějaké kúry. Když jsem změnila jídelníčke - držela Whole30, začala lupénka mizet. Jde o celkovou péči o sebe, nikoliv jen o používání mastičky. Držím palce!

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 03. února 2018 11:44

Berta vím že to není asi info které jsi chtěla, ale u lupénky strašně moc dělá psychika. stejnou zkušenost mám ještě s astmatem. narozdíl od jiných nemocí kde to nefunguje (nejsem fanda do "psychosomatiky":-)

20970 příspěvků moje polička 03. února 2018 11:52
Reakce na Jiná Realita:

nedočetla jsem zpětně, ale je pravda, že kvůli gdpr skončí vizity?

říkala kamarádka doktorka. prý budou muset pacienti za lékařem jednotlivě - včetně těch, kteří nemohou chodit, takže je asi budou přetížené sestry ještě navíc jednotlivě vozit 

​Tak ja jsem si zcela jista, ze i bez legislativni opory by moji diagnozu a tuplem ve stylu o nas bez nas zkusili lekari pouze jednou resit verejne pred ostatnimi pacienty.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 03. února 2018 11:56

Jiná Realita ne, není to kvůli GDPR, ale je dobře, že se poskytovatelé zdravotních služeb nad tím začali konečně zamýšlet. Jakým způsobem a komu smí zdravotnický personál poskytovat informace o zdravotním stavu je definováno v zákoně o zdravotnich službách a pokud vím, v posledních letech se to neměnilo.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. února 2018 11:58

Mutziputzi no...nevím, kolikrát jste už ležela coby těžký případ v nemocnici, ale věřte, že byste si opravdu nožkou nedupla.

20970 příspěvků moje polička 03. února 2018 12:00

Jiná Realita Tukam, ani jednou, doufam, ze pak by tedy dupnul nekdo za me, moje mati 100%