dzizisketa Mě takhle jednou stačila máma pod studenou sprchu, když mi bylo asi 6, prý jsem nechtěla psát úkol...nevím teda, jestli to pomohlo, už si to naštěstí moc nepamatuju, ale asi moc ne
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
MP Meri no rodiče to asi nevyhodnotili jako skutečně nebezpečné? tyhle návštěvový hry mi připadají vážně spíš jako hra.. rodiče dělají, jakože to dítěti zakazují a hostitel/ka dělá, že mu/jí to nevadí... já třeba když si pozvu někoho s hodně malým dítětem, tak do dvou let (těm se vysvětlit ještě nic moc nedá), tak prostě počítám s tím, že to co je v dosahu může přijít k úhoně, případně to odklidím, taky to co by mohlo být dítku nebezpečné. jsou samozřejmě věci, které se odklidit nedají, asi jako ta vitrína - pak je otázka, jestli malá dětská ručička s ní něco horšího než upatlání opravdu provede. když to dítě v klidu necháš, tak si to omatlá a pak si přestane všímat. chodívala jsem s dětmi k příbuzné, která měla jednu stěnu v obyváku prosklenou a měla takovou představu, že to batole na sklo nebude vůbec sahat, aby ho neušpinilo... no vyřešila jsem to jinak:-) dítě vydrželo hodinu tlapkat tlapičkama přes celou délku pokoje tam a zpátky, já si v klidu vypila kafe, pak jsem vzala hadru a okenu a setřela to. samozřejmě, pokud by satánek do toho skla chtěl fláknout něčím těžkým, okamžitě zakročím a to tak, že už by si to v žádným případě nedovolil!
Noren ja tyhle vychovny metody taky znam na vlastni kuzi a muzu zodpovedne prohlasit, ze fakt nepomahaj.
Lilly_Ku sousedka takhle (studenýma sprchama) vychovávala spolužáka a von se pak dal k vojákum![]()
U nás s dalšíma synovými zvláštnostmi (např. byl při oblékání už ve školce vždy záhadně bezkonkurenčně nejpomalejší ze všech, i když to všechno uměl a je šikovný, učitelky se z něho mohly zbláznit) pomáhala i psycholožka - vlastně neporadila nic, na co člověk se zdravým rozumem už dávno nepřišel sám. Opravdu nepomohlo nic než se snažit z něho nezešílet a počkat, než z toho vyroste sám. :)
Stará Stanová Kůže Absurdní to je. To je metoda z pravěku, skotské střiky a svěrací kazajka. Možná na probrání opilce. Umím si představit, že člověka může pomoci uklidnit naopak teplá lázeň, ale jak ho do ní dostat, že.
Tak samozřejmě že z pravěku
Taky se klečelo na hrachu... byly oslovský lavice... chodilo se na hanbu do kouta... o jiných tělesných trestech ani nemluvě. Dneska by šli všichni bručet
a nebohý dítko by ze sadistických předků vysoudilo majlant za pokřivený duševno!
Ale doporučovalo se to, zejména když mladý nezvedenec začal modrat, páč nemoh vzteky ani dýchat. Ten šok ho měl přinutit se nadechnout, a tak nějak probrat. Jiná doba prostě.
viktorka_od splavu Ta vitrina je trochu navolno a delalo to strasnej ramus, to bylo nejhorsi
Jinak asi nejvic mi na tom vadilo za a) ze hostitelka dala nekolikrat jasne najevo, ze ji to vadi a pak za b) ta neduslednost proste. Jako k cemu to je, naoko zakazovat, ale vlastne se tomu smat, jaka je to legrace k popukani. Co si z toho to dite asi tak muze odnest? A myslim, ze v roce a pul uz je dost stare aby zrovna tohle pochopilo - ne hned, ale treba na pristi navsteve. Jen je potreba se k tomu nejak postavit ve smyslu je to ok/neni to ok. Ja nevim, nemuzu si pomoct, ale tohle mi fakt .vadi .
MP Meri Neřeš to. Nevíš, jak oni to maj, když odejdeš. A vůbec, je to jejich problém, tak co si s tím lámat hlavu. ![]()
MP Meri jo, já ti uplně rozumím, přesně si tu situaci umím vybavit. takhle - to dítě to samozřejmě nepochopí, to poznáš časem - ale můžeš odvést jeho pozornost jinam. nebo mu ukázat, že to není až taková zábava, opatrně mu pomoct třeba to otevřít a prohlídnout a jít zas jinam... samozřejmě pokud to nevadí hostiteli/vlastníkovi té věci. já to vidím teď i z té pozice hostitelky trochu jinak, když tu občas fakt malé (plusmínus roční) dítě míváme, tak mi až vadí, že ho rodiče ode všeho odhání a vpodstatě celý den slyším jen NE, NESMÍŠ - to mi připadá hrozný prostě. ale tady to kašírovaný jakože zakazování je samozřejmě kontraproduktivní a naprd.
A čí přiblblej manža na mě vyřvává přezdívkou na přechodu v Jinonicích?
MP Meri V roce a půl bohužel ještě chápe strašně málo a vysvětlování ještě nefunguje vůbec. U nás funguje plácanec po ručičce, ale k tomu se uchyluju jen když jde opravdu o život a situaci nelze řešit odchodem, tj. zatím asi jednou nebo dvakrát. Pomůže jen odejít jinam. To se strašně blbě na návštěvě aplikuje. Jako chechtat se tomu nemuseli, ale určitě nešlo o křečovitý smích ze zoufalství?
Něco o něm vím.
(muj ne)
Pinot Noir ty máš k tomu takovej zdravej přístup, ale fakt spousta nejen zatím nerodičů, ale i reálných rodičů si fakt myslí že ideální je zakázat dětem 99% všech činností co chtějí provozovat
MP Meri ono to pak někde vyhřezne, bohužel, ta nahromaděná frustrace musí ven jakkoliv
Mutziputzi nebyl to macko?:D
A čí přiblblej manža na mě vyřvává přezdívkou na přechodu v Jinonicích?
Proč hned manža? Prostě nový ctitel, buď pozitivní ![]()
Mutziputzi Jak vypadal? A jaký měl auto?
Potrefenáhusa viktorka_od splavu Netusim kdo, proste pitomec ve VW dodavce, asi nekdo zde jede ono obdivuhoudne #couplegoals, mela bych tipy![]()
Mutziputzi a on na tebe křičel mutziputzi?
Stará Stanová Kůže VW dodavka? No nepokousej![]()
Stará Stanová Kůže no prave![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.