"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 02. února 2018 16:17

Renusatko Mutziputzi z GDPR nic takového nevyplývá, proboha. Jestli jste dodržovali 101, nebude to pro vás žádná změna, stačí nemít kartotéku na chodbě a neřesit s pacienty diagnózu v čekárně.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 02. února 2018 16:19

Krehutka No prosim

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 02. února 2018 16:24

Krehutka taky mi to přijde logické, jak to píšeš... 

mimochodem teda nevidím ani žádný link mezi gendrovou vyvážeností a GDPR...

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 02. února 2018 16:26

Krehutka Mutziputzi No prosím že prej... A právníci, co se živí GDPR nebudou mít co žrát..!!   

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. února 2018 16:28

Mutziputzi My tomu taky pořád nechceme věřit a doufáme, že je to jen nějaký šum. Jenže ono někde na přepážce na poště na úřadě a tak to vlastně funguje. Jsou tam intimní zóny, vyvolávání pomocí čísel. V těch zdravotnických zařízeních zatím ne. Třeba systém čísel by u nás byl dost složitý. Někdo by musel ty čísla vyloženě zadávat, přesně už třeba v recepci a rozdělit na co lidi jdou, protože tak polovina to vůbec neví. Ještě zase pro nás na vyšetřovně by muselo být k číslu přiřazeno i jméno, protože máme časované vyšetření a nebereme lidi, jak přijdou, ale na čas objednání. Pro recepty by to zase být nemuselo. Takže pořád doufáme, že to tak nebude. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 02. února 2018 16:31

Renusatko Tak hlavně zachovat zdravý rozum a nesolit chytrým právničkám

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 02. února 2018 16:32

Pavlena 

Tak ono hlavně spousta subjektů teprve medializaci GDPR zjistila, že něco jako ochrana osobních údajů existuje, ale zas se to zbytečně nafukuje. Jako ano, pro velké subjekty typu bank, telekomunikačních spolecnosti atd. jsou nějaké nové povinnosti nad ramec současného zákona, ale nic strašného. Ti pod 250 zaměstnanců to budou mít +/- stejne.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. února 2018 16:33

Krehutka Nám teda bylo řečeno, že k ochraně osobních údajů patří mimo ty řešení diagnózy na chodbě i tohle. Kamarádka co dělá staniční na Žluťáku už to taky říkala, že to na nějaké schůzi proběhlo. Možná je teda naše školitelka opravdu mimo, jak psala Mutzi, ale opravduto zahrnula mezi hlavní body. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 02. února 2018 16:46

Renusatko tak na školení prosím dávej pozor, a pak nám řekni, z čeho tato povinnost vyplývá. Ten květen by odkazoval k začátku účinnost GDPR, ale s ochranou osobních údajů jako takovych to fakt nesouvisí.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. února 2018 17:48

Tak pohlaví je podle GDPR osobní údaj, to ano https://www.gdpr.cz/gdpr/osobni-udaje/, ale výklad s tou čekárnou mi přijde dost extrémní. Je pravda, že pohlaví myslím mezi původní osobní údaje nepatřilo, ale stejně ... No, jsem zvědavá na výsledky vašeho školení, nás to také teprve čeká 

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 02. února 2018 17:53

Garfie 

Dík, to je fakt vtipný. 

Druhá půlka zdejšího osazenstva by se mohla poznávat podle parfémů... 

(edit: Jinx / byt / moninika / boty - tohle vlákno strašně popojelo)

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 02. února 2018 18:05

Renusatko Tak jako s tou "osobou" bych zrovna byla opatrná. Páč "Osoba" je rodu ženského a tím pádem je to genderově nevyvážené, navíc by se pánové mohli citit diskriminováni až uraženi. S tím bych si tedy, milá osobo, rozhodně nezahrávala. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 02. února 2018 18:45

MP Meri no, jenže stejně tak tam patří jméno, takže pokud nemůžu v čekárně vyvolávat "paní Nováková", protože obojí je osobní údaj, tak budu volat "osoba, která je objednaná na 14h20"?

Jako chápu naprosto ochranu osobních údajů, ale tady je někdo papežtější než papež

protože ať nejsem právník, tak předpokládám, že se jedná hlavně o to, aby se nedala paní Nováková spojit s nějakou konkrétní nemocí. Takže sestřička nemá co vyvolávat "paní Nováková, pojďte, pan doktor se vám podívá na ty hemeroidy"

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 02. února 2018 19:08

MaeGandal presne, zas se na nejakym do absurdna dovedenym nesmyslu bude argumentovat proti neexistujicimu problemu.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 02. února 2018 19:10
Reakce na Dadoo:

Renusatko Tak jako s tou "osobou" bych zrovna byla opatrná. Páč "Osoba" je rodu ženského a tím pádem je to genderově nevyvážené, navíc by se pánové mohli citit diskriminováni až uraženi. S tím bych si tedy, milá osobo, rozhodně nezahrávala. 

​trochu upoceny humor.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 02. února 2018 19:17

MaeGandal No jasně, klasický víření vod, aby se téma zdálo zajímavějším:-D.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 02. února 2018 19:31

Lilly_Ku Karja priznam se, že jsem se o tomto "vykladu" jsem slyšela jen tady, a to od jediné uzivatelky,  takze globální problém bych z toho asi nedělala.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:02

Můžu se prosím zeptat? V rodině byla diagnostikovaná  lupénka.. samozřejmě si načtu odborné věci  i ty z internetu, ale je toho mraky  a hlavně na tom internetu se v tom blbě orientuje.  Máte někdo vyzkoušené  něco, co  pomáhá? Myslím třeba konkrétní značka krémů nebo mastí ? Děkuji.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:07

Berta mám to jen zprostredkovane, ale prý pomáhá (tedy spíš ulevuje) koupel v soli z mrtvého moře + dovolene v této destinaci. Známí teda kupuji ještě nějakou kosmetiku s touto soli, ale teď si nevzpomenu na název.

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:08

@berta ja jsem slysela kldne hodnoceni kosmetikz Dr Michaels. dala jsem to tatovi, ale jeste mi nerikal, jak je s tim spokojeny, musim se zeptat