Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 09:41

999 jestli je to 1. stupeň, tak nerozhoduje. Na druhém už může jít o postup na střední, to už dost záleží, kdo, co a jak učí. A vlastně i z toho prvního se dá jít na osmileté gymnázium, ne?

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 09:45

Kokoska No nevim, dítě se selskym rozumem se na střední dostane levou zadní

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 09:46

Mutziputzi Naprostý souhlas, u nás nejbližší škola bylo jediné kritérium. Takže jedenkrát prestižní jazyková škola, jedenkrát úplně nejobyčejnější základka (tu mám já ), jedna hokejovka, jedna bilingní soukromá škola... Všichni máme vysokou školu.

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 09:48

Kokoska Přesně jak píše Mutziputzi, chytrý dítě v době Scio testů se na gympl dostane snadno.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 09:50

Mutziputzi pokud učitelé na základce odučí všechno, co mají, tak asi jo. Pokud matiku učí družinářka a ředitel vyučuje půl hodiny, nebyla bych si tak jistá.

Moje děti teda chodily do obyč sídlištní školy a zvládly to, ale vyučování měly normální.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 09:51

999 tak jo, no. Ještě že už to nemusím řešit.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 09:54

Mě teda základka zformovala dost, tím jsem si jistá. Odnesla jsem si z ní spoustu zyvků, vzorců chování, přátele na celý život a i ty vědomosti. Rozhodně bych netvrdila, že je to fuk. 

20970 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 09:59

MP Meri Neni fuk jí mít nebo nemít, jenom je (skoroažnaextrémy)jedno jakou

Offline dzizisketa
8968 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 10:05

Samozřejmě, že je jedno, jakou má člověk základku. My elitáři tady se vždycky na ten gympl a vejšku nějak dostaneme, a zbytek nám pak poslouží k tomu, že mu můžeme blahoskolnně vysvětlit, že se měl holt líp učit.

20970 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 10:10

Ty dalamánky někdo péct musí a já to nebudu!

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 10:12

Mutziputzi na druhou stranu taky potrebujes, aby ti ty nasi spratci vydelavali na duchod, co u peceni dalamanku nebude zadna slava.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 10:16

dzizisketa že jo..... já mám teda ze svýho základního vzdělávání celkem velký trauma, chodila jsem, jako teda tady snad většina z nás, haha, na tu výběrovou jazykovku a ten tlak jsem snášela hrozně špatně, ono to fakt bylo v době, kdy se mělo za to, že na gympl patří jenom ty mimořádně nadaný, takže třeba z naší třídy naše matikářka snad půlce třídy nedoporučila to vůbec zkoušet...(těm budoucím právníkům, architektům, učitelům včetně (včetně mě teda :-)), doktoři byli šprti vždycky, těm ne)

a jinak teda z tý základky nemaj vysokou školu snad tři lidi jenom a teda nemyslim si, že by to bylo tou základkou, ale tim, že jsme všichni měli rodiče, kterým přišlo vzdělání důležitý a odmala nás někam cpali - jsme měli takovou jednu přednášku na vejšce o rozložení moci a elit ve společnosti a schválně dotaz v posluchárně - zvedněte ruku, kdo nemáte ani jednoho rodiče vysokoškoláka - a fakt si nemyslim, že by to bylo jen o inteligenci. 

20970 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 10:17

continuity Bez tý almužny se snad i obejdu, by spratci museli bejt jinak dělný abych se interesovala dlouhodobějc!

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 10:18

continuity hele ale jako řemeslo je podle mě fakt zlatej důl, kor když člověk není dementní 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 10:22

Potrefenáhusa ale ja zrovna tohle dite nemam blbe (na rozdil od toho druheho, kde nazor zatim nemam), uci se dobre, co ma dost zajmu, ale je uz ted dost vyhranena, bavi ji zkoumat cim drzi svet pohromade. a ani fyzika, ani chemie se bez te matiky nedaji. 

a hlavne snad nepujde delat kadernici, jenom proto, ze na zakladce mela matikare, ktery nemel cas je ucit?

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 10:22
Reakce na Zarinya:

Fakirka Muz je v Rakousku a zadnou snehovou kalamitu nehlasi.Kdes to slysela?

​Ve zprávách na ČT. Myslím, že to byly francouzské Alpy. No nic, přežitá jsem zatím jen já

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 10:24

Mutziputzi ale to si psala kdysi ty, ze mas pravo mluvit do vychovy ostatnim, protoze potrebujes, aby jejich deti vydelavaly na tvuj duchod.

bez se na nejakou zakladku podivat, co ty deti uci. pokud uz nejakou vyuku na pocitacich maji, tak tam v pate tride maluji motyly v kresleni. takto opravdu tu znalostni ekonomiku nevybudujeme. hlavne nechapu ten nazor, ze je to jedno, kdyz tam drtiva vetsina stravi deti minimalne pulku svych skolnich let. v tom pripade zkratme skolni dochazku a muzou z nich byt v 15 maturanti a v 20 inzenyri. 

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 10:25

continuity tak ty si na tu základku stěžuješ dlouhodobě, pokud si pamatuju, hlavně mi utkvělo nějaký strašný natahování s češtinou a vyjmenovanýma slovama. 

Jinak jestli jsem pochopila, tak tvoje děti asi s matikou handicap nemaj - narozdíl ode mne - a teda jako kadeřnice jsem taky neskončila 

ale samozřejmě pokud učitel odučí 20% času a nestihne se probrat to, co je v osnovách, to by mě jako rodiče štvalo hodně 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 10:25

Mutziputzi To bych právě neřekla. Pokud rodič zjistí, že základka nabízí špatný vzorce chování (pravidelné chození pozdě na hodiny apod.), kašle na předávání vědomostí apod., je podle mě naprosto ok to řešit. Koneckonců je to 9 let času v docela důležitým období vývoje člověka, takže si to zaslouží trochu pozornosti. 

20970 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 10:27

continuity Jo vidiš, já mam takový široký spektrum životních filozofií a mouder co potřebuju předat, že mi vobčas něco nenaskočí, pomalu to začnu skládat do knihy