"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Setare
942 příspěvků moje polička 03. února 2018 18:27

Zatim ve vsech americkych nemocnicich, ktery jsem zazila, meli zavesy mezi posteleme a pokoje maximalne po trech (to spis ale oddeleni typu ARO, JIP), jinak vetsinou soukromy pokoje. V cekarne teda volaji normalne jmenem, ale pak uz vsechno v soukromi, na recepcich byvaji diskretni zony. A pokud je vysetreni ponekud intimnejsiho charakteru, tak ma pacient pravo vyzadat si pritomnost dalsi osoby. Vlastne tam skoro vzdycky je, protoze doktor nechce bejt zalovanej a potrebuje svedka :) 

Ja teda doufam, ze to reseni diagnoz v cekarne pred spolupacientama uz se v CR podarilo vymytit i bez narizeni z Bruselu....i kdyz teda, nekdy to tam pekne hlasite vykladaji sami pacienti. 

Offline RoSa
10195 příspěvků moje polička 03. února 2018 20:08
Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 03. února 2018 20:16

Setare Já jsem to hlášení zažila jen jednou v životě a to letos na ORL. Ale bylo tam hrozně moc pacientů skrz asi ty pitomý chřipky teď. V jedné ordinaci nebrali už vůbec a v další to prostě sestra prolustrovala předem a kdyžtak poslala domů a přeobjednala na jindy, ale snažila se opravdu být tichá.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. února 2018 20:34

U nás teda na chodbě není moc co řešit, ale jestli jde pacient na vyšetření nebo pro recept se ptáme. Je to spíš jejich problém, že se nenahlásí na recepci a potom neví, kam mají jít. 

Já teda dělám to, co bych nerada sama zažila, zatahuju žaluzie, protože naproti jsou byty, neřeším nic na chodbě a pokud se na něco potřebuju zeptat jdu buď za pacientem nebo ho zavolám znovu. Vím, že moje kolegyně má ale v oblibě otevřít si dveře a křičet do čekárny, pro který recept si paní Vomáčková jde a proč nepřišla už v prosinci, případně další dotazy. Tak myslím, že jako všude je to o lidech. 

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 03. února 2018 20:51

RoSa  

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. února 2018 20:55

V nemocnici, halasně ode dvěří: "Tak dámy, zkontrolujeme oholení!"

Tahle hláška mě bude pronásledovat i ve snu.

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 03. února 2018 22:05

KoraKora hele ja tohle zazila jeste pred osmi a sesti lety. ve dvou ruznych porodnicich. v te druhe sice docela diskretne, ale na pokoji, kde byly dalsi dve pacientky. stezovat jsem si nebyla, svoje usili jsem naprela k tomu, abych z toho vypadla co mozno nejdriv.

Offline Luna
10870 příspěvků moje polička 03. února 2018 22:10

KoraKora  No já jsem rodila teprv před 5 a 3 lety a zas tak velkou změnu teda nevidím... U prvního porodu jsem měla mladýho doktora, kterýmu sotva oschnul diplom a pořád říkal asistentce, že doufá, že to vyklopím do pěti, že musí na grilovačku. No, stihnul to, fešák.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. února 2018 22:15

hele, teď rozproudím asi flame, což fakt nechci, ale pak se po těchto historkách někdo diví, že chce někdo rodit doma s nějakou dulou, která aspoň předstírá, že ji vy a vaše problémy zajímají víc, než večerní grilovačka  já tohle prožít jednou, už radši nikdy nebudu těhotná 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 03. února 2018 22:19

Jiná Realita jo, treba ja se divim. jako platim si zdravotni dan a chci jit do spitalu a aby se tam ke mne chovali slusne. rodit doma to fakt nechces je z toho spousta neporadku

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 03. února 2018 22:20

Jiná Realita porodnice je nic, oproti sestinedeli. po druhe jsouce pounaucena, jsem brala porodnici, kde sice meli jenom porodni boxy, takze soukromi velice omezene, ale pohodove sestinedeli. a sedela jsem doma ve vane, co to slo, takze jsme dobehli doslova na posledni chvili, muz mne vyklopil v ordinaci, vzpomel si, ze nema fotak (tam a zpet mu to trvalo asi 50minut) a malem to nestihl. 

decko mi nechteli dat ani v jedne, pry az rano (porodila jsem vzdy pozde vecer) a jak je to telo pripraveno na to mit dite u sebe, tak jsme celou noc samozrejme nespala. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 04. února 2018 00:35

zelene.oko Ještě se vrátím k té kosmetice Dr. Michaels - fakt je to dobrý, jo? A musí se kombinovat všechny tři produkty tak, to doporučujou na oficiálním webu, aby to mělo smysl? Jsem na to teď mrkla, že to objednám mému chlapci, ale na tu cenu jsem asi úplně nebyla připravena, to se snad radši pokusím prvně sehnat nějakej vzorek, než to objednám. :) Totiž on se furt tvrdošíjně maže jen kortikosteroidama (klobetasol/Dermovate), sice musím říct, že projevy má fakt velmi mírný, takže toho na sebe naštěstí nepatlá moc, jen tím mázne pár flíčků na zádech jednou za dva tři týdny, ale i tak by bylo vhodný, kdyby to mohl nahradit něčím přírodním. Ovšem když vidím, kolik ty volně prodejný přípravky stojí, tak se vlastně trochu nedivim, že je mu zatěžko vzdát se toho hormonálního dryjáku za 80 Kč. 

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 04. února 2018 08:38

Karoleena Já mám celou sadu a na mě zabírá dobře. Mě už kortikoidy nezabíraly. S touhle sadou se ložiska začala krásně zmenšovat. Asi bych se obešla bez toho oleje, co je v sadě. Když jsem byla líná, tak jsem mazala jen mastičkou a taky dobrý, ale ne tak skvělý jako užívat celou sadu.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 04. února 2018 09:32

K tý absenci taktu mám dvě historky jednu úplně hroznou a jednu spíš úsměvnou, tak dám tu druhou - muž si šel pro výsledky spermiogramu, v čekárně asi 10 lidí, vyleze  sestra, rozhlídne se a zařve na celou čekárnu - pane vod Ziny, tak si poďtě pro ty výsledku testu na HIV!

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 04. února 2018 09:38

Jiná Realita I kdyby me tam mel ten doktor profackovat, aby stihnul tu grilovacku, tak jo, stejne se budu divit, ze nekdo chce rodit doma:-))

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 04. února 2018 09:42

Zina to byla nejaka vase znama ne?

Ja jsem sla jednou na Karlak na nejaky testy, podle tech letaku vsude jsem usoudila, ze se tam testujou hlavne jiny veci. No v cekarne jsem si snad ani nesedla. A sestra mi s ulevou rika, jezisi, tak vy jdete jen na testy na nestovice!

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 04. února 2018 10:40

Karja No vůbec ne, tím "pane od Ziny" jsem chtěla sdělit, že to zahalekala na celou čekárnu včetně jeho příjmení. Uznávám, že se to moc nepovedlo :-).

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 04. února 2018 11:06

Karja ježíš, tam jsem byla na krev před 1 SC, taky anabáze jak kráva, u apolináře prej datum to a to, jo a tejden před tím si zajděte na krev na karlák. Boha jeho nemocnice a neuměj vzít a zkontrolat krev? Nebo by je přišlo na moc ty vzorky svézt a poslat o ty tři ulice dolů :D