"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 01. července 2018 21:01

viktorka_od splavu ono se to spatne vysvetluje,ale ja to myslela tak,ze scesala vlasy a rovne jela efilackama,jak kdyby mi nasadila hrnec a objela......ne,zadny prostrihavani tim,ze vlasy si pridrzuje druhou rukou.zkratka si profesionalni strihani predstavuju jinak,ne,ze objede mikado efilackama.

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 01. července 2018 21:03

Zarinya jo, rozumím, takhle mě stříhala jako malou maminka, profesionál to stříhá "po kouskách" nebo jak to říct, jj

ale to s tím vodorovným střihem jsem doteď nepochopila, jestli je to nějaký problém, nějak neobvyklé přání nebo "se to tak nedělá" tak by to bývalo stačilo prostě říct, vysvětlit - bohužel, nic takového, prostě to ostříhaly po svém a šmytec

49366 příspěvků moje polička 01. července 2018 21:06
Reakce na letfenixa:

A mam peknu prihodu ku vsimavosti muzov na nove oblecenie. Pred mnohymi rokmi, jedna mamina kolegyna, setrili na auto a jej manzel.striehol na kazdu korunu. Niekto z rodiny jej umrel, tak so skripanim zubov povolil nakup ciernej bluzky. Ona si potom tajne kupila este bielu. Obliekala si ju len vtedy, ked odchadzala do prace az po nom a vracala sa domov skor, ako on. Raz ju vsak necakane navstivil v praci a spytal sa je - to mas co za bluzku? A ona pohotovo odpovedala - to je ta cierna!

U nas doma to uz zludovelo.

​to je super!

49366 příspěvků moje polička 01. července 2018 21:09
Reakce na Pilipala:

MP Marge 

Pokud by jste chtěla něco dělat s tou citlivostí, tak bych na 4-5 týdnů zkusila toto:

1. Vyřadit veškeré nápoje obsahující cukr, kyseliny a bublinky ( co2 snižuje  pH a mechanicky poškozuje sklovinu),

zůstává obyčejná voda, mléko, čaj a káva bez cukru.

2. Vyřadit sladkosti mezi hlavními jídly, žádné snacks, pozor na kyselé.

3. Ráno a pokud mate možnost vyčistit si zuby i v průběhu dne tak použít zub. pastu s obsahem fluoridů 1500 ppm, večer 5000 ppm (nevím, jak v USA, ale v zemi, kde ziju já, je pouze na předpis). Velmi měkký kartáček, ideálně elektrický, čistit šetrně, důkladně a dlouho - aspoň 5 min. Vyplivnout, nevyplachovat.

Po 2-3 týdnech by jste ideálně měla pocítit rozdíl. Čištění je samozřejmě zásadní, ale o kazivosti a citlivosti více rozhoduje co, kolik a jak jíme. Není to sice bohužel to, co by pacienti slyšeli rádi

​já bych to slyšela hodně ráda, ale asi to taky není úplně univerzální:-( na citlivost teda netrpím, na kazy celkem ano (teda mně nic nebolí, chodím pravidelně, pravidelně mi přibývají další a další plomby:-( a přitom nepiju sladké nápoje - vůbec žádné, ani džusy, nic, a sladkosti nejím taky vůbec, ani moc ovoce. už léta.

Online Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 01. července 2018 21:19

viktorka_od splavu já tady z toho taky nic nedělám, taky teda nemám citlivý zuby na sladký, kyselý, studeny atd....ale měla jsem za to, ze se nebavíme o tyhle citlivosti, ale o tom, jak koho bolej výkony u zubaře...mne se zuby ani nijak zvlášť nekazej, jen mi zubař prevrtava občas dosluhujici amalgám, co mám někdy ze zakladky - ale to vrtání je proste bolest šílená...tuhle mi opravoval zuby na obou stranách, takže mi dal nějaký slabší drogy, abych neměla mrtvej celej obličej a bylo to strašný, strašný, tu chybu už nikdy neudělám, bolest hrozná, odchazela jsem úplně durch zpocena, a to jsem dostala injekci na obě strany. Jinak myslím zadnej extra cíťa nejsem, ale ta vrtačka v zubu je úplně nesnesitelná. Vadi mi strasne i to čištění pískem, a to mi kazdej tvrdí, ze na tom nemá co bolet...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. července 2018 21:20

Pilipala Mám teď po zánětu čelisti pocit, že mám všechny zuby citlivé. S jídlem to mám dlouhodobě vyřešené, takže sladkého skoro nic nejím, bublinkové vody mi nedělají dobře. Kouknu ještě na ty pasty, co máme a vyzkouším. 

Offline Pilipala
23 příspěvků moje polička 01. července 2018 21:31

Bolest při ošetření je podle mne neomluvitelná, absurdní. Umrtvit jde téměř vše. Jediný problém je alergie, ale to není v případě anestezie tak časté. A i to se dá samozřejmě nějak vyřešit. 

Offline Pilipala
23 příspěvků moje polička 01. července 2018 21:34

Renusatko 

po zánětu se to hojí delší dobu, to je celkem běžné. Tak přeju rychlé uzdravení :)

Offline Pilipala
23 příspěvků moje polička 01. července 2018 21:37

Chtěla jsem sem dat link na krátký článek, kde je popsán vztah mezi fluoridy a demineralizací a remineralizací, ale ani napotřetí se to neodeslalo...

neco dělám špatně :(

49366 příspěvků moje polička 01. července 2018 21:37

Potrefenáhusa tak to citlivé určitě máš. protože mě právě u té hygienistky to čištění normálně vůbec nebolí, a jednou jsem to zažila jaký to je když ano

btw zubař co vrtá víc zubů naráz to jsem myslela že už neexistuje, to už se mi nestalo tak 20 let

edit: citlivé na studené teplé apod myslím že je úplně něco jiného. citlivé zuby vnímám jako to, že když se zubař dotkne takovým tím kovovým háčkem, tak to bolí. normálně to vůbec necítím, jen ten jeden případ co se mi přihodil byl že jakoby mě píchla špendlíkem:-O naštěstí to pak asi přešlo samo nebo pomohla ta pasta co inzerujou na citlivý zuby - no předpokládám spíš že samo:-)

Offline Pilipala
23 příspěvků moje polička 01. července 2018 21:39
Online Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 01. července 2018 22:01

viktorka_od splavu nevim, opravoval dvě malý plomby, asi se mu nechtelo mě tam tahat dvakrát...já teda jeden zub na to studeny citlivej mám, s hodne hlubokým kazem, i mi to ukazoval na rentgenu, kam až mi ta výplň sahá. S amalgamem jsem to necítila, teď s bílou vyplní si trochu dávám pozor.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 01. července 2018 22:02

jerry  soucítím, zároveň nechápu. Evidentně tyto jevy nejsou ojedinělé. Doufám, že např. chirurgové jsou na tom o dost lépe. 

49366 příspěvků moje polička 01. července 2018 22:09
Reakce na whiskas:

Evidentně tyto jevy nejsou ojedinělé. Doufám, že např. chirurgové jsou na tom o dost lépe. 

to ale neni vubec vtipny!;-)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 01. července 2018 22:11

viktorka_od splavu ja byla pred cca mesicem na oprave tri zubu a minule utery dalsi tri.Sice sem to v obou pripadech odnesla oparem,ale po jednom bych tam tedy chodit nechtela ani nahodou.

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 01. července 2018 22:11

Ja bych spis udelala anketu, ci zubar/ka za komunistu nebyla sadista/ka. Mam uplne stejny zazitky, nastesti jsem si z toho teda neodnesla celozivotni trauma, ale nynejsi navstevy zubare jsou proti tomu jako navsteva lazni :D 

Ale muj kamarad americkej zubar mi ty zazitky vubec neveri!! 

Ja mam zuby taky citlivy (nastesti ne tolik jako MP Marge ), vecem, ktery to zhorsujou se vyhybam, pastu s vysokym obsahem fluoridu taky pouzivam (ne teda denne) a jako vyrazny zlepseni nepozoruju. To piskovani mi taky boli, a kdyz mi v Cechach zubarka brousila zubni kamen vrtackou, tak jsem teda mela co delat, abych se neprojevovala nahlas. :D 

49366 příspěvků moje polička 01. července 2018 22:12

Potrefenáhusa no prave, kdyz zacnu citit teply/studeny je to vzdy kaz, praskla plomba nebo tak neco. ta precitlivelost na osetreni je jinyho druhu

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 01. července 2018 22:13

viktorka_od splavu Tak ja doufam, ze se na ty chirurgy prece jen trochu lip dohlizi a  a studujou o neco dyl  Ale deje se to, ne ze ne! 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. července 2018 00:20

já se ani nedivím, že mají češi takový hnusný zuby, když každá návštěva zubaře minimálně bývala a možná ještě často je peklem.

pro mě teda určitě.

mít toho zubaře, co mám teď, před dvaceti lety, mám hollywoodský chrup.

Offline Karja
44743 příspěvků moje polička 02. července 2018 08:43

Nevite nekdo, zda mi muze recept na leky vyzvednout nekdo jiny? Nebo je k tomu potreba plna moc? Neni to muj staly lekar, jedna se o pohotovost, kde mi udelali neja vysetreni a cekam na vysledky, dle toho vypisi recepis. Je to daleko a z vice duvodu se mi tam nechce jet, uz jsem tam volala a moc jsme se nemohli domluvit, tak by me zajimalo, jak je to oficialne az prijde na vec.