"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 31. března 2018 12:59

Renusatko Že "pohoda bude dost náročná"? To zní skutečně divně. Každopádně Ti držím pěsti, ať je vše dobré!  Dej, prosím, vědět co a jak.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 31. března 2018 13:12

Dalia Poloha. Překlep.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 31. března 2018 13:24

Renusatko  ... tak jestli bude nepříjemná poloha, tak pohoda asi taky nic moc. 

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 31. března 2018 13:51

Renusatko Asi na brise. Je dobre nebyt klaustrofobik a dat si spunty do usi.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 31. března 2018 15:16
Reakce na Renusatko:

Dalia Poloha. Překlep.

​Průběhu vyšetření se nebojte. Já tam v tom tunelu strávila TŘI ČTRVTĚ HODINY, ven mi čouhaly jenom nohy. Dají vám do ruky nějaký alarm, takže kdyby se vám to nelíbilo, můžete hned přivolat pomoc. Jediné, co mi vadilo, byl ten hluk, jinak bych si tam klidně i zdřímla, leželo se mi tam celkem pohodlně:-)  Ale jelikož to byla MR mozku, a prvotní nález vypadal dosti podezřele, tak jsem se tenkrát fakt bála. Jinak bych si asi dala regulerního šlofíka!

Jinak mi kdysi líčil kamarád, který pobývá v Dubaji, že tam mají nový wellness hit - zavřou vás do nějaké tmavé rakve se slanou vodou, takže jste tam ve tmě a tichu a můžete rozjímat. No, pro klaustrofobiky asi nic moc:)

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 31. března 2018 16:30

Gatita pro klaustrofobiky asi nic moc, ale v Baden Badenu maji bazen - takovou kupoli se slanou vodou, do ni vam pousteni hudbu a kolem dokola jsou takove zabradlicka na zachyceni nohou. je to parada jenom se tam tak vznaset, akorat mne druhy den docela bolely zada. ono se to zda, ze jenom takove vznaseni, ale to ve vysledku docela drina. 

ale chodim tam pravidelne tak si myslim, ze jeden by prestal trpet na bolesti zad. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 31. března 2018 16:54

Hlásím, že tablet se přes noc asi unavil a sám se vypnul. Baterie byla skoro plná. Potom šel normálně zapnout. 

Asi byly skvrny na slunci. 

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 31. března 2018 17:34

Bledule neproběhla tam nějaká aktualizace windows nebo něčeho? Mě něco podobného udělal můj notebook asi před měsícem, možná už dvěma. Prostě se zbláznil, nešel vypnout, pořád jelo kolečko, držela jsem vypínač dlouho, nic... po dlouhé době se to samo vyplo a pak už zas normální provoz. Prý jakási aktualizace. Tak nevím. Hlavně aby byl dál funkční.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 31. března 2018 17:43

mirajo Něco o břiše říkal, tak to teda nevím, jestli tak dlouho vydržím. Zkoušela jsem chvilku a neskutečně mě bolely prsa. Gatita já jdu na zápěstí. Čas mi neřekli, tak uvidím. 

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 31. března 2018 18:28

Renusatko Lokty a zapesti se delaji na brise, se zvednutou rukou, coz asi neni moc pohodlne, kdyz se nesmite hybat, aby ty obrazky nebyly rozmazane. Ja taky vzdycky lezela na zadech, coz je na toho slofika prijemnejsi. Cas bych odhadovala na 20-30 minut , zalezi, jestli dostanete kontrastni latku do zily nebo ne, kanylu zavedou predem. To date, jsou urcite osklivejsi procedury, hadice shora, zdola, brr. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 31. března 2018 18:35

mirajo Tak ještě zvednutá ruka? Já to právě nikde nevyčetla. Tak to si myslím, že nepůjde už vůbec, když ta ruka bolí až do ramene a 4 týdny s ní nehýbu. O kontrastní látce nikdo nic neříkal...žílu teda nemám. Krev mi teď brala kolegyně, která je hodně šikovná na 4x a to je moje jediná žíla...na té pravé ruce mi v životě nikdo nic nevzal. . Tak to ještě musím zjistit podrobnosti, ať jim zbytečně neblokuju termín. Asi bych to momentálně zvládla hodně špatně i s rukou položenou. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 31. března 2018 18:58

Gatita Děkuji za podporu. 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 31. března 2018 19:53

Renusatko hele jestli, tak ti tu ruku ale podložej, abys ji měla statickou, ne že tě budou nutit ji tam držet. Ale teda magnet na břiše nic moc, soucítím. Já už to párkrát zažila (na zádech teda) a fakt to nemám ráda, ten pocit, že sem tam chycená. Vždycky děsně žmoulám to pískátko, co dávaj do ruky a moc chci písknout 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 31. března 2018 19:54

Gatita to je floating ne? No to asi není pro mě (nejsem klastrofobik, ale fak se nerada někam zavírám)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 31. března 2018 19:58

Ounz Musím zjistit, jak přesně to bude probíhat. Já totiž tou rukou 4 týdny nehýbu, tak spíš mám vůbec strach z toho zvednutí nad hlavu všeobecně. Ještě mě celkově dost bolí, tak uvidím co mi řeknou. Bože, proč zrovna blbý zápěstí je tak složitý

Online baltik
4990 příspěvků moje polička 31. března 2018 20:05

Moji tchyni pred mesicem objevili vaznou chorobu, ted postupuje leceni a za tyden ma narozeniny. Citi se dobre, takze na rodinou oslavu bychom se chteli sejit. Ale co darek? Napadl me nejaky poukaz na uklid, treba generalni vcetne oken, protoze tchan je jeste ta generace, co se chlubi jako svou pomoci, i kdyz jen ukroji chleba. Je to vhodne? A pokud jo, mate nejakou osvedcenou firmu v Praze? Nebo jiny napad? Diky

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 31. března 2018 20:12

Renusatko Ja byla na loktu, fakt na brise, vsechno to vypodlozi, ale ja nesnasim byt ve statickej poloze, takze pro me neprijemny i tak, ale dalo se. Myslim, ze zadnou kontrastni latku ti davat nebudou, pokud je to prvni MRI kvuli tomuhle problemu, jinak by ti to rekli. Tady k tomu teda davaj bud spunty do usi nebo sluchatka s hudbou automaticky, jak v CR nevim, ale hlasity to je.  Loket byl tak 20-25 min, tak to bude na to zapesti asi obdobny.

Mnohem horsi pro me byla krcni pater, ble, to trvalo 40 minut a bolelo to jako prase, to bylo totalni peklo vydrzet v tej pozici, navic mne jak reknou, nepolykejte moc, tak na to okamzite zacnu myslet a ihned se mi chce zarputile polykat :D

Kdyz jsem na to sla podruhy, nechala jsem si napsat prasky, pak uz to slo. 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 31. března 2018 20:22

Renusatko chápu no, to polohování může bejt obtížný. Přeju ať to klapne!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 31. března 2018 20:24

Setare děkuji. Jsem si říkala, že nemám klaustrofobii a víc jsem o tom nezjišťovala. Nikdy jsem to neviděla. Chodila jsem v práci s pacienty jako doprovod na rentgen, CT, ERCP i ten PET, ale magnetická ve špitále tenkrát nebyla, tak nebylo kde to vidět. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 31. března 2018 21:11

Torrah Ona ho má tchýně doma a tam není internet, tak nevím.