Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Edge
1739 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 19:42

Potrefenáhusa Aranel Kokoska fuj, teď jste mi to úplně připomněly... mně se zase zdávalo, že mám jít do školy, ale zaspala jsem/nemám připravený účení/chybí mi nějakej úkol/máme psát písemku a já nic neumím (klidně i všechno najednou), a když už se konečně nějak vypravím, tak bych chtěla běžet, ale nejde to, protože nemůžu zvednout nohy/jsem hrozně tlustá/fouká proti mně silnej vítr (klidně i všechno najednou)

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 19:48

Edge taky se mi zdává o škole. Jednou jsem ve snu řešila ve strašném stresu, jak řeknu doma, že chci nechat školy. Po probuzení jsem chvilku byla úplně mimo, než mi došlo, že už ji mám hotovou :D

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 19:51

jak to tak čtu uvědomuju si že jsem nikdy v životě neměla nějaké velké stresy ze školy:-)

zato se mi dost často zdává, že musím odejít z domu z nějakého hrozného důvodu - válka, přírodní katastrofa, útok mimozemšťanů - no fakt! no a honem si musím pobalit pár nejnutnějších věcí se kterýma budu muset přežít někde v lese/na cestě pěšky někam do vyhnanství... no tak sháním batohy a balím spacák-konzervy-petky s vodou-plínky dětem (nemám žádný dítě co by mělo plínky:D no děs prostě, hrozně to spěchá ale zároveň je životně nutný nic nezapomenout (teplá deka!!) a být schopná to unést, a děti aby si unesly svý malý batůžky.. a

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 19:59

viktorka_od splavu Nabízím vakuově spláclou deku z mého snu, já asi jedu k moři, když jsem si koupila plážovou tašku 

49359 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 20:00

Kokoska ano ano ta by se mi moc hodila! doufám, že se ráno dá vždycky zas "scucnout":D

Offline Mrs.Robinson
606 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 20:17

Já jsem teda při všech svých snahách ve Francii mluvit francouzky vždy narazila na francouze, kteří začali náhle mluvit anglicky. A to si myslím, že zas až taková tragédie ta má francouzština není. Bylo to úplně jakoby chtěli naznačit, že jestli se tady má prznit nějaký jazyk, tak francouzština to rozhodně nebude!!! :-D 

49359 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 20:23
Offline Len
2673 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 20:38

Mrs.Robinson Přesně! Já se ve Francii párkrát pokoušela mluvit francouzsky, a skoro vždycky to skončilo angličtinou z druhé strany (který předcházel pohled svrchu jakože "conám przníšnáškrásnejjazyk").

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 20:38

Garfie :D njn, ono se to nastesti nestalo mne, ja nemam kapacitu tyto konverzace vest. kdyz uz jsem nucela small talkovat, tak zbleptam neco o pocasi a i tam jsem kolikrat mimo, protoze dotycnemu treba tato zima vyhovuje. takze je to jedno.

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 20:44

V baráku nesvítí světlo a nejede výtah. Musela jsem čokla snést v náručí (páč by neměl chodit po schodech dolů)... na ulici lampy zhasnutý taky, tma jak v ranci... a nazpátek ten pitomec odmítnul jít do schodů, tak jsem ho vláčela i nahoru. To mi ty záda už teda definitivně rupnou.

Jo a bankomat sice fungoval, leč pravil, že se omlouvá, ale nemá peníze. 

49359 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 21:11
Reakce na barbucha:

Jo a bankomat sice fungoval, leč pravil, že se omlouvá, ale nemá peníze. 

​předpokládám, že sis chtěla koupit nosiče?

(jednoho takovýho pitomečka jsem naučila do schodů páč sem ho ignorovala:-D

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 21:15

viktorka_od splavu 

Nosič by se bejval hodil. Pitomec si pod schodama lehnul a ani se nehnul. Vidina noci na chodbě mě přinutila k nadlidskýmu výkonu - prasisko má pěknejch 15 kilo... ale byla jsem teda zle nenaložená a nadávala mu celou cestu.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 21:24

mně se občas zdá sen, že se chystám do školy (nikdy ne do práce), mám obr zpoždění a stojím před skříní, ve které je neskutečné množství oblečení (postupně se objevuje nové a nové) a já si nemůžu vybrat a pořád se převlíkám, a čas běží... je to celkem funny, protože ve skutečnosti na nic takového netrpím a ani jsem nikdy nijak netrpěla ...  ze školních snů se mi občas zdá, že se má uzavírat pololetí, a já vím, že v tom předmětu nemám žádnou známku, ale nechává mě to klidnou, protože i v tom snu nějak podvědomě vím, že to bude ok, a uzavře mi to na nějakou ok známku i tak, protože už mám přece maturitu, státnice a kdoví jaké další zkoušky, a vůbec, že jsem za vodou, takže cajk :-)

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 22:10
Reakce na evik77:

brrr Znám. Vždycky mám připraveny rezervní v šuplíku v práci. Jednou jsem takhle zlikvidovala 4 za den - můj rekord. 

​Nějak jsem to zvládla v těch roztrhaných a doma letěly do koše. Kdyby puštěné oko, ale tolik děr Nějaký nevyvedený kus.

P.S.: Normálně mi vydrží celý den, proto mě ani nenapadlo mít náhradní.

Offline 0zero7
11893 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 22:15

Lilly_Ku Prijde ti aj vetna skladba volnejsi nez nj? Me se ani nezda, skrz aj pevnou skladbu co proste dodrzet musis plus nutnost mit podmet ve vete atd. Maji teda vic vyjimek z pravidla.

U NJ mi prijde obtiznejsi rody, pady, protoze modifikuji pripony, to v aj vubec neni, casovani sloves, cleny.

AJ pokud neni striktne gramaticky spravne, mluvena rec atp, je docela flexibilni, ale nejaky poradek proste dodrzet musis (stavba vety). NJ mi prijde na nauceni se tezsi :) To jen poznatek do plena.

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 22:26

0zero7 ja myslela hlavne vedlejsi vety a postaveni slovesa, mela jsem se vyjadit presneji :)

jinak nemyslela jsem tim, ze je AJ lehci jazyk, podle me neni. u nemciny je tezky zacit mluvit, AJ je zas tezka na advanced urovni, protoze tam se clovek dozvi vsechny ty vyjimky z jednoduchejch pravidel :D

49359 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 22:33

Lilly_Ku když já mám pocit že němčina se zdá těžká všem co mají jako první cizí angličtinu. mně jako brňákovi je němčina jednak daleko bližší a pak ty anglický pravidla který prakticky vůbec nikdy neplatí.. každopádně nerozumím proč je v němčině těžší začít mluvit, proč? (pro mě je to těžký v jakýmkoliv jazyce)

Offline 0zero7
11893 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 22:33

Jo taaaak. Jasna.

Ja si teda porad myslim, ze aj je lehci, ale je to asi i tim, ze v tom ziju a NJ mi lehce kornati a rezne. Max tak cetba nebo netflix, ale kamoska je nemka, budu pozadovat abycsme zas presli na komunikaci v nj, uz jsme to tak praktikovali jednu dobu.

Vyjimky z pravidej aj aj, no ono kdyz na to prijde tak pulka lidi tady neumi spravne pouzit predpritomenj cas ehm. Takze proste klid a nervat si vlasy, kdyz se to clovek uci.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 22:37

nolita to s tim oblekanim se mi zda take!

A "skolni" sen mivam pravidelne tak jednou za kvartal...taky nevim proc.zdava se mi,ze se z nejakeho duvodu musime vratit na gympl,i kdyz uz mame davno vsichni vs a pracujeme.jsem tam vystresla z matiky,chemie a dejepisu,jelikoz jsem vsechno zapomnela a netusim,kdy se to mam doucit.

Skolni sny jsou fenomen.babicka se mi kdysi sverila,ze mivala uzkostny sen o pisemce z matiky jeste dlouho po sedmdesatce.a to na skole zazila valku,bombardovani a zdalo se ji stejne o kompozici z matiky...

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 22:44

viktorka_od splavu protoze kdyz v nemcine chces rict neco slozitejsiho, tak se neobejdes bez vedlejsich vet - sloveso na konci, takze mluvis a mluvis a furt musis myslet na to, abys tam na konci vrazila to sloveso. proto to bylo tezsi pro me.