"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. února 2018 12:00

Krehutka já nijak nezpochybňuju, že řešení stavu před jinými je špatné.

jen si neumím představit, jak to v současném zdravotnictví chtějí řešit, aniž by to poškozovalo zdraví pacienta (coby osoab, která má v nemocnic neustále těžce nemocné příbuzné, pro které je nemožné se třeba i napít, natož aby je každé ráno tahali někam na vizitu).

takže mě to zaujalo. kamarádka žádné konkrétní instrukce v té době ještě neměla, takže netuším, jak to míní prakticky řešit.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 03. února 2018 12:30

Jiná Realita Tak na praktické řešení budou muset konkrétní nemocnice přijít samy, to ani není možné určovat zákonem. A samozřejmě může nastat situace, kdy prostě bude přednější zdraví pacienta před právem na soukromí, od toho tam vždycky je myslící clovek, který si to vyhodnotí. Ale měl by to vyhodnocovat s ohledem na pacienta, ne vlastní pohodlí. Když zkolabuješ na ulici a v rámci resuscitace tě svlíknou do podprsenky, asi se nad tím moc nepozastavíš a budeš ráda, že to přežiješ, ale kdyby tě takhle chtěl vyšetřovat lékař v rámci prevence nádorových onemocnění prsu v nemocnici na chodbě, asi budeš protestovat, protože v pořádku to neni.

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 03. února 2018 12:50

Berta vím že to není asi info které jsi chtěla, ale u lupénky strašně moc dělá psychika. stejnou zkušenost mám ještě s astmatem. narozdíl od jiných nemocí kde to nefunguje (nejsem fanda do "psychosomatiky":-)

​Tohle stoprocentně potvrzuji, máme v rodině astmatika lupénkáře a projevy nemocí jsou jasným zrcadlem psychiky. A moře pomůže na dlouho. Takže dovolenou bez stresů!

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 03. února 2018 13:20

Mutziputzi já teda nikdy nebyla ve špitále mimo čr a takový ty seriály asi nejsou uplně podle pravdy.. viděla sem teda akorát závěsy mezi jednotlivýma postelema. což by bylo určitě fajn i tu, ale samozřejmě problém to neřeší. 

ví někdo, jak to funguje jinde? 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 03. února 2018 13:27

viktorka_od splavu Tak podle me aspon zaves a diskretni mluva tomu dost pomuze, kamaradka mi kdysi vypravela, ze v porodnici jich bylo na pokoji 6, prisla vizita a vsechny mely ukazat, skutecne fyzicky, jak moc krvaci, no to me sokovalo!

49376 příspěvků moje polička 03. února 2018 13:32

Mutziputzi tak to bylo asi hodne davno, pamatuju 25 let z5, o deset pozdeji uz ne (stejny ustav)

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 03. února 2018 13:32

viktorka_od splavu 10 let, nePraha teda

49376 příspěvků moje polička 03. února 2018 13:36

Mutziputzi no tak ja fn brno. i kdyz jsem tu nebydlela rodit v miste bydliste jsem se nastesti neodvazila- resp teda co pamatuju tech 10 let cca, byt jiny oddeleni tak okresni spitaly muzou byt dost priserny

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 03. února 2018 13:50

Mutziputzi já teda nikdy nebyla ve špitále mimo čr a takový ty seriály asi nejsou uplně podle pravdy.. viděla sem teda akorát závěsy mezi jednotlivýma postelema. což by bylo určitě fajn i tu, ale samozřejmě problém to neřeší. 

ví někdo, jak to funguje jinde? 

​v Nemecku zavesy nejsou.Info ze tri nemocnic a vizita probiha normalne asi jako v Cechach.:-)Jen vim,ze kdyz prijde lekar na pokoj musi navsteva ven.

jeste dodam,ze vetsi pokoj nez pro tri pacienty jsem jeste nevidela.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. února 2018 13:59

já si to právě neumím představit z toho pohledu, že zatím nemá zdravotnictvní ani na to, aby něco udělalo s pokoji pro osm osob, což je fakt strašný pro všechny. natož nějak zajišťovat soukromí pro předávání informací.

třeba na jipkách, kde jsou pokoje pro tři. těžkou budou pacienta převážet vedle, aby předstoupil před vizitu ve zvláštní místnosti.

už vidím, kde bere na milion závěsů.

které by přitom měly být to naprosté minimum, které by mělo být všude.

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 03. února 2018 14:03
Reakce na MP Meri:

Tak pohlaví je podle GDPR osobní údaj, to ano https://www.gdpr.cz/gdpr/osobni-udaje/, ale výklad s tou čekárnou mi přijde dost extrémní. Je pravda, že pohlaví myslím mezi původní osobní údaje nepatřilo, ale stejně ... No, jsem zvědavá na výsledky vašeho školení, nás to také teprve čeká 

​Pohlaví je osobní údaj, ale nedá se podle něj nijak identifikovat konkrétní osoba, a o to primárně jde. Muselo by jít o spojení oslovení A příjmení... 

Ale těžko vyvolávat v čekárně jenom Pane, pojďte dál! pokud jich tam sedí deset 

Renusatko 

U nás funguje číselnej systém jako na poště. Vyzvedneš si lístek. Ty, kdo nedávaj pozor, prostě ještě hlasitě vyzvou číslem. Ale není to všude a nevím, jestli se uvažuje zavedení na úplně všech ambulancích. Třeba na očním by to nemuselo někdy fungovat 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. února 2018 14:21

barbucha U nás se též uvažuje o zavedení systému čísel, ale problém je spíš to, že lidi často neví na co jdou ani na jaký čas a máme 6 ambulancí s různým vyšetřením. Mimoto já mám v ambulanci seznam 10:00 Nováková Vlasta, 10:15 Kropáčková Karla, takže mi moc nepomůže, že vím, že v čekárně už sedí čísla 12 a 15. Čísla se budou asi muset vydávat v recepci, kde se to přes počítač spojí v ambulancích s konkrétním jménem na seznamu dle časů. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 03. února 2018 14:29

Vazne nemuzu uverit tomu,ze nekomu vadi,ze ho sestra zavola....Pani Novakova,Pan Vomacka.......a,ze se to bude menit a resit.

No doufam,ze u nas ne.

Offline Micuska
909 příspěvků moje polička 03. února 2018 15:25

Zarinya Dufas marne . Toto ide z Bruselu. Novy zakon o ochrane osobnych udajov aj u nas vstupuje do platnosti 1. maja. Uz teraz su okolo toho ofuky. Tyka sa to celej unie.  A tie pokuty co tam nasadili 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 03. února 2018 15:33

Micuska no,sem zvedava na praxi.U meho praktika se sestra ani neobtezuje dojit do cekarny a hulakaji jmena do cekarny z recepce.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 03. února 2018 15:34

Zarinya Micuska 

Ok, četl to nařízení někdo a ví vůbec, čeho se týká, když už tady tak hysterčíme?

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/?uri=CELEX:32016R0679

Offline macko.pu banned
62 příspěvků moje polička 03. února 2018 15:36

.... dámy, dámy, toto je len NEVINNÝ začiatok... bude horšie... OVEĽA horšie...

https://www.youtube.com/watch?v=US7F952VpfU

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 03. února 2018 15:42

Krehutka nemam pocit,ze bych hystercila,mne je to v podstate jedno,jen sem se pozastavila nad zdejsima informacema.:-)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. února 2018 16:48

Krehutka Já jsem to nečetla a též nehysterčím, psala jsem jen co nám bylo řečeno, že budeme muset v práci řešit. Vím, že i v nemocnicích už probíhá pozorování a školení, co vše bude potřeba. A pokud nějaký školitel řekne majitelce, že nesmíme volat v čekárně lidí jménem a titulem pan a paní, tak to prostě udělá. Potom stačí jeden co si bude stěžovat ( a že takových lidí je dost), jen proto, že to třeba někde slyšel.