"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. července 2018 11:27

paktofonika já myslím, že toho spreje se nedá použít nějak míň, aby účinkoval. já si vlasy rozdělím tak na 5 pěšinek (nad ušima, nahoře na hlavě a dvě vzadu na hlavě) + nastříkám produkt zepředu na linii vlasů kolem obličeje. na každou pěšinku dva střiky (protože je dlouhá). cokoli méně by nepokrylo celou hlavu.

jenže já mám druhý den vlasy naprosté mastné, možná někomu stačí jen třeba ofina nebo tak, já mám komplet mastnou hlavu, ale není v mých silách vstávat každý den o hodinu a půl dřív, aby si něco udělala s vlasama, i obden je to smrtelné.

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 10. července 2018 11:28

Janulik03 no, jestli si spláchne hlavu horkým mlíkem, je to možný :D

Jiná Realita do práce si meju hlavu každý ráno, mám vlasy k uším, tak je to otázka 10minut maximálně. Hned ráno umyju, pak dosuším fénem před odchodem. Od listopadu hennuju, prý to vlasy vysušuje, já mám akorát hrubší konečky. Nejhornší je takový to ráno, kdy vlasy vypadají celkem fajn, ale už někdy v deset začnou držet tvar. Tak teda možná teď objevim nějakej zázrak 

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 10. července 2018 11:33
Reakce na paktofonika:

Je to skvelý pocit keď nemusíš v obchode dumať čo kúpiť ale ideš na istotu. To by som chcela docieliť u všetkých kozmetických prípravkov. 

​Jenže to je sen naprosto nedosažitelný Aspoň moje zkušenost je taková, že objevím úžasnou věc, která mi naprosto vyhovuje, koupím si to jednou znovu a podruhý už zjistím, že to přestali vyrábět nebo změnili složení nebo... Prostě jsme znovu na začátku.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. července 2018 11:34

Jiná Realita Aha tak to ja len prídem šplechnem trochu cez celú hlavu a hotovo a ako píšem len výnimočne. :D Žiadne hranie sa s tým. Vlasy si umývam každe ráno,nie žeby som chcela ale potrebujem to. 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 10. července 2018 11:43

paktofonika já jsem si driv měla hlavu taky kazdej den, ale cíleně jsem se dostala na jednou za 3 a mám pocit, ze to mým vlasum i kůži na hlave jednoznačně prospělo. Taky to nemasteni se trochu prodlouží ten slanej sprej, mám kerastase a na my vlasy dobry

a si nepredstavuj, ze si na hlavu vystříkam půl flašky toho spreje, ale ten aussie, co mám, úplně brutálně tuzi, Leningrad cowboys hadr

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 10. července 2018 11:53

Mutziputzi Jo, ten objemovy pudr za par supu z dm mam taky a fakt je super. 

Ja jak to zde ctu, su peknej lempl, umyju vlasy, jeden den krasa, druhej den horsi, ale uz me to otravuje, zacucham, zasponkuju, dalsi dva dny opakuju postup a pak teprv znovu umyvam, jsme tedy na myti 2xtydne. To denni myti by me nacisto zabilo! 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. července 2018 11:54

Potrefenáhusa Tam by som sa rada dostala aj ja. Máš nejaké tipy ako toho dosiahnuť?

A ten Aussie máš ktorý? Mne príde akoby sme písali úplne o niečom inom pretože podľa mňa netuží vôbec. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. července 2018 11:58

Gellnerova u mě mytí a styling = hodina a půl. umýt, usušit, nefénovat, to jen v případě katastrofy, jinak fakt nesmím, takže minimálně půl hodiny trvá jen sušení, potom rozdělit na díly, nastříkat zdrsňující přípavek, aby z toho nepadaly sponky, natupírovat vršek, učesat culík, použít dvě kila laku a voila, jsem učesaná. pak jsou ještě dvě varianty: dám světu najevo, že jsem plešatá, ale zatím jsem to prostě psychicky nedokázala, nebo se ostříhat na dva centimetry, ale to bych si musela někdy hruba v 5 hodin odpoledne znova mýt vlasy, protože už bych je měla mokré a mastné, jako bych neměla dva dny umytou hlavu. už jsem fakt vyzkoušela všechno, ale s tím extrémním maštěním nepomohlo nic, takže se na tu variantu dva centimetry stejně aktuálně připravuju, a budu se holt stříkat suchým šamponem každý den v práci.

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 10. července 2018 12:00

Jiná Realita no já vím, že jsi psala, že to máš komplikovaný, ale todle je teda za trest :(. 
A máš pěknou lebku? Některým holkám ty ježoury vyložení sluší. Já kdybych neměla vzadu plochou hlavu (asi mě špatně polohovali :D) a měla výraznější lícní kosti (reps. kdybych měla štíhlej obličej, žejo...), neváhám.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 10. července 2018 12:06

Luna No jako to by se mi taky moc líbilo mýt dvakrát týdně, ale to se prostě nedá, bych nemohla vylézt z baráku.  

Taky jsem ještě cca před půlrokem myla denně, teď jsem se dostala díky objevu super šamponu kterej mi fakt sedí a občasné kombinaci s tím suchým šamponem na mytí 1x za dva dny a jako je to fakt znatelná úleva pro pokožku hlavy i pro ty vlasy samotný. Ale víc nevim jestli kdy dám.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. července 2018 12:08

Gellnerova což o to, lebka dobrá, ale xicht špatnej. velký nos, velké prohlubně pod očima, široký obličej. už jsem krátké nosila, ale bylo mi o 10 let míň, tehdy to šlo, mládí to zachránilo a neměla jsem takové modré hlubiny pod očima, teď nevím, no. určitě nebudu vypadat jak krásná velkooká modelka :)

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 10. července 2018 12:13

Karoleena A název toho super šamponu zni? 

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 10. července 2018 12:14

paktofonika hele, to s tím nemytím..musíš to prostě vydržet. Já mám vlasy jako Gellnerova  meju denně, ale jednou sem nesměla mejt vlasy 14(!) dní - no peklo to bylo, ale pak sem měla dobrý vlasy a stačilo by mejt jednou za 2-3 dny, jenže já sem přešla zpátky na to denní mytí (hlavně kvůli stylingu) a sem kde sem byla..ale jdyž třeba v rámci dovolený nebudeš mejt denně, tak ty vlasy si zvyknou a zlepší se ti..a oak ti to nebude vadit. Mně to denní mytí problémy s pokožkou nedělá, naopak mi ty čerstvě umytý vyhovujou, tsk to neřešim, jediný blbý je, když člověk mejt nemůže, tak hned vypadá děsně

Online Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 10. července 2018 12:18

No přesně kvůli tomu mytí s stilingu si nechavám narůst dlouhý nebo aspoň delší vlasy. Sice se mi kratší líbí víc, ale už mě to neustálý foukání atd tak neuvěřitelně s...štve. Přesně, pokud jsem někde bez fénu, vypadám naprosto děsivě. 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 10. července 2018 12:29

My jsme se tu kdysi shodly s Berta ,ze lepsi vlasy po umytí máme až ráno,až se na nich vyspime. Po foukani jsou sušší,do rana se to ale srovna.

Nechat vlasy jen uschnout,mám je jako rošti,tvrde,trčavé.

A nejlepší vlasy mám v létě,když si je týdny nemusím  mýt ,jen kartacuju . Nemastí se mi,takže stačí kartačovat od prachu. To mi přes léto vlasy vždycky zesílí a zpevní a ozdravi se.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 10. července 2018 12:29

whiskas  Big z Lush, ale nevim, jestli bych se odvážila ho komukoli jen tak doporučit. :) Obecně asi spíš nic pro lidi s vyloženě suchýma vlasama. Mně (dlouhý, jemný, rychle plihnoucí) ale dělá fakt boží háro, co vydrží relativně fresh právě i do druhýho dne. Je teda dražší, ale 250 ml balení mi vydrží čtvrtrok, už mám myslím třetí nebo čtvrtý a jestli to někdy přestanou vyrábět, tak to bude můj konec.

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 10. července 2018 12:32

Karoleena to je ten se soli, ze? I ten od Lee Stafford se soli je dobry (a lehce levnejsi)

https://www.profimed.cz/lee-stafford-sea-salt-sampon-s-morskou-soli-200ml-p57806

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 10. července 2018 12:34

Karoleena miluju Big z Lushe:D

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. července 2018 13:05

Karoleena Ten určite skúsim. Z Lush mam par vecí na zozname takže až ho budem mat po ruke tak sa na to vrhnem. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. července 2018 13:13

Ounz no niekedy nepomaha ani vydrzat. Ja mam vlasy jemne,  tenke a mastnejuce sa, strih mikado. Nutne kazde rano umyt a fukat,  inak to vyzera hrozne,  este k tej mojej vajicatej hlave je objem nutny. No a pocas tehotenstva a tesne po nom vlasy krasa,  stacilo umyt dva krat do tyzdna,  suchy sampon uplny zazrak,  vlasy aj same drzali tvar (za normalnych okolnosti mi staci si na hodinu cez den lahnut a uces je uz uplne v prdeli). Tak som dufala,  ze si vlasy a pokozka zvykli za vyse roka,  ze ich tak casto neumyvam. A prd,  uz som zas tam kde predtým,  mastni sa to furt, umyvam teda kazdy druhy den ale to len z cistej lenivosti a vedomi,  ze na ihrisku je to fuk. Ale ked pojdem do prace,  budem musiet zase kazdy den..