"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. července 2018 10:14

Zaúčam pani na svoju pozíciu no a niesom zvyknutá toľko rozprávať. Potrebujem tip ako ukludniť hrdlo, mam pocit že mi tam rastie hrča.Môžem z toho preťaženia dostať angínu alebo podobnú pliagu? Zajtra asi nebudem vládať ani rozprávať. 

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 11. července 2018 10:44

Ked tu riešite tie vlasy. Ja som včera dovolila kolegyni vyskušat fialový puder na vlasy, aby videla, ako to funguje. Natrela mi len tak halabala pár pramenov s tým, že idem už domov a umyjem to. Nikto ma nemal vidieť. Doma som začala hned makať a večer sa mi nechcelo umývat vlasy. Robím to vždy ráno. Ráno netiekla voda!!!!!!!!

Tak takto nejako vyzerá debil s fialovými a navyše aj mastnými vlasmi. 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 11. července 2018 10:45

paktofonika To znám. Nepij studené a pokud tě fakt bolí v krku, kup si v lékárně něco na uklidnění krku. Třeba Tantum Verde.

Online Sweet Potato
40464 příspěvků moje polička 11. července 2018 10:49

Janulik03 A cože chceš vědět?  (Fialovou mi mobil milosrdně tají.)

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 11. července 2018 10:49

paktofonika mi na hlasivky hodne pomaha vincentka. Pastilky i voda. 

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 11. července 2018 11:01

paktofonika To jsou jen namožnený hlasivky. Angína z toho není, maximálně chrapot a ten knedlík v krku je nepříjemnej. Piješ asi dost, logopedka radila neodkašlávat, ale všechno, co vázne, zapít čistou vodou (samozřejmě, vždycky po každém ehmhmmm si vzpomenu, že jsem si měla loknout :D). Pak mi ještě radila boží věc na uklidnění hlasivek. Vezmeš si petláhev s vodou, zahradní hadici (0,5m mi šmikli v OBI), bubláš s ní v tý lahvi na vokál úúúúúúúúúúú. Nesmí ti vibrovat tváře, ale krk uvnitř. Je to trochu srandovní. 
Ale myslím, že to máš takhle nárazově, že to asi nemusíš tak hrotit, že to bude nejpozději pozítří ok. Zmíněná vincentka, vlažný pití a tichá domácnost. Jo a prý jsou nejaký skvělý homeopatika, co určitě fungujou, ale název nevím.  

Online Sweet Potato
40464 příspěvků moje polička 11. července 2018 11:02

Gellnerova možná Homéowox?

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 11. července 2018 11:03

Sweet Potato no teraz vidím, že tá fialová fakt na fotka nie je. A už aj mažem, chcela som pobaviť. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 11. července 2018 11:13

paktofonika Když jsme jako děcka jezdívali koncertní turné s pěveckým sborem, tak povinná výbava do kufru byla Vincentka a Homeovox. Ale zdá se mi, že ve výsledku ten tzv. hlasový klid byl stejně nejúčinnější ze všeho. :)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. července 2018 11:20

Ďakujem za rady. Kúpim Vincentku a možno ten homeovox. Mňa z toho rozprávania dosť bolí hlava. Uff. 

Gellnerova Haha tak záhradnú hadicu kvôli tomu kupovať nebudem ale ďakujem za tip 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. července 2018 11:22

paktofonika na přetažení hlasivek dost často trpím a pokud přednáším třeba víc jak 2 celé dny, tak jsem schopná se dopracovat až do stavu jak kdyby angína, kdy kromě bolavého knedlíku v krku se i cítím nemocná a s teplotou, bolí mě hlava, přitom teplotu nemám a stěry také OK, takže i kdybys to náhodou přehnala a nastal tento stav, tak není třeba panikařit, mě stačí den klidu a jsem zas OK.

Jinak já třeba u přednášení nemůžu pít čistou vodu (nebo s citronem), mám pocit že vysušuje, stejně tak ani kyselý (ředěný jablečný džus) nebo cokoliv co je slazený medem (nevím proč :). Ideální je něco, u čeho máš pocit, že tě to "pohladí po krku", když to vypiješ. Pro mě je třeba nejlepší ředěný jahodový, banánový, hruškový džus, nebo slabý zelený čaj s trochou citronu a cukru.

Z pastilek mi nejlépe funguje tzv. Kanadský lišejník (dělá to vícero značek) a lékarny Dr. Max mají skvělou řadu pastilek se šalvějí a myslím ještě meduňka. A večer vypít vincentku (v průběhu mluvení mi to nedělá uplně dobře, jak i ředí hleny, ale na uklidnění po akci je fajn).

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 11. července 2018 11:40

paktofonika Jako chápu :D. Jo a pozor na mléčný výrobky, zahleňujou. Takže zapíjet to kefírem asi nebude ono. 

Offline daniela
1786 příspěvků moje polička 11. července 2018 15:12

paktofonika Na bolení v krku a přetažené hlasivky mi pomáhají tyhle bonbóny - Fisherman's Friend - modré s eukalyptem, mají je třeba v Bille u pokladny

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 11. července 2018 23:04

Mutziputzi Tak pudr je o.k., ale už se těším, až někde seženu "Kevina" :-D. Co se týče dalších produktů od téže značky, tak za mě . Už X krát jsem si říkala, že nebudu kupovat na vlasy nic z drogerie, neb to stejně končí v koši, ale občas prostě neodolám a výsledek je zase stejný .

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 12. července 2018 09:07

whiskas Já v tomhle fakt ušetřim, moje vlasy jsou zcela rezistentní vůči jakýkoli péči, já si vystačim s Pantene

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 12. července 2018 11:50

Mutziputzi Fakt? Tvoje krásné vlasy si rozumí s Pantene? Tak to je jasné, jedeš v té jejich kampani .

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 12. července 2018 11:52

whiskas Nedávno jsem četla, že Gisele Bundchen ho používá, jsem si řikala, že jí za to asi ale platí

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 12. července 2018 12:02
Reakce na paktofonika:

Potrefenáhusa Myslíš tento? 

​hele, tak boost me up - použitej včera ráno a tohle je dneska ráno, nic jinýho na těch vlasech nemám a fakt jsem na sebe nevystříkala celou flašku - leningrad cowboys hadr...vlasy jak mrtvý a kam hrábnu, tam držej

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 12. července 2018 12:03
Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 12. července 2018 12:09

Potrefenáhusa já umřu