"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 30. června 2018 23:43

Jiná Realita 

A nemůže švadlena tuhletu sukni upravit?

Dívala jsem se na Komolkovic web a žlutou tam nemají. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. července 2018 00:33

Ginevra no mohla by, ale je to prostě bavlna, asi 100% (není tam už štítek) = je to tvrdé, hrubé a bude to pořád povolovat a při deším sezení se budou dělat varhánky. já sukně preferuju vždy strečové, jinak je mi to nepříjemné. tuhle jsem vzala, protože mě prostě zaujala ta barva a materiál, za účelem experimentu. spoléhala jsem na ebay, tam je ledaco, ale je pravda, že jsem zatím nenašla ani další věc, co hledám: jakýkoli crop top s hlubokým výstřihem do V, v barvě lila, pudrově růžové, žluté, přírodně zelené. fakt nic, a to pátrám hore dole už skoro měsíc. přitom je ebay crop topy úplně zavalené.

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 01. července 2018 01:16

Jiná Realita 

Jsem si myslela, že kdyby se to pořádně podšilo, že by se tak vytahovat nemusela. 

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 01. července 2018 07:32

Renusatko no to oni teď polohujou do lehu, já tomu říkám kardiacká poloha 

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 01. července 2018 08:18

Renusatko viktorka_od splavu Haha, skolni zubarka!Ta moje byla i v novinach, ze si na ni nejakej borec stezoval, ze nechce poskytovat nadstandardni peci. I moje vypraveni o prasklym zubu by bylo nadlouho. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. července 2018 09:55

Luna Možná všude stejný, ty školní zubařky. viktorka_od splavu jak se jmenovala to nevím, ale chodili jsme k ní na základku na Sirotkovu v Brně. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. července 2018 10:06

Ginevra ona je podšitá a to pevným plátnem. je to prostě blbý materiál, bavlněná krajka není na úzkou sukni úplně to pravé, to spíš na kolovou nebo áčkovou.

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 01. července 2018 10:16

Renusatko ježiš jasně, sirotkova, ne sochorova:-)) vlastně netuším proč zrovna tam, zřejmě nějaký komplot učitelů a zubařů co neměli rádi děti

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 01. července 2018 12:38

viktorka_od splavu Renusatko Tak to asi zvladly mit site po celym statlu, ta moje byla z Bastru.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 01. července 2018 15:57
Reakce na Renusatko:

Luna Možná všude stejný, ty školní zubařky. viktorka_od splavu jak se jmenovala to nevím, ale chodili jsme k ní na základku na Sirotkovu v Brně. 

​Hlasim, ze mi jsme meli take prisernou skolni zubarku - nesnasela deti a jeste byla dost neschopna. Co kdy vytrhla, to se zanitilo - a ona milovala trhani zubu, to byl jeji konicek, s moji maminkou se na stredisku jednou pohadala, protoze ji chtela vytrhnout moudrak, kterej mela maminka od dvaceti a byl uplne zdravej. A kdyz se maminka ptala, proc by meli trhat zub, kterej je rovnej, zdravej, a nepusobi zadny problemy, tak zubarka ji pry odpovedela: "No, vite, pani J., kdyz on je tam ale takovej zbytecnej!" Maminka dodnes tvrdi, ze u toho mela takovej dychtivej, skoro silenej lesk v ocich 

Offline Catherinne
10862 příspěvků moje polička 01. července 2018 17:56

Čtu jenom poslední stránku, ale tak čemu se divíte? Dřív jedna školní zubařka ošetřila 25 dětí za tři hodiny...to asi žádná precizní práce nebyla a ty vyvrtané, né stoprocentně odstraněné kazy pod amalgánem vesele hnily dále...

Offline jerry
11252 příspěvků moje polička 01. července 2018 20:23

whiskas 

Ona ani osvědčená kadeřnice nemusí být ve formě - včera jsem šla ke své dlouholeté na zkrácení konečků max. o 10 cm...z vlasů do půl zad mám něco mezi přerostlým neudržovaným mikádem a helmou. navíc mi to zastřihla do přesné roviny - aspoň u toho jsem ji donutila, aby mi to prostříhala. Vypadám blbě, cítím se blbě,  učesat se  z toho nic kloudného nedá, protože na drdol je to krátké. Ale co hůž, já ty dlouhé vlasy potřebovala kvůli gotickému a renesančnímu kostýmu. Dorůstat mi to bude nejmíň 1,5 roku (a že mi vlasy rostou docela rychle).

49366 příspěvků moje polička 01. července 2018 20:34

jerry tjo to tě lituju, ale zajímalo by mě, jak se stalo že ti to střihla do roviny? já na to přesvědčovala několik kadeřnic mockrát, a vždycky jsem to měla do oblouku, to fakt nepochopím - buď su blbá já, nebo ony hluchý

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 01. července 2018 20:39

viktorka_od splavu jaj taky mi to jedna strihla do roviny,kdyz sem byla ve fazi hledani noveho kadernictvi.Poprve v zivote sem tam po par dnech sla "reklamovat" na opravu strihu.No,kadernice vzala efilacky a objela konce jak podle hrnce a divila se,ze chci prostrihat,ze vsichni chteji do rovna.nemusim snad dodavat,ze uz sem tam nikdy nesla.

Offline jerry
11252 příspěvků moje polička 01. července 2018 20:40

Nějaký momentální mentální výpadek asi - fakt nechápu, co ji k tomu vedlo.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 01. července 2018 20:40

Doposial vzdy mi umrtvovali zub bez injekcie od bolesti. Tu som dostala len pri trhani zubu a chirurgickom odstranovani osmiciek. Po tom, ako moja zubarka, ku ktorej som chodila viac ako 20 rokov, rok ignorovala moje problemy s dasnom, podarilo sa mi dostat k mladej zubarke. Zistila, ze takmer vsetky korenove vyplne mam zle spravene a pod takmer kazdou plombou kaz. Teraz mi to postupne opravuje. U predchadzajucej zubarky som stravila v kresle max 10 minut. U novej som obvykle 2 hodiny, pocas ktorych sa venuje len jednemu zubu.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 01. července 2018 20:46

A mam peknu prihodu ku vsimavosti muzov na nove oblecenie. Pred mnohymi rokmi, jedna mamina kolegyna, setrili na auto a jej manzel.striehol na kazdu korunu. Niekto z rodiny jej umrel, tak so skripanim zubov povolil nakup ciernej bluzky. Ona si potom tajne kupila este bielu. Obliekala si ju len vtedy, ked odchadzala do prace az po nom a vracala sa domov skor, ako on. Raz ju vsak necakane navstivil v praci a spytal sa je - to mas co za bluzku? A ona pohotovo odpovedala - to je ta cierna!

U nas doma to uz zludovelo.

49366 příspěvků moje polička 01. července 2018 20:49

Zarinya no já nemyslím "podle hrnce", to je právě dokulata, ne? rovně myslím vodorovně

a místo toho jsem vždycky odešla s tímto

Offline Pilipala
23 příspěvků moje polička 01. července 2018 20:52

MP Marge 

Pokud by jste chtěla něco dělat s tou citlivostí, tak bych na 4-5 týdnů zkusila toto:

1. Vyřadit veškeré nápoje obsahující cukr, kyseliny a bublinky ( co2 snižuje  pH a mechanicky poškozuje sklovinu),

zůstává obyčejná voda, mléko, čaj a káva bez cukru.

2. Vyřadit sladkosti mezi hlavními jídly, žádné snacks, pozor na kyselé.

3. Ráno a pokud mate možnost vyčistit si zuby i v průběhu dne tak použít zub. pastu s obsahem fluoridů 1500 ppm, večer 5000 ppm (nevím, jak v USA, ale v zemi, kde ziju já, je pouze na předpis). Velmi měkký kartáček, ideálně elektrický, čistit šetrně, důkladně a dlouho - aspoň 5 min. Vyplivnout, nevyplachovat.

Po 2-3 týdnech by jste ideálně měla pocítit rozdíl. Čištění je samozřejmě zásadní, ale o kazivosti a citlivosti více rozhoduje co, kolik a jak jíme. Není to sice bohužel to, co by pacienti slyšeli rádi

Offline Pilipala
23 příspěvků moje polička 01. července 2018 20:59

MP Marge neodeslal se mi konec prispevku

je mi moc líto, když čtu vaše příběhy, je to neomuvitelné.

preji hodně zdaru!