"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 24. března 2018 11:41

Nevíte prosím, kde kromě MaS prodávají bílé košile s dodatečným zapínaním na meziknoflíčky v oblasti prsou?

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 24. března 2018 14:12

paktofonika Já ti za slohovku moc děkuju, ráda se dozvim něco o kosmetice, protože nemám moc možností věci zkoušet a u těch dražších produktů  už vůbec kupovat jen tak na zkoušku, tak mám ráda všechny vyrecenzovaný tipy.

Nicméně jsem ale už nakoupila. Mám tu růžovou vodu a koupila jsem teda čistící pěnu (jsem si ten tvůj komentář o pěnách přečetla později:-/, je to ta novinka od Weledy, jak jí zde někdo dával, třeba bude dobrá), ale příště koupím balzám nebo olej - viz slniecko díky za tip, já o balzámech slyším teď poprvé od tebe. Základní hygienu, jako do ničeho nešahat a mýt štětce dodržuji. Od věcí z drogerie jsem přešla na věci z lékárny dávno, protože spokojenost není tak veliká, už musím taky přejít jinam.  Po dvou letech mám taky novej makeup a korektor, snad to udělá zázraky. Tak doufám, že najdu něco co mi sedne a taky bych se chtěla časem vrátit do nějakejch levnějších řad, zatím to má opačnej směr:-D :-D.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 24. března 2018 15:03

Karja no a když ses nelíčila a byla bez pupínků tak naco mejkap? bych se na něj vyprdla a hotovo. nebo to už je společensky nepřijatelný chodit mezi lidi s holým obličejem?

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 24. března 2018 15:37

Karja Ja jsem spis pres dekorativku, takze krome toho, co uz tu zaznelo me napadlo... pouzivas stetce? Cistis je? Peres je? Dezinfikujes licidla? Tohle totiz skoro vypada, ze si na plet neco zanasis makeupem...

Edit: tak jo, docetla jsem posledni komentar, vypada to, ze to mas v merku, tak by to snad mohlo byt ok. Jinak to samozrejme muze byt i reakce ne z necistot, ale i na slozeni a samozrejme pripadne i psychosomaticka (treba vime, ze je mnohem lepsi mit vsechno vycisteny uplne docista docista krom dezinfekce, protoze klientky jsou pak klidnejsi, jestli podvedome nemas neco takovyho i ty, i kdyz tam neni ta vazba vizazistka - klientka jen ty - tvoje kosmetika, jeszli ji treba podvedome nepodeziras...)

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 24. března 2018 16:10

viktorka_od splavu No to vůbec, mám strašně moc fleků po těch pupencích. A nemám hezkou pleť, takovou prostě nezdravou, šedou, jak zmiňuju pochvalný komentář mojí mámy ve vedlejším vlákně, tak řekla, že jsem byla hezky namalovaná, že jsem vůbec neměla ten kozí obličej! Takže ano, kozí obličej s flekama je společensky nepřijatelný:-D

Solathis No však dekorativku, měním makeup a korektor. Koupila jsem si ten minerální Lily Lolo, jak jsi mi onehdá doporučila. Korektor mám puroBio, to jsem si nechala prostě doporučit v obchodě, minerální by prý tolik nekryl. Tak jsem zvědavá. Nemáš v rukávu nějaký typ na krycí korektor, kterej neucpává pory? Já mívala max factor panstik, jako barva, výdrž, krytí, všechno super, ale je strašně hutnej a mastnej, asi to neni pro pleť nic dobrýho. Ještě jsem chtěla zajít do Douglasu na líčení Rouge Bunny Rouge - snad to píšu dobře, okouknout makeupy. Ale tam se asi dostanu do jiných cenových relací:-D.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. března 2018 16:31

Karja Tak tá pena od Weleda má na druhom mieste hneď alkohol, v akom množstve netuším ale je možné že bude vysušovať. Neviem, nemám vyskúšané. Hlavne naprd sú tie gély čo sa menia na penu, Effaclar a pod. To vôbec, to je potom ten začarovaný kruch že sa pleť vysušuje a potom sa viac mastí. Hydrofilný olej od Saloos som mala a po ňom sa mi hrozne upchávali póry a pleť bola nepekná, mala som ten levanduľový. Ružová voda je fajn aj v lete len tak na osvieženie, keď je teplo nelíčim sa takže používam buď to alebo min. vodu od balea alebo Serozinc. 

A zase u prírodnej kozmetiky treba dávať takisto pozor, často sa používa alkohol na konzerváciu a ten môže vysušovať, musíš dávať pozor na skladovanie a trvanlivosť, niektoré zložky môžu pleť iritovať.

Ja som za taký zdravý stred, niečo je fajn prírodné ale tak napríklad acids je chémia a bez toho si už neviem predstaviť fungovať. Ako nevravím že sa nedá mať dobrú skincare rutinu obsahujúcu len prírodnú kozmetiku ale podľa mňa to netreba preháňať. 

Čo sa týka prírodných líčidiel tak som sa zatiaľ nestretla s ničím čo by fungovalo. Minerály som skúšala a vyzerala som katastrofálne :D A pokiaľ sa snažíš veľa nemíňať tak radšej investuj do kozmetiky než makeupu. 

Dnes je to samá slohovka :D

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 24. března 2018 16:40

Karja ja mam korektory dva - purobio (to pouzivam na kruhy pod ocima a jsem s nim spokojena i na modelkach/klientkach) a mineralni od Anabelle Minerals, s tim jsem zakryvala (samozrejme jeste pres makeup) velke, vinove materske znanenko u jedne sve modelky (prakticky pres tretinu obliceje, jestli chodis na Insta, tak je to moje posledni fotka, myslim, kolaz). Ale ta kryci schopnost je hodne moc o technice, stejnym makeupem jsem schopna udelat uplne jemne kryti a stejne tak uplny cover.

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 24. března 2018 16:40

paktofonika nevim, jestli jsem to neprehledla, ale co pouzivas jako ten prvni odlicovac, po kterem pouzijes balzam? 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. března 2018 16:47

Lamicka No teraz používam Clinique take the day off, mám ešte zbytok cleanseru z Marionnaud (ich značka) čo doporučovala kedysi agentka, Erborian solid cleansing oil( ten je superskvelý) a potom ešte od REn ale ten používam skôr na druhé čistenie. 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 24. března 2018 17:15

paktofonika diky

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 24. března 2018 17:18

Solathis Díky, podívám se na ten minerální, to zní hodně zajímavě. Já už tak nějak technicky i něco umim, mám nakoukáno z youtubu:-D. paktofonika Náhodou, za slohovku moc děkuji! Tak uvidim, co ta pěna udělá. Oleje od Soolosu jsem zatím zkoušela klasicky místo krému a měla jsem pak hrozně moc ucpané pory, už to vůbec nezkouším. Na to odlíčení by to snad nemuselo tolik vadit. No uvidíme, mám tipy na příště;-).

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 24. března 2018 17:33

Karja hm, mně maminka taky vykládala hrozný věci, ale že bych potřebovala nahazovat omítku jsem usoudila až po čtyřicítce

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. března 2018 17:35

Karja mně se třeba pleť bez makeupu nikdy nelepší, naopak :/

když jsem nemocná bez makeupu 10 dnů, tak ji mám pak hroznou, jak struhadlo, akné všude.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. března 2018 17:36

Karja ps: minerální makeup se musí umět nananášet, já jsem to zkoušela asi dvakrát a pokaždé jsem to vzdala, protože se mi usazoval kolem pórů 

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 24. března 2018 17:46

moninika Boden - myslím se to jmenuje City Shirt. Jednu mám už druhý rok. Akorát kamenné obchody mají asi jenom v UK (nejsem si 100% jistá).

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 24. března 2018 18:06

viktorka_od splavu Mně jednou řekl táta po zaujatém pozorování jak se maluju, že bych se jako štukatér uživila velice slušně:-D. Každej má něco, kdybych měla hezkou pleť, bych byla příliš dokonalá! Nahazuji už od 15:-D.

Jiná Realita Aha aha, tak uvidíme, já pory moc nemám, tak by to nemuselo vadit:-D. Se teď budu malovat i na doma. No na takový neumětelský líčení bylo fakt dobré to BB Misha, to se člověk nalíčil i bez zrcadla, prostě to rozetřel jak krém a hotovo, nedělalo to fleky, nevrstvilo se:-D.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 24. března 2018 20:27

Když se tu probírá ta diagnostika pleti, nemáte někdo doporučení na spolehlivou kosmetičku? Ideálně Praha - Zbraslav a okolí. Děkuji.

Offline Dadoo
11695 příspěvků moje polička 24. března 2018 20:41

Nic ve zlém, ale nechcete se s tou kosmetikou přesunout do kosmetického vlákna...?

Pro nás, kteří k odličování používáme jen vodu a mýdlo je to poněkud nudné.. 

Offline evuch
94 příspěvků moje polička 25. března 2018 14:53

nellielovett Díky moc! 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 26. března 2018 10:47

Dadoo kromě úžasných vlasů, máš i úžasnou pleť, jo?