whiskas Ja sa nehnevám, už som si tu a ešte na MP zvykla že kaderníctva nechce nikto menovať. Pritom u iných služieb, obchodov atď to problém nieje...
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
paktofonika A nebylo to extrémne drahé, prostě standardní vyšší cenová relace v centru Prahy. Nehodnotím cenu, ale to, že v dražším (lepším?) salonu očekávám adekvátní službu a rozhodně lepší, než např. v kadeřnictví v bývalé kočárkárně, nebo někde na periferii.
paktofonika Tak alespoň, že se tady třeba někdy objeví doporučení na skvělé pracoviště
.
whiskas No tak asi to bola služba hodná kaderníctva v kočíkarni, to by si lepší salón v centre mesta nemal dovoliť. Ja som ti len zo slušnosti napísala čo sa tu tak bežne doporučuje.
paktofonika Jasně, díky
.
To chce fešnýho zubaře! Už ani nebrečim, když mu mám platit ![]()
viktorka_od splavu Já jsem si říkala, jak je to možný, že se tam přece střídají zubaři z celýho kraje, část z nich musí být nutně normálních. Ale jedna známá zubařka řekla, že teoreticky ano, že mají povinnost, když to na ně padne, tak tu část odsloužit, ale že zároveň určitý typ zubařů naopak služby na pohotovosti preferuje, a ti tam pak slouží mnohem častěji.
Ale taky už je to pár let a už to může být zas jinak, já jsem každopádně dopadla tak, že jezdím za zubařkou 100 kilometrů, protože mi to stojí za to.
Janulik03 Díky, to jsem si myslela ... Na hlavu jsem plácla fialový šampon a masku (od Goldwell), pak tuhle pěnu Igora, odstín 9,5-1 Pearl (dříve byly ty pěny lepší, konkrétně "ledový květ") a na závěr ještě nafialovělé tužidlo John Frieda zde, ale teď mají nějakou inovaci, tady.
Jako, žádný super zázrak, ale trochu to utlumilo tu příšernou zářivost :-D.
Nebude to lámání souviset spíš s tímhle Huhu-koktejlem, než s kadeřnicí?
neni divny,ze nas tolik ma strasny zkusenosti se zubarem z detstvi?Vzdyt jsme rozsete po cele republice.....
No,ti zubaři taky ![]()
rozarka no,nemyslela sem si,ze je tolik sadistickejch zubaru.
ja treba na zakladce byla napravovat skody ve 200km vzdalenem meste a tam to bylo v poradku.
Zarinya Bohužel ty špatný zkušenosti můžou za strach a vyhýbání se drobným zákrokům a to vede k velkým problémům a tak pořád dokola. Navíc se to přenáší na děti různým strašením ze zubaře a zas se to točí...![]()
Zarinya tak asi to dřív bylo prostě tak daný - vůbec netuším jestli se nějaké ty umrtvující injekce v sedmdesátých a osmdesátých letech daly sehnat. já se o jejich existenci poprvé doslechla taky až dávno po dvacítce. ale já nemám až tak hrozné zážitky z dětství, krom té sadistky s kanálkama, mě to obvykle nebolelo/nebolí. akorát bohužel naše školní zubařka byla známá tím, že ještě cestou zpátky do školy jsme plivali vypadlý plomby na chodník:-( a jednou spolužačce vytrhla čtyři mléčný zuby naráz (neviklaly se jí, jen prej už by stejně časem vypadly), ta pak venku omdlela
ostatně stále jsou země, kde jediná výbava zubaře jsou kleště žejo:-)
viktorka_od splavu no, anestetika lokální, jak je teď známe, se postupně vyvíjely od těch padesátejch do sedmdesátejch let, tušim. Jak to bylo s dostupností nevím, ale jestli v sedmdesátejch letech byl ten zubař starej, věřím, že tomu moc třeba nevěřil, bál se atp..plus to má nějaký nežádoucí účinky, nebo alergie atak, takže to třeba nechtěli užívat proto..já teda ještě v osmdesátejch letech zažila děsně milýho pana profesora, co mi vyšetřoval zuby na dětský zubní klinice,ten byl úžasnej,vysvětloval a tak..vůbec sem se nebála a tamtéž sem pak narazila na zlou babu, která mi narvala okolo zubu takovej ten železnej bazmek, kterej drží zub ‘pohromadě’ při vrtání a celou vahou ruky se o to opřela,když mi držela otevřenou chlebárnu aby se mohli kouknout medici, tekly mi slzy jak to bolelo. Věřim, že to udělala schválně. Myslim si, že to je o lidech, tady těm povídačkám o skrznaskr prohnilým oboru (jakýmkoli) nevěřim. Ještě v dospívání a ranný dospˇlosti sem chodila k zubařce, která anestezii používala vyslovené nerada (starší paní no) a vytrpěla sem si tam..a teď chodím k mladýmu, kterej je fakt takovej jemnej (když to jde) a anestezii nabízí a já jí stejně nakonec vždycky obmítnu (panč mi vadí ta umrtvená pusa)
ale kdyby došlo na kanálky nebo tak,tak se umrtvit asi necham..
Ounz já si teda o "prohnilým oboru" vůbec nic nemyslím, ale třeba ta naše pohotovost je proslulá (já tam nechodim, ale rodinní příslušníci a tak - jako doprovod občas aj), osobně si fakt myslím že jsou takoví schválně, aby jim tam lidi nelezli namísto slušnýho objednání se zavčasu ke svýmu zubaři. plus ti sadisti co ty služby berou záměrně jak psáno výše. ale i ti "normální" co jsou tam čas od času že to musí odsloužit, bych řekla jsou otrávení že tam být musí a hlavně nechtějí aby tam těch lidí bylo ještě víc. tolik můj fakt jen čistě osobní názor založenej na pozorování zblízka. ono celkově na pohotovosti to bývá výživný, ale většinou tam člověk s nějakou chřipkou nebo zlomeninou nebývá vystavenej takovýmu fyzickýmu kontaktu jako u těch zubů.
jinak z dospělosti mám zubní zkušenosti spíš dobrý nebo průměrný, ale surovce jsem nepotkala snad vůbec
viktorka_od splavu no já s vaší pohotovostí zkušenost nemám, ale mám zkušenost s tím, že se může stát, že na jednom odd se koncentrujou ‘děsný’ lidi..nějak se přitahujou a ty dobrý tam asi pak nevydrží nebo co,takže možný je všechno.jinak to myslím bejvá spíš směska různejch lidí.
Děsný zubaři... a zažil jste někdo zubařského medika? Já jo a bylo to poprvé a naposledy, kdy jsem málem omdlela, ale až cestou domů. Jako studenti jsme museli chodit na polikliniku ve Spálené a tam byl výkvět ve všech oborech. Někteří už skoro nemohoucí, jiní neschopní a pak medici. Když vám rve někdo stoličku v zánětu a neumí to, není to dobrý, fakt ne.
Ounz Já jsem teď musela na kanálky s úplně zdravým zubem po tom zánětu čelisti. Nějak se to rozšířilo i pod zub. Poprvé v životě bych klidně u zubaře i usnula. Nic mě nebolelo, kolikrát jsem musela otevřít oči a kouknout, jestli tam ta zubařka vůbec je. U celého zákroku jsem ještě ke všemu ležela.
viktorka_od splavu Jsme musely mít stejnou školní zubařku. Když čtu tvoje zážitky, tak vidím hned tu naši. Mě teda vrtala jednou...strašně to bolelo, tak jsem ji kousla. Nechala tak a musela jsem znovu naklusat s mamkou. Moji spolužáci, když o ní mluví, tak mají stejné zážitky, jak tvoji.
Renusatko sochorova![]()
Sweet Potato No, je možné, že jsem to tím ještě dorazila :-/.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.