KoraKora mně to plátěný teda vypere dobře - ale kožený jsem si zatim netroufla tam hodit....
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
KoraKora program na boty je na nic, ten je na takovy osvezeni, tak to tam pisou, taky mi boty nevypral. Ja kozene davam do pracky, zatim dobry, ale zacni cifem. Ja jednou na klasicky superstary dala savo a vyzralo mi to tu gumovou cast uplne do zluta:-((('. Takze savo ne!
KoraKora teď jsem si uvědomila, že jedny černý kožený občas vlastně peru - normálně je hážu do bubnu společně s černým prádlem na venčení (předčištěný jsou teda!), zrychlený program na 30°
bílý kožený ale ne - ty jedině růčo cifem ![]()
KoraKora ty boty jsou těžký, tak zůstavaji dole. Přidej k nim třeba dva, tři ručníky (starý), tím třením se boty vyperou lépe. Peru tak tenisky a ty ručníky mám vyhraněný jen na tohle.
KoraKora Kožené tenisky neperiem, urobila som to len raz a dlho nevydržali, koža ako uschla a popraskala. Nekožené periem na bežný program s dekou na to určenou.
KoraKora no, takové nemám. Přijde mi, že žloutnou vždycky...boty na jednu sezónu, proto nekupuju. .Mně šlo o princip jak si psala, že se v tom bubnu nic moc neděje. Toho popraskání bych se možná i bála.
Chápem že niekto jazdí na bicykli pretože nemá auto, je to ekologickejšie, šetrí peniaze a tak. Dokonca chápem že jazdia aj v zime. Čo ale nechápem je jazda na bicykli o 5 ráno v -11C. Ja som ledva prešla so psom 100m ako fúkalo a pocitovo tak -20, auto bolo našťastie bližšie. Na bicykli nabalený, kapucňa, kukla. Veď nemôže ani vidieť čo sa na ceste deje, ani otočiť hlavou čo sa deje vedľa neho alebo za ním. Týpek išiel pred nami a zrazu to strhol z jedného kraju cesty na druhý. Na hlave práve tá kapucňa, aj keby sa otočil tak nič nevidí. Fakt by ma zaujímalo čo vedie ľudí k tomu jazdiť na bicykli aj v takomto počasí ![]()
paktofonika u nas je to zpestreno tim, ze jedou po trase mhd. takze jeden umanutec se sneci rychlosti sune do kopce, za nim plny trolejbus lidi![]()
paktofonika ja jezdim na kole taky i v minus, jsem na to zvykla a neprijde mi to.
Lilly_Ku No tak je niečo iné - 3 slnko, bezvetrie a niečo iné je - 11(pocitovo tak - 20) a veľmi silný vietor. Pre mňa to je obrovský rozdiel. Ak teda jazdíš aj v tak veľkom mraze tak to ťa fakt obdivujem.
KoraKora No šetrenie času je tiež dôvod ale myslím si ze v tak extrémnom počasí je dobré si privstať.
viktorka_od splavu Cyklisti u nás môžu využívať pruhy určené pre MHD.
paktofonika no ano, vzdyt to pisu:-)
Lilly_Ku u vas asi nebyva takova kosa, aspon ted co koukam pohoda, a mate placku, to se musi jezdit fajn
paktofonika Moje kamaradka taky jezdi za kazdeho pocasi I v kteroukoliv dobu, je na to zvykla. Bez kola nebo autem na mnohem komplikovanejsi a delsi dopravu, je fakt ze uz je dost otuzila a ani moc nabalena nebyva.
Karja No ja som trochu nahnevaná pretože fakt ten typek nam vošiel rovno do cesty bez toho aby sa obzrel a bol nabalený tak že by aj tak nič nevidel. To že bol neosvetlený je už len detail. A takých sme stretli po ceste do práce (10min autom) asi štyroch.
paktofonika Tak neosvetlenej v tomhle pocasi je sebevrah, jako nekde pilicajti ty cyklisty fakt berou. Jeden cas jsem bydlela v meste, kde je dost cyklostezek a lidi jezdi do prace na kole, a tam to fakt brali, normalne dejchat, svetla, odrazky, pokuty a zadny vofuky s tin.
Karja No u nas som ešte nevidela policajta pokutovať cyklistu(to samozrejme neznamená ze sa to nedeje) ale asi má väčšina pocit že ak jazdia po meste tak pohoda a všetci ich vidia. Neviem odkiaľ sa to berie, ja v lete jazdím často a na rušné cesty kde nieje cyklostezka sa púšťam veľmi nerada a ak už tak si dávam veľký pozor aby som išla rovno po kraji a aby ma bolo vidno. Nie že idem pomaly stredom pruhu, cik čakať, bez svetla.. . Teraz postavili krátky úsek cyklochodniku vedúci cez centrum mesta, cyklisti to využívajú ale keďže to bolo odfláknuté a sú tam všade diery a hrbole(tzn v prípade dažďu samá mláka) tak jazdia aj tak na čiare pripadne v pruhu pre autá ktorý bol kvôli cyklochodniku zúžený. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí