Karja myslím si, že recept může vyzvednout kdokoliv.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Karja Může.
nellielovett Sweet Potato Diky, tak jsem asi kapla na nejakou blbou osobu na drate a osobne jsem se lekarky zapomnela zeptat.
Karja může, ale recept z pohotovosti platí jen jeden den, mám pocit.
Karja Nekteri doktori posilaji recepty i elektronicky, zkus se tam zeptat.
Karja Když smí lék vyzvednout jen pacient, bývá na rp. myslím "vázaný výdej".
Kokoska no a to sou povětšinou opiáty a opioidy, tušim. A speciální léky (řekla bych, že biologocká léčba a tak)
volám technické kuchyňské CML!
našim se rozpadá lednice. je integrovaná, to už nechceme. uvažuju nad něčím jako americká, matka má milion zeleniny, kterou má momentálně pořád poházenou po schodech do sklepa, ideální by bylo ji dávat do lednice. nepotřebují výrobník ledu. potřebují velký přehledný mrazák.
nějaké tipy? lednice je milion, mně už z toho přechází zrak
a vůbec netuším, podle čeho vybírat.
Proč je poslední dobou tolik plakátů v tomto stylu? Teď jsem viděla z tramvaje
St
runy
pod
zimu
a než mi došlo, že jsou to struny podzimu, nestihla jsem nic víc přečíst.

Karja U nás teda dáváme recept jen oproti kartičce pojištěnce. Bez té ne, jinak to nezkoumáme jestli je to manžel nebo soused. Ale jestli je to oficiální postup, to nevím. My to máme zavedené spoustu let, takže už se pacienti nediví. Vyvednout v lékárně už to potom může kdokoliv. Teď se to přitvrdilo, protože je na receptu rodné číslo, tak si myslím, že k tomu ještě holky dávají nějaké informované souhlasy do karty.
Pinot Noir No tak tohle je teda hustý grafický peklo. Ta "řeka" těch A, Aaaaaaaaa ![]()
Ach jo, za mě se nad typografií muselo přemejšlet, ne to tam jen nafrkat. A hra s typografií musela mít vtip i logiku. Jinak mi nám to pan profesor házel na hlavu.
MP Marge
Pokud by jste chtěla něco dělat s tou citlivostí, tak bych na 4-5 týdnů zkusila toto:
1. Vyřadit veškeré nápoje obsahující cukr, kyseliny a bublinky ( co2 snižuje pH a mechanicky poškozuje sklovinu),
zůstává obyčejná voda, mléko, čaj a káva bez cukru.
2. Vyřadit sladkosti mezi hlavními jídly, žádné snacks, pozor na kyselé.
3. Ráno a pokud mate možnost vyčistit si zuby i v průběhu dne tak použít zub. pastu s obsahem fluoridů 1500 ppm, večer 5000 ppm (nevím, jak v USA, ale v zemi, kde ziju já, je pouze na předpis). Velmi měkký kartáček, ideálně elektrický, čistit šetrně, důkladně a dlouho - aspoň 5 min. Vyplivnout, nevyplachovat.
Po 2-3 týdnech by jste ideálně měla pocítit rozdíl. Čištění je samozřejmě zásadní, ale o kazivosti a citlivosti více rozhoduje co, kolik a jak jíme. Není to sice bohužel to, co by pacienti slyšeli rádi
Ja ale tohle vsechno delam uz leta! I tu pastu na predpis mam od sveho zubare...
já bych to slyšela hodně ráda, ale asi to taky není úplně univerzální:-( na citlivost teda netrpím, na kazy celkem ano (teda mně nic nebolí, chodím pravidelně, pravidelně mi přibývají další a další plomby:-( a přitom nepiju sladké nápoje - vůbec žádné, ani džusy, nic, a sladkosti nejím taky vůbec, ani moc ovoce. už léta.
Prave, ja uz LETA nevim, co jsou limonady a vubec slazene napoje, sladkosti nejim (dokonce ani v lete zmrzlinu), i na to ovoce si davam pozor - pastu mam specialni na predpis, cistim vzorne - a stejne je to porad to same v blede modrem. Muj zubar rika, ze nekdy je to proste genetika.
Pinot Noir Já okolo toho jezdila autem týden, než jsem to vůbec přečetla. Je to nějaký hudebni festival. To jsem si tedy už musela přečíst na netu.
MP Marge K tomu trhání zdravých moudráků...můj nový zubař je toho názoru, že jsou zbytečný a také je trhá nebo chce trhat.
stes zeptala bych se ho, jestli je sám má?:D
viktorka_od splavu dobrej nápad![]()
stes Kdyby mi zubař řek, že mi chce vytrhnout zdravej zub jenom proto, že je zbytečnej, tak bych ho vykuchala zubařským zrcátkem ![]()
coralline no nakonec to byla remíza, jeden zkažený si vytrhnul a jeden zdravý jsem si nechala![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.