Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:29

viktorka_od splavu Ale ona v této akutní fázi neřekla NE. Ty to fakt hrotíš. Není pitomá a jsem si jistá, že kdyby jí nebylo opravdu špatně (čož člověk na sobě pozná), nikdo by jí k doktorovi nedokopal. Šlo jen o to, že celý život k doktorům nechodí a tak nějak by si o návštěvu lékaře v podstatě ani neřekla (jo, k doktorům se bojí, ač nemá důvod), tedy bylo na místě jí návštěvu doporučit, potažmo ji tedy otec objednal a pak se jelo. Nebránila se, žádné násilí neproběhlo. Jen ona sama by tam prostě nezavolala. Je to jasnější? 

Necháme toho. Jen mi bylo líto, že nevím, co jí je a nemohu jí pomoci a teď jsem tady za magora, který "násilím" nutí matku do léčby .

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:30

continuity ony jsou to fakt asi dva úplně rozdílný životní postoje, dám přednost svýmu klidu a budu se třeba i "rochnit" v nějakým trápení a pak si teda někde v koutě pojdu... vs. až do extrému má bývalá tchyně která hrozně moc chtěla žít za každou cenu, opravdu jakoukoliv, i to strašlivý přežívání ke konci kdy už jí půl těla vpodstatě odumřelo furt na životě lpěla a každá hodina a minuta jí byla dobrá... ani jedno nemůžem odsuzovat páč je to volba. vlastní volba. a já teda vůbec nevím jak se zachovám až/jestli budu někdy v takové situaci. moc bych si přála aby k tomu nedošlo

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:33

viktorka_od splavuA ty sama k doktorům též nechodíš? Ani na běžné "preventivní" prohlídky? 

49363 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:33

whiskas nejsi za magora to vůbec. naopak si myslím že s tebou cítíme (já teda určitě). jen bych si to na tvém místě nedávala za vinu, a už vůbec bych to nedávala za vinu mamince. já byla tuhle taky tak podobně vytočená a uklidnila mě až andulka01 která napsala že maminka taky najednou už není tak při smyslech jak byla zvyklá a že ji to vyvedlo z míry. život. blbý. 

49363 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:34

whiskas chodím rozhodně víc než bych chtěla

Offline continuity
43154 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:35

whiskas ale vzdyt viktorka nic takoveho nerekla. pokud to probehlo jak pises, tak v poradku. jenom nebud nastvana na mamu, ze tam neslad driv. to je vsechno, co se ti snazime rict.

pravdepodobne jsi z toho pretizena, klidne to vyblij radsi na nas nez na ni, tak od toho tady vlastne jsme ;)

Offline continuity
43154 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:38

whiskas na preventivni prohlidky chodim, dokonce kdyz mam opravdu oslivou virozu, snazim se to vylezet.

ale ted mam tri mesice (od zari) zasekle SI skloubeni, jednou jsem byla u FT, pomohlo to tak na tyden. blbe je, ze mne z toho zaclo krupat v koleni. ale loni to bylo podobne, taky jsem to nakonec rozlyzovala. k lekari ted urcite nepujdu, na operaci pred sezonou nechci a condrosulf jsme si uz koupila sama

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:46

Asi jsem z toho fakt "přetažená". Takže pokud jsem vyjela, omlouvám se. Špatně takové situace snáším, rozhodně nejsem kliďas a neumím být nad věcí. Děkuji všem za podporu i názory. 

Offline continuity
43154 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 23:01

whiskas fakt v pohode, to rozhodi i klidase. 

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 15. prosince 2017 00:03

Hoolinkah Jakýkoliv plicní onemocnění bakteriálního původu jsou v posledních letech opravdu docela na pováženou. U nás jsme si poslední angínu užily naposled před sedmi lety, kdy s tím začala ségra a pak jsem to od ní chytla já a máma. Tehdy to ještě šlo, že nám všem antibiotika zabrala hned napoprvé. Ale o pouhé tři roky později dostala ji máma během hospitalizace kvůli akutnímu zánětu slinivky znovu a neskutečně rychle jí to sklouzlo do zápalu plic, kdy doktoři taky museli vystřídat několik antibiotik, než se to povedlo (do toho lehká CMP). To bylo fakt "veselý" tenkrát. Tak jsem jí pak nechala proti pneumonii očkovat a musím říct, že od té doby až na takové ty běžné lehké virózy nic.

Renusatko Ty jo, růže? To je pěkný svinstvo. Tu dostala moje babička zhruba necelé dva roky před smrtí. Samotná antibiotika jí právě na to taky vůbec nezabírala. Pomohlo, až když se k tomu přidaly pravidelné převazy se Sorbalgonem. Ale tenkrát to bylo docela složitý ho napsat, aby ho uhradila pojišťovna. Tak nevím, jak je to dnes.

Tohle alginátové krytí není vůbec nejlevnější (teda tehdy nebylo, nevím, jaká je jeho dnešní cena). Tenkrát to hrazení bylo omezené jen na určitý počet, takže ta poslední dvě balení si pak babička musela uhradit už sama v plné výši, což byla pro důchodkyni docela pálka.

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 15. prosince 2017 00:12

Mutziputzi Souhlasím s tebou, v italských historických městech často auta ani nemůžou projet-a to tam nefunguje ani městská doprava-a taky to jde. Možná, že kdyby bylo běžné používat taxi jako v NY i jeho cena by byla někde jinde. Vidím to i teď, když jsme v Japonsku, auto nemáme, ale fungujeme docela dobře a to nejsme ve městě-a když auto potřebujeme, tak si ho prostě půjčíme, pro čtyři lidi nás to vyjde levněji než využít veřejnou dopravu a rozhodně levněji, než kdybychom si tady auto koupili. Netuším teda, kolik stojí půjčení auta v ČR. 

Edit: tak jsem dočetla, téma pochopitelně někde úplně jinde, takže pardon....:-)

whiskas Doufám, že to bude v pořádku, hlavně si nic nevyčítej, buď naopak ráda, že tam vůbec šla, i když třeba později, než bylo záhodno. 

Offline Edge
1739 příspěvků moje polička 15. prosince 2017 05:48

jak tady čtu o těch potížích s rodiči, tak jsem v létě zažila něco podobného 

taťka (72 let), kterej celej život prděl na prevenci a nechodil k doktorovi, asi před rokem začal mít docela vážné potíže, strašně zhubnul, stěžoval si na bolesti zad a vypadal fakt hrozně... obvoďák mu udělal všechny možný odběry, při kterých našli v krvi jenom zánětlivé markery, tak mu napsal ATB

jednou v noci mi volala brečící mamka, že neví, co s ním má dělat, v pozadí bylo slyšet tátovo sténání a nadávky, ať ho necháme na pokoji... bylo to fakt příšerný... tak jsem mamce řekla, ať zavolá záchranku a že přijedu (bydlíme asi 30 km od sebe)... nakonec skončil na týden v nemocnici, kde mu dělali všechna možná vyšetření, ale nic nenašli... v propouštěcí zprávě bylo, že je vlastně skoro zdravej...

asi týden před tím jsem ho donutila jet se mnou do FNHK na emergency, to už nemohl ani chodit, tak jsem si tam musela půjčit vozík, a doktor mu akorát napsal ATB ... no a on asi po týdnu jel na kontrolu k urologovi, kterému vylíčil svoje potíže a on mu našel něco na slezině... do 3 dnů byl po operaci, slezinu mu vyndali, prý to byl jenom obal plný hnisu... jenže mu zároveň zjistili záněty na srdeční chlopni, takže další operace (plastika a náhrada chlopní), pobyt na JIP, každodenní návštěvy s tím, že odmítá jíst... často byl sprostý i na sestřičky, které mu nabízely první poslední, dokonce si mohl vybrat i jídlo, ale on pořád otravoval, že se to nedá jíst... prostě hrůza

pokaždé jsem tam šla se staženým zadkem, protože jsme nevěděli, v jakém bude rozpoložení... jednou dokonce mluvil o tom, že si s mamkou pustěj plyn a že se těší, až budou ležet v hrobě vedle sebe... no ale jednou, když si tam zase na něco stěžoval, mně ruply nervy a strašně jsem ho sprdla, že není jedinej na světě, kterýmu není dobře, že kdyby jedl, tak už by dávno nemusel ležet na JIP a jestli si myslí, že pro mě s mamkou je to jednoduchý, když za ním s jazykem na vestě přijdeme na návštěvu (já rovnou z práce a mamka se hrkala hodinu autobusem a pak ještě MHD) a tam posloucháme jenom, jak všechno stojí za h...o, sháníme mu všechno možný k jídlu a pití, načež on do toho jenom kousne a řekne, že je to hnusný... fakt do mě vjel takovej vztek, naštěstí ten jeho box byl zrovna v tu chvíli zavřenej, ale stejně jsem se pak ještě šla omluvit sestrám za to, že jsem mu tam zvýšeným hlasem domlouvala (naštěstí mě ujistily, že nebylo nic slyšet)

no a od té doby začal jíst a asi za měsíc ho pustili domů... já jsem od léta na antidepresivech, protože bez nich bych se tenkrát asi zbláznila a potřebovala jsem fungovat, protože mám svoji rodinu, o kterou jsem se taky musela starat

takže opravdu soucítím se všemi, kteří mají něco podobného doma a omlouvám se za tenhle šílenej elaborát

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 15. prosince 2017 07:44

Edge tady jde videt, ze clovek ma opravdu jenom jedny nervy. Drzim palce at je muzete brzo vysadit.

Offline Edge
1739 příspěvků moje polička 15. prosince 2017 08:40

rasaNori děkuju, teď už jsem v pohodě... to, co jsem zažila v létě, bych nepřála ani nejhoršímu nepříteli

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 15. prosince 2017 09:22

Ve zdravotnickém tématu mi už chybí jedině Amun, co teď lítá businessem každej tejden do Prahy za umírajícím příbuzným, se který se nikdy nestýkala, dala by tomu hned lehčí notu

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 15. prosince 2017 09:30

whiskas tak třeba v jejím věku už se myslím nádor prsu moc nevyskytuje a už se ani na ty prevence nechodí. a je mi tvé maminky fakt líto, ale opravdu to není její vina že je stará a nemocná. a opravdu by nebyla zázrakem v pořádku když by chodila denně k lékaři.

​S tímhle bych moc nesouhlasila, moje babička měla tuhle diagnozu nějak krátce po 80, naštěstí se svěřila mámě, že něco objevila, byla na operaci a teďka kroutí 98. Bratrancova druhá babička (tahle první je naše společná) měla kolem 75 to samý, jenže nikomu to neřekla, tutlala to a nakonec bylo už moc pozdě na jakýkoli řešení a umřela. Jako byla to její volba, na něco člověk umřít musí, ale někdy je to zbytečně brzo a třeba by trocha podpory pomohla.

Jinak teda ještě si pamatuju, že tu whiskas jednou psala, že už přes rok odkládá vyšetření na mamografu, na který má od doktora žádanku (pamatuju si to, protože jsem zrovna v tý době před sebou taky něco hrnula) a byla tu pak kolem toho docela debata, tak možná pro maminku trochu pochopení?

Jako moje je stejná, ke všemu ještě mudr. a k doktorům chodí pomalu v posledním tažení, ale musím říct, že bych si teda nic nedovolila, krom decentního dotazu.

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 15. prosince 2017 09:30

Mutziputzi bože 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 15. prosince 2017 09:30

Zizi se pres noc posunul obvaz, takze jsem si misto ranni rozcvicky strihla prevaz zad stenete v jedne osobe. Dobre rano. Achjo.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 15. prosince 2017 09:33

Mutziputzi tak to sedlo

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 15. prosince 2017 09:35
Reakce na Janulik03:

Mutziputzi bože 

​Já vim no, jsem chtěla povzbudit, že furt držíme racionální level