Ounz Ani to ne
. Máme za sebou skoro 17 a zlepšení nikde. Včera u nás proběhla strašlivá hádka kvůli sprchování...sprchoval se totiž v pátek (naposled)
a včera k tomu neviděl důvod. O víkendu nebyl doma, aby nedošlo k omylu, že jsem ho 3 dny nechala
.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Pinot Noir Jednou se mi takhle svalil v Bille Kbely. Přišla ke mě nějaká postarší dáma a opravdu zlým tónem pravila: "Já bych ho tak zřezala, že by si tohle nikdy nedovolil. Moje holky si tohle nikdy nedovolily!". Chápu, že pro ostatní je to obtěžující, takže jsem čekala, že okolostojící prodavačky s tím budou souhlasit, ale když odešla, tak mi samy od sebe řekly, že to je nějaká prdlá zapšklá baba. :)
Stará Stanová Kůže No a ty si nikdy nevymäkla? Že sa syn hádzal na zem alebo si veci vynucoval iným spôsobom , bola si zúfalá tak si mu vyhovela?
RoSa No práve že vychádzam len z toho čo viem o psoch a u detí to môže byť iné tak preto sa pýtam.
paktofonika Ale tak jistě, že mě ukecal, někdy ano, někdy ne, záleží na okolnostech. Ale ne tímhle extrémním způsobem.
A mňa by zaujímalo ako to je napríklad hadzaním sa v obchode. Keď sa dieťa hodí o zem pretože niečo chce to prišlo na to samo že toto môže byť cesta ako matku donútiť mu niečo kúpiť alebo je to tak že matka raz povolila, dieťa uvidelo že to funguje a skúša až kým matka znovu nepovolí?
Prosím neberte to ako rypanie, fakt ma to zaujíma keďže s deťmi nemám žiadne skúsenosti.
no já si původně myslela že za b), pochopitelně. byla jsem pevná a neoblomná a naprosto přesvědčená že moje dítě nikdy nic takovýho dělat nebude. vskutku netuším jak na to přišla, protože jsem nikdy, fakt nikdy nepovolila. ze zásady. zato se mi párkrát stalo, že jí tu věc chtěla dát prodavačka zadarmo!:-OOO nedovolila jsem to samozřejmě. druhej malej had byl takovej vztekloun, že už nevím, myslím že v obchodě se celkem ani nevztekal, spíš takový ty věci jako nechci z hřiště domů, jak tu vedle popisuje maminka ty plány nacpat fakana do babyboxu;-)
paktofonika Obojí je možné. Některé děti to fakt naprosto nekontrolují. A nemusí to být jen proto, že chce bonbóny. Já se teda nákupům s dětmi vyhýbala, co to šlo. Protože scény byly zcela nepředvídatelné - třeba celý nákup ok, nic neloudila, nepotřebovala. A pak chytla strašný záchvat, protože jsme špatně vyšly dveřmi. Ne, nevím, jak to mělo být správně. A nešlo jí ani vyhovět, udělat to správně. Imho byl unavená z nezvyklého prostředí, lidí, hluku a mozeček na to zareagoval takhle.
paktofonika Tohle není tak úplně dobrý příměr - u psa jsou ty hranice jasnější. NIKDY nesmí žebrat u stolu, lézt do postele atd. Ale u dítěte je to jiné - někdy mu sušenku dovolíš, někdy ne.
RoSa No práve že vychádzam len z toho čo viem o psoch a u detí to môže byť iné tak preto sa pýtam.
ono pes to zkouší, akorát ho to zas rychle přejde - protože roste násobně rychleji než dítě. dítě si to vztekací období užívá (a spolu s ním rodiče a celé širé okolí) měsíce až roky /mně se to zdálo století, ale spíš to byly ty měsíce/
paktofonika Tohle není tak úplně dobrý příměr - u psa jsou ty hranice jasnější. NIKDY nesmí žebrat u stolu, lézt do postele atd. Ale u dítěte je to jiné - někdy mu sušenku dovolíš, někdy ne.
neřekla bych.
edit: ale možná chápu, jak to myslíš: s dítětem, už pravda trochu větším, jsem se třeba domluvila, že když bude v obchodě hodné, může si vzít jednu vybranou drobnost a tu mu koupím. většinu času to bylo v pořádku. ale sem tam to prostě zkusí jestli nepovolíš něco víc... a narozdíl od psa to děcko (asi to chce i jisté povahové rysy, nevím, my je u nás máme všici:P zkouší a zkouší a zkouší... a nepřestane dokud se v dospělosti neodstěhuje;-)
viktorka_od splavu mně hlavně přijde, že u těch dětí je to vývojová fáze, že u těch malých je vidět, že to absolutně neovládaj, dítě prohnutý do luku, vydává jen nekontrolovatelný skřeky a špatně je už vlastně úplně všechno. A taky mi přijde dost náročný bejt ve všech situacích neoblomná, zas ho člověk nemůže nechat válet u rušný silnice, tu scénu před davem čumilů taky málokdo ustojí ... kor když se pak s dobrejma radama přidaj ty náhodný kolemjdoucí...
Renusatko no mojí kamarádce, tvrdili, že pak se to ‘zlomí’ tak ona doufá, pořád ![]()
Boože, teda ale ste sa rozbehli. ![]()
No a čo by ste robili, keby ste sa v kabínke vyzliekli do podprsenky a nohavičiek a kým ste na seba stihli niečo navliecť, vbehol vám tam malý cca trojročný tajfun a zobral veci zo stoličky? Teda šaty vaše a šaty na skúšanie?
Stalo sa to kolegyni a teda ked to spomínala, my sme skoro ležali po stoloch a ona ešte stále bola vytočná. Lebo nemala koho zavolať a matka si decko odvliekla preč a veci položila niekam v predajni.
Potrefenáhusa Hlavně to dítě v téhle fázi už na žádné případné úplatky nereaguje, cokoli to jen zhorší, u nás dodnes koluje památná odpověď na naivní otázku “Co teda chceš?” “Nechcu ‘co chceš’´
A teda ja lutujem všetkych rodičov, čo takéto scény čo tu popisujete, zažívaju. To musí byt hrozna ťažké. Ked mu capnete, ste zlá, ked si ho nevšímate, ste zlá, ked mu povolíte, ste zlá,............
Myslím, že toto budú situácie, kedy je fakt najlepšia až osobná skúsenosť, tu teoria hodne často zlyháva.
Janulik03 Tím bych navrhovala tohle téma uzavřít.![]()
![]()
![]()
Potrefenáhusa no my jej tu príhodu radšej ani nepripomíname, lebo ona normálne očervenie a zrýchli sa jej dych.
dítě prohnutý do luku, vydává jen nekontrolovatelný skřeky
Moje kamarádka tohle řešila (a celkem rychle vyřešila) ledovou sprchou. Kluka tyhle manýry poměrně rychle přešly
Což se ovšem u rušný silnice praktikuje dost těžko.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.