Potvrdzujem ze parny cistic je super! Ale chcem kupit ten roboticky mop, pozerala som od irobot Brava 240. Ma niekto ten mop, kludnekludne aj inu znacku?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Prný čistič bol najhorší krám čo som doma mala. Kým sa nahrial, bol hlučný, para nerovnomerná, všetko to trvalo príliš dlho, ak som upratovala väčšiu plochu tak znovu nahrievať, kúpeľnu mám s octovým čističom umytú trikrát za ten čas ktorý by som potrebovala s parným čističom. A ešte bol k tomu aj drahý... Nenašla som žiadne pozitíva, ale asi som znovu mala akýsi divný druh ako to tu čítam. A hlavne som ho nemala kde skladovať...no krám.
Ty roboty se vybírají podle velikosti plochy, kterou budou čistit. Aspoň iRobot to tak má. Podle toho je nadimenzovaná baterie a zásobník. Nějak nevidím důvod, proč by neměl zvládnout větší místnost. Já ho pouštím buď po celém patře, nebo ho zavřu do některé místnosti a když tam má hotovo, vyzvednu si ho. Mám i oblíbenou funkci spot, kdy čistí cca 1 m2, to teď jedem denně pod jídelní židličkou syna. Díky tomu, že naprosto neváhám ho zapnout fakt často, nikde nic nekřupe, ani tam, kde jezdím kočárem. Máme model pro plochu asi do 150 nebo 120 m2, už si to nepamatuju, ale se zásobníkem teda neběhám nijak často, většinou jezdí na menší ploše. Už potřebuju jenom dron na utírání prachu a pak už mi zbyde dost času i na okna ![]()
dynda a ti je teda mop ci vysavac?
paktofonika tak to bol asi este nejaky starsi typ..ja mam karcher myslim sc 4 sa to vola, ma velkost maleho vysavaca, nahreje sa asi za pol minuty a nahrieva sa kontinualne. Len stale je tam tten problem, ze to musi niekto robit :) ale trva mi to o dost kratsie ako umyt dlazky s roznymi mopmi alebo handrou a hlavne mam ciste a suche ruky, neznasam sa macat v tej vode.
olivieraa a jak to vlatsne funguje? spina se napari, a-? musis to stejne necim utrit ne? dalsi, suchou hadrou?
olivieraa Mala som tento, neviem presne ktorý typ, je to už tak tri roky čo som ho poslala ďalej, naozaj som na neho nemala nervy.

olivieraa a jak to vlatsne funguje? spina se napari, a-? musis to stejne necim utrit ne? dalsi, suchou hadrou?
No pokiaľ ťa nebaví vysávať tak toto je ešte horšie. :D
paktofonika
dik!
viktorka_od splavu ty vlastne ides po zemi takou hlavicou, ako vysavac, ktorej je hadr a cez tu trubicu tam ide ta para- takze to naparujes cez ten hadr a rovno to tu naparenu spinu bere. Kde je zaschnuta spina podrzis dlhsie, aby sa to lepsie naparilo. A vezme to vsetko, teraz mame stale na zemi nejake zaschnute jedlo od malej a nie je s tym problem. A super aj na spary, ked sme sa pristahovali boli cierne a s tymto sa pekne vycistili, to trva sice dlhsie, je na to taky maly kartac a musis ist po spare ale stale bez namahy a spinenia ruk.
No pokiaľ ťa nebaví vysávať tak toto je ešte horšie. :D
:) tak mne vysavat vadi asi o 100% menej ako umyvat dlazku mopom, tak mozno preto si to chvalim :)
viktorka_od splavu No fakt! Vytiahnuť, nainštalovať nadstavec ktorý potrebuješ, naliať vodu, počkať kým nahreje a ideš :D A ja som po tom nemala ten pocit čistoty proste som mala pocit že si len tak dymím do vzduchu
:) tak mne vysavat vadi asi o 100% menej ako umyvat dlazku mopom, tak mozno preto si to chvalim :)
No umývanie mopom je otravné ale proste mi to ide rýchlejšie. No snažím sa šetriť časom kde sa dá keďže upratujem často. :)
paktofonika ale urcite, kazdemu to asi nesedi..mne obcas pride pomahat otec a tiez povie ze to ma rychlejsie mopom...podla mna to trva tak zhruba rovnako ale pre mna neporovnatelne komfortnejsie. Ale nepredavam a nemam provizie od karcher ![]()
paktofonika nejvetsi vopruz je to vytahovani a nastavovani, jjjj fuj:-(( hadru do teplejch a jedu;-)
Tak ja mám tyčový parný mop a je to len naliať vodu do zásobníka a dať handru tak, ako na každý iný mop.
Potom mám druhý parný čistič taký malý do ruky, ale ten fakt vyťahujem len tak 2x do roka, tam sú aj rôzne nástavce, ten používam na veci, ktorých sa buď moc nechcem chytať (lebo blé), alebo kam sa neviem poriadne dostať.
mysmat ja piju 2-3 kavy denne, espresso bez mleka a cukru a vzdycky se na ne tesim jak decko. Zavislost to asi je, ale jinou nemam a spim dobre. Bez kavy by me nebavil svet.![]()
mysmat myslím, že môže. Ja takéto pokusy ani neskúšam, lebo viem, že po prvých raňajkách bez kávy by som vyskočila von oknom :-)
Ale zasa ak chvíľku vydržíš, tak si odvykneš, a už to bude v pohode. Pre mňa to ale nemá veľmi význam, spávam dobre, a ja mám svoje závislosti rada ![]()
betsey Kávu mám rada ale musela ustúpiť mojej závislosti na guarane :D To ak by som skombinovala tak vystrelím do vesmíru...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí