"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 30. června 2018 12:54
Reakce na razorblade:

To, ze sestre a obcas i pacientum rika “ty vole” beru jako mily bonus. :)

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 30. června 2018 12:58

Ve čtvrtek jsem se odhodlala objednat se k zubaři,že mě vezme stejně až tak za 2 měsíce a ona mě objednala už na pondělí ráno. 

Omdlévám už při vstupu do ordinace, má tam gauč. Při trhání osmičky museli všeho nechat, aby se mi vrátila původní barva, doktor se mě zeptal na oblíbenou hudbu, to jsem ho teda poslala do háje, tak šel pustit cd U2 na uklidněnou. Zuby mě nebolí, za všechno může moje dětská zubařka, hrozná řeznice. Teď mám novou mladou zubařku, ta je fajn, ale stejně je mi blbě už dneska, když vím, že tam v pondělí ráno musím.

Offline RoSa
10181 příspěvků moje polička 30. června 2018 13:03
Reakce na whiskas:

. Vůbec nevím, co s tím. Přišla jsem jako člověk, jen s odrosty a odešla se žlutým, lámavým senem. 

​tak snad reklamovat, ne? měli by ti vrátit prachy a dát to do pořádku!

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 30. června 2018 13:03

MP Marge cisteni kanalku zaziva jsem absolvovala jako maly dite. ta zakerna s***e mi tvrdila, ze to vubec nebude bolet... a tu strasnou bolest si doted uplne zive vybavuju

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 30. června 2018 13:19

viktorka_od splavu Jo, taky jsem to zažila. Dědek tvrdil, že to umrtvit nejde a stejně by to bylo zbytečné, protože to nebolí 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 30. června 2018 14:01

Bohuzel se musim taky pridat do klubu,ktere maji traumatko z detsvi se sadistickou zubarkou.

Tu zenskou nesnasim doted,fakt,zejo.

Ale v Nemecku sem se strachu ze zubare trochu zbavila.Jen vim,ze kdyz se prisla poprve tak sem jen nesmele pipla zda by nesla injekce a vubec nechapali,proc ne.

Nakonec mam tak rychleho zubare,ze parkrat sem to v pohode absolovovala bez injekce a jeste se u nej ani neceka.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 30. června 2018 16:02

RoSa Na to nemám nervy a už ani čas. Slýchám takové story, takže nejsem jediná ... .

Zkusím na vlasy napatlat nějakou hutnou výživu. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 30. června 2018 16:12

MP Marge Díky za vysvětlení. Taky mám totiž mizerný zuby, tak mě tyhle věci zajímají, jak to může vzniknout, jestli to může být od přírody, jak se to pak ošetřuje a tak...

Abych přispěla historkou, tuhle mi zubař při snímání otisků vyprávěl, jak dříve, když ještě nebyly tak dobrý materiály jako dnes, (jak se nalije ta hmota do obloukové formy) lidem při tom při sundávání té formy vylomil jiné zuby... Dnes už se to prý neděje, můžeme být v klidu.

​Ja se priznam, ze presneho vysvetleni jsem se nikdy nedockala. Vzdycky mi bylo receno, ze "nekdo to tak proste ma"   Trochu mi to pripomina Betty McDonaldovou, jestli jste cetla, a jeji "nektere houby jsou jedovate, jine nikoliv"   Pritom se o zuby prikladne staram! Kazda hygienistka me vzdycky pochvali, ze je videt, ze cistim pravidelne a dobre. Kdysi davno jsem byla prvni v rodine, kdo zacal pouzivat zubni nit a mezizubni kartacek. Mame v rodine experty, kteri jednou denne presmidlaji starym kartackem, a zuby maji bile, pravidelne a odolne. Nechapu. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 30. června 2018 16:13
Reakce na Pinot Noir:

MP Marge Jsem na tom stejně, s kvalitou zubů i psychikou. Že se může zub umrtvit při vrtání, jsem zjistila asi až ve dvaceti letech, tj. v době, kdy už jsem měla za sebou několik zánětů a asi deset plomb. Doteď jsem se hrůzy ze zubaře nezbavila.

​Jo jo, vzpominku na to, jak se nam nekdo vrta v nervu a jeste ma blbe komentare, si neseme na cely zivot 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 30. června 2018 16:16
Reakce na Kokoska:

Stará Stanová Kůže Toho se vždycky bojím, co v té hmotě zůstane :D

MP Marge co vrtání bez umrtvení, ale ty staré vrtačky měly nějak nižší obrátky a to teda bolelo jak sviňa. Jako dítěti mi zničil blbec zubař přední horní zuby, "spravil" mi to tak, že tam plomba moc dlouho nevydržela a při každé opravě samozřejmě tu díru zvětšil. Teď mám půlku horní jedničky dostavěnou z nějaké hmoty. 

​Ani mi nemluvte. Ja jsem o jednicky prisla komplet. Porad se mi pod nimi delaly zanety a nikdo nevedel proc. Tak to porad otevirali a cistili, az ze zubu nic nezustalo. Mam korunky. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 30. června 2018 16:18
Reakce na razorblade:

MP Marge jak ja ti rozumim! Mne v druhy tride spoluzak prerazil dva zuby, hned ze skoly jsme jeli k zubarve, ktera me posadila do kresla a bez umrtveni mi je zacala zbrusovat. Od ty doby ze zvuku vrtacky malem zvracim. Az posledni dva roky chodim k super mlady zubarce, u ktery se v ramci moznosti citim komfortne. To, ze sestre a obcas i pacientum rika “ty vole” beru jako mily bonus. :)

Hele, pokud by mi dobre umrtvila celist a odvedla dobrou praci, tak by mi bylo uplne jedno, jak mi rika 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 30. června 2018 16:20

MP Marge cisteni kanalku zaziva jsem absolvovala jako maly dite. ta zakerna s***e mi tvrdila, ze to vubec nebude bolet... a tu strasnou bolest si doted uplne zive vybavuju

​To me vzdycky fascinovalo, proc se detem takhle lze!? To si ten zubar fakt myslel, ze dite si nevsimne, kdyz se mu bude hrabat v nervu!? 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 30. června 2018 16:21

A jinak doufam, ze Jina Realita nekde sezene tu krajku, protoze ta zluta sukne ji moc slusi 

49366 příspěvků moje polička 30. června 2018 16:25

MP Marge vůbec nevím, hlavně, krom té bolesti, jsem se strašlivě lekla! a byla jsem (a pořád jsem) hrozně naštvaná, že mi lhala - prostě jsem to nečekala a to bylo hrozně hnusný. asi jako by se k tobě někdo přiblížil, že tě pohladí, ty se k němu přitulíš a on tě v tu chvíli bodne nožem. hroznej zážitek:-(

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 30. června 2018 16:26

RoSa A je tedy fakt, že v celém kadeřnictví (za mé přítomnosti) byly jen dvě blond kadeřnice a obě měly ty vlasy dost děsné. Jedna přepálenou platinu a druhá byla slunečnice, ani jedny ty vlasy nevypadaly dobře. Mě barvila tmavovláska a ta měla prostě dlouhé vlasy s dost vysušenými konečky. To mě mohlo také trknout :-D. Ale na ty dvě blondýny jsem se té, která mě barvila, opatrně ptala a odpověď zněla, že ta platinová se odbarvuje a ta druhá, že právě přechází z černé na blond ...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. června 2018 16:39

whiskas Mňa by zaujímalo kdeže si to bola. Draho tam bolo, väsledok bieda, kaderníčky so zničenými blond vlasmi. No mohla by si ostatných varovať. Sa čudujem že keď už máš zlé skúsenosti s hľadaním toho svojho kaderníka že si nepočkala a nešla si k osvedčenému. No nabudúce budeš vedieť a potľapkávam. Ináč stále sa tu omieľajú tie isté overené dobré salóny (tuším Red salon a Toni&Guy) tak by si na opravu ísť nemohla? 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 30. června 2018 16:41

Friga Děkuju za tip, Dobřichovice mám relativně po cestě (a ještě je měl rád můj oblíbený spisovatel); jestli to není  "znamení". :-D

Jinak co se týče zubaře - s námi rodiče chodili k zubaři od malička, už hodně brzy od školky, a nebála jsem se ani náhodou, dokud jsme nezačali chodit je školní zubařce, tam se s námi teda fakt nemazlili. Nejhůř se na mě pak podepsal gymplový zubař a následná špatná volba po škole, stálo mě to dva zuby a fakt hodně bolesti, čištění kanálků bez umrtvení included.
Pohotovost na Karláku jsem navštívila jednou, přede mnou odešli z ordinace 3 chalpi a všichni brečeli, mělo mě to varovat, ale už jsme byla z té bolesti tak zblbá, že jsem přesto vlezla dovnitř, a bylo to děsný. 2 ženský zvící dřevorubců mě držely a třetí se mi bez umrtvení vrtala v hrozně bolavým zubu. Už je to teda hodně let, takže doufám, že od tý doby se to změnilo, protože to byl normální středověk.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 30. června 2018 16:44

neni divny,ze nas tolik ma strasny zkusenosti se zubarem z detstvi?Vzdyt jsme rozsete po cele republice.....

49366 příspěvků moje polička 30. června 2018 16:45

Zina na pohotovosti pokud vím se nezměnilo vůbec nic, aspoň na té brněnské. já jsem naprosto přesvědčená, že to dělají schválně.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 30. června 2018 16:52

paktofonika Nebudu jmenovat, nezlob se. Nemyslím si, že je to obecně špatný salon, vše je spíše o jednotlivcích. Na opravu nemohu, to raději už počkám na osvědčenou kadeřnici, protože nebudu v Praze. A jen na okraj, blbý střih jsem viděla i z Toni&Guy, ošklivou barvu ze salonu Šula, přesto si nedovolím říci, že jsou to špatné salony . Asi smolný den, no. Jsou to "jen" vlasy, ale měla jsem vztek, tak jsem si zde odložila.