Zarinya Děkuju, už jsem ji hledala na netu. Myslím, že vlasy opravdu nechám raději chvíli odležet. Zas tak hrozné to není, jen jiné. Budu pozitivní, změna je život. ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
whiskas tak maska neuskodi,ale kup si neco co znas a vis,ze funguje nebo neco profesionalniho z kadernickych potreb.Ty laciny drogerkovy kremy,stoji za prd.
Zarinya Já právě nic takového neznám (kromě již jmenované pěny). Pouze, čas od času, modrého/fialového šamponu, žádné podobné vychytávky nepoužívám.
A mimo téma, jinde jsi psala, že se chystáš na dovolenou? Užij si ji ![]()
whiskas tak se zkus zeptat v tech kadernickych potrebach na fialovou masku,ja mam ten Guhl,ale v cesku to neprodavaji.
dekuju,jo zacla mi dovolena,ale recko az za tyden.![]()
Ale jako chtít po kadeřnici, aby to ostříhala nemlich stejně jako minule, to mi přijde fakt jako sci-fi
to neni sci-fi.i takovy kadernici existuji,ale asi dost malo.Mela sem takoveho 5 let a bohuzel za dalsich 7let se mi znovu nepodarilo takoveho najit.Menit kadernika je nocni mura,ale nekdy se tomu neda bohuzel vyhnout.
ted sem myslela,ze mam dobreho,s barvou sem moc spokojena,ALE prave,ze me uplne pokazde ostriha uplne jinak.I kamaradku,ktera k nemu tez zacla chodit.Zrovna dnes jsme to probiraly a nevime co s tim,jelikoz jit znovu vybirat nekoho noveho je jak pisu vys nocni mura.
Stará Stanová Kůže no pac to boli, protože to proste boli
moje mama byla fakt stará škola, ale mne injekce vzdycky dávala, protože by mě jinak neosetrila...čímž se dostáváme k dotazu, proč je vlastní dítě hůř osetritelny-protože si dovolí mnohem větší hysterii než u cizího
Ja se teda priznam, ze ja si dovolim hysterii uplne u vsech
Jako pysna na to nejsem, ale nemuzu s tim nic delat. Jako by nestacilo, ze ty zuby mam od prirody spatne a precitlivele, tak jsem si v prubehu detstvi vypestovala i psychickej blok, protoze kdyz jsem byla mala, tak se jeste bezne vrtalo bez anestezie, a dokonce se tak i cistily zubni kanalky (coz mi tady v USA nechce nikdo verit, a lidi me vetsinou podeziraji, ze si z nich delam legraci). Jakmile usednu do kresla, stane se ze me uzlicek nervu, kterej nad sebou nema naprosto zadnou kontrolu.
Je ale zajimave, ze se to tyka jen vrtani a jehel! Treba kdyz jsem jednou mela vacek na takovem miste, ze jeden kanalek proste neslo umrtvit a stolicku mi z dasne vicemene vysekavali, tak jsem ani nehnula brvou, protoze to sice bolelo jako cert, ale byla to JINA bolest - takova, kterou jsem dokazala mit pod kontrolou. Personal na chirurgii me hlasite chvalil za statecnost! Nebo v davnych dobach na zdravce - vsechny spoluzacky se na me ucily, jak nabirat krev, vubec mi to nevadilo. Ale slysim zabzucet vrtacku a jako by ze mi rozpadla osobnost!
Jednou v Cechach mi jedna postarsi dama odmitla dat injekci, ze pry se podle me bolesti bude orientovat, aby nasla kanalky
No, jednou zavrtla, ja zarvala a nadskocila v kresle tak, ze ji vrtacka vyletela z ruky, spadla na zem a rozbila se na kusy.
A priznam se, ze mi to dodnes neni lito!!!
MP Marge Díky za vysvětlení. Taky mám totiž mizerný zuby, tak mě tyhle věci zajímají, jak to může vzniknout, jestli to může být od přírody, jak se to pak ošetřuje a tak...
Abych přispěla historkou, tuhle mi zubař při snímání otisků vyprávěl, jak dříve, když ještě nebyly tak dobrý materiály jako dnes, (jak se nalije ta hmota do obloukové formy) lidem při tom při sundávání té formy vylomil jiné zuby... Dnes už se to prý neděje, můžeme být v klidu. ![]()
MP Marge Jsem na tom stejně, s kvalitou zubů i psychikou. Že se může zub umrtvit při vrtání, jsem zjistila asi až ve dvaceti letech, tj. v době, kdy už jsem měla za sebou několik zánětů a asi deset plomb. Doteď jsem se hrůzy ze zubaře nezbavila.
mama teda myslím taky měla pacienta, kterymu na pohotovosti na karlaku při trhani zubu vylomili i nejakej ten zub vedle...
kde bych mohla sehnat jasně žlutou krajku na takovýto typ sukně? myšleno s tím "nerovným" okrajem dole, aby byla vidět struktura krajky. ideálně strečovou krajku, ale to chci asi moc.
Mozna ve Vidni u Komolky na Mariahilfestrasse? Ja tam nikdy nebyla, ale pry maji obrovsky vyber metraze. A pak ve Zline jsou evi-latky, tam by taky mohli mit.
Potrefenáhusa on říkal, že to dělo s cementovými pastami, které se používaly jako výplň do těch oblouků dříve. A to, že někomu s tou hmotou vytáhli i korunku, prý bylo celkem běžné. Teď už je ta pasta spíš jako žvýkačka. A pořád se to hrozně zlepšuje, vidím ohromný rozdíl v komfortu mezi tím, co na mě použil před pár lety a teď.
Friga nejvíc mě štve, že já jsem šla kolem komolky minulý víkend, ale to jsem tu látku ještě nepotřebovala ![]()
![]()
Stará Stanová Kůže Toho se vždycky bojím, co v té hmotě zůstane :D
MP Marge co vrtání bez umrtvení, ale ty staré vrtačky měly nějak nižší obrátky a to teda bolelo jak sviňa. Jako dítěti mi zničil blbec zubař přední horní zuby, "spravil" mi to tak, že tam plomba moc dlouho nevydržela a při každé opravě samozřejmě tu díru zvětšil. Teď mám půlku horní jedničky dostavěnou z nějaké hmoty.
Stará Stanová Kůže ja som to tiež nikdy nechápala a po pôrodoch ma to odrazu začalo strašne bolieť. Musela som vymeniť zubárku, lebo jej argument, že JEJ sa lepšie robí, keď vidí moje reakcie som vyhodnotia ako krajne neprofesionálny.
jinak proč tady tak prahnu po té krajce.
vyhrabala jsem v sekáči takovouhle sukni, ale bohužel je to vel. L, po vyprání byla ještě ok, ale během dne se hodně natáhla, protože ta krajka je bavlněná :/ ale zjistila jsem, že bych to jako fakt unosila, nečekala bych, že by se mi žlutá a navíc krajková sukně tak hodila. na ebay jsem našla jednu skvělou, ale majitelka neposílá mim UK. a jinak nikde nic.

Jiná Realita Nejblíž požadavku jsem našla asi jen tohle:
https://www.latka.cz/63-01613-09_krajka-camelia-kari.html

711990 Prima, tak přední vlasy (ofina/patka) už pěkně odpadává ...:-(. Myslím, že po barvení se dává hydratační kůra, nikoli proteinová, tak to byl asi taky kámen úrazu. Přitom to nebylo levné kadeřnictví. Opravdu začínám kadeřnice nesnášet. Vidím to na letní, radikální střih. Ceny v kadeřnictví jsou poměrně vysoké a výsledky mnohdy tristní. Mám docela vztek. Vůbec nevím, co s tím. Přišla jsem jako člověk, jen s odrosty a odešla se žlutým, lámavým senem. ![]()
baltik pokud to není už mimo, tak příští týden je festival pro židovskou čtvrť v Boskovicích, je tam i nějaký program pro děti .
Zina Sestra doporucuje doktorku Alenu Hujovou z Dobrichovic. Chodila k ni uz teda pred nekolika lety, doktora zmenila kvuli prestehovani se.
MP Marge jak ja ti rozumim! Mne v druhy tride spoluzak prerazil dva zuby, hned ze skoly jsme jeli k zubarve, ktera me posadila do kresla a bez umrtveni mi je zacala zbrusovat. Od ty doby ze zvuku vrtacky malem zvracim. Az posledni dva roky chodim k super mlady zubarce, u ktery se v ramci moznosti citim komfortne. To, ze sestre a obcas i pacientum rika “ty vole” beru jako mily bonus. :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.