"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 02. července 2018 08:47

Karja myslím si, že recept může vyzvednout kdokoliv.

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 02. července 2018 08:56

Karja Může.

Offline Karja
44743 příspěvků moje polička 02. července 2018 09:31

nellielovett Sweet Potato Diky, tak jsem asi kapla na nejakou blbou osobu na drate a osobne jsem se lekarky zapomnela zeptat.

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 02. července 2018 09:41

Karja může, ale recept z pohotovosti platí jen jeden den, mám pocit.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 02. července 2018 10:06

Ounz Karja presne tak, plati jen 24 hod, takze idealne vyzvedavat ihned v nemocnicni lekarne

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 02. července 2018 10:32

Karja Nekteri doktori posilaji recepty i elektronicky, zkus se tam zeptat.

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 02. července 2018 11:30

Karja Když smí lék vyzvednout jen pacient, bývá na rp. myslím "vázaný výdej".

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 02. července 2018 11:36

Kokoska no a to sou povětšinou opiáty a opioidy, tušim. A speciální léky (řekla bych, že biologocká léčba a tak)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. července 2018 12:36

volám technické kuchyňské CML!

našim se rozpadá lednice. je integrovaná, to už nechceme. uvažuju nad něčím jako americká, matka má milion zeleniny, kterou má momentálně pořád poházenou po schodech do sklepa, ideální by bylo ji dávat do lednice. nepotřebují výrobník ledu. potřebují velký přehledný mrazák. 

nějaké tipy? lednice je milion, mně už z toho přechází zrak  a vůbec netuším, podle čeho vybírat. 

Online Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 02. července 2018 14:54

Proč je poslední dobou tolik plakátů v tomto stylu? Teď jsem viděla z tramvaje

St

runy

pod

zimu

a než mi došlo, že jsou to struny podzimu, nestihla jsem nic víc přečíst. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. července 2018 16:54

Karja U nás teda dáváme recept jen oproti kartičce pojištěnce. Bez té ne, jinak to nezkoumáme jestli je to manžel nebo soused. Ale jestli je to oficiální postup, to nevím. My to máme zavedené spoustu let, takže už se pacienti nediví. Vyvednout v lékárně už to potom může kdokoliv.  Teď se to přitvrdilo, protože je na receptu rodné číslo, tak si myslím, že k tomu ještě holky dávají nějaké informované souhlasy do karty. 

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 02. července 2018 19:33

Pinot Noir No tak tohle je teda hustý grafický peklo. Ta "řeka" těch A, Aaaaaaaaa 
Ach jo, za mě se nad typografií muselo přemejšlet, ne to tam jen nafrkat. A hra s typografií musela mít vtip i logiku. Jinak mi nám to pan profesor házel na hlavu.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 02. července 2018 19:55
Reakce na Pilipala:

MP Marge 

Pokud by jste chtěla něco dělat s tou citlivostí, tak bych na 4-5 týdnů zkusila toto:

1. Vyřadit veškeré nápoje obsahující cukr, kyseliny a bublinky ( co2 snižuje  pH a mechanicky poškozuje sklovinu),

zůstává obyčejná voda, mléko, čaj a káva bez cukru.

2. Vyřadit sladkosti mezi hlavními jídly, žádné snacks, pozor na kyselé.

3. Ráno a pokud mate možnost vyčistit si zuby i v průběhu dne tak použít zub. pastu s obsahem fluoridů 1500 ppm, večer 5000 ppm (nevím, jak v USA, ale v zemi, kde ziju já, je pouze na předpis). Velmi měkký kartáček, ideálně elektrický, čistit šetrně, důkladně a dlouho - aspoň 5 min. Vyplivnout, nevyplachovat.

Po 2-3 týdnech by jste ideálně měla pocítit rozdíl. Čištění je samozřejmě zásadní, ale o kazivosti a citlivosti více rozhoduje co, kolik a jak jíme. Není to sice bohužel to, co by pacienti slyšeli rádi

​Ja ale tohle vsechno delam uz leta! I tu pastu na predpis mam od sveho zubare...

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 02. července 2018 20:02

​já bych to slyšela hodně ráda, ale asi to taky není úplně univerzální:-( na citlivost teda netrpím, na kazy celkem ano (teda mně nic nebolí, chodím pravidelně, pravidelně mi přibývají další a další plomby:-( a přitom nepiju sladké nápoje - vůbec žádné, ani džusy, nic, a sladkosti nejím taky vůbec, ani moc ovoce. už léta.

​ Prave, ja uz LETA nevim, co jsou limonady a vubec slazene napoje, sladkosti nejim (dokonce ani v lete zmrzlinu), i na to ovoce si davam pozor - pastu mam specialni na predpis, cistim vzorne - a stejne je to porad to same v blede modrem. Muj zubar rika, ze nekdy je to proste genetika. 

Offline stes
9282 příspěvků moje polička 02. července 2018 20:40

Pinot Noir Já okolo toho jezdila autem týden, než jsem to vůbec přečetla. Je to nějaký hudebni festival. To jsem si tedy už musela přečíst na netu. 

Offline stes
9282 příspěvků moje polička 02. července 2018 20:45

MP Marge K tomu trhání zdravých moudráků...můj  nový zubař je toho názoru, že jsou zbytečný a také je trhá nebo chce trhat.

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 02. července 2018 20:48

stes zeptala bych se ho, jestli je sám má?:D

Offline stes
9282 příspěvků moje polička 02. července 2018 20:56

viktorka_od splavu dobrej nápad

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 02. července 2018 21:04

stes Kdyby mi zubař řek, že mi chce vytrhnout zdravej zub jenom proto, že je zbytečnej, tak bych ho vykuchala zubařským zrcátkem

Offline stes
9282 příspěvků moje polička 02. července 2018 21:09

coralline no nakonec to byla remíza, jeden zkažený si vytrhnul a jeden zdravý jsem si nechala