tak kamarádi jsou taky v pořádku, jen mají rozbité auto od krup
Stěžovací vlákno
Renusatko Čtu vše až teď, synkovi držím palce, ať to není nic vážného!Snad už se aspoň trochu poučí![]()
Vstávám pozdě kvůli zádům a myslila jsem v první chvíli, že ukazují Miami.
Dejte odkaz, kdyby někdo známý potřeboval i nefinanční pomoc...
Zatím do oblastí NEJEZDIT, čeká se na oficiální vyjádření záchranných složek, aby dobrovolníci více nezavazeli jak pomáhali (možná to ani dnes nebude, spíš víkend)Také už funguje krizová linka Jihomoravského kraje, kde lze nahlásit pomoc a oni se pak ozvou - 800 129 921PROSBA RESTAURACÍM A PROVOZOVNÁM. Prosíme restaurace a stravovací zařízení z Hodonína a okolí, které by mohly během pátku dodat pro složky IZS obědy a balené vody, aby volali na tel. 606 627 946. Moc děkujeme.
Neověřená informace, pouze z komentářů lidí - dobrovolníci se mají hlásit na dobrovolnici@jmk.czJinde psali, že pomoc je třeba hlásit na opis@grh.izscr.cz a vyčkat na odpvěď.
Garfie akorát sem s tím darujme běžím.https://www.darujme.cz/projekt/1204937
Už je tam 24 miliónu ![]()
eM Na darujme.cz je od večera téměř 16 a půl milionu, skáče to neuvěřitelně, sleduju to už od brzkého rána.
Taky jsem si vybrala pro nasměrování daru tuhle platformu, fungují dobře.
Vůbec mi přijde, že spousta věcí už se řeší, v první fázi oficiální složky - zdravotníci, hasiči, policie, všichni na svém místě, pak energetici, armáda, potom právě pomoc koordinovaná z darů... ale už večer proběhly individuální, adresné nabídky pomoci na sociálních sítích, viděla jsem oznámení Rohlíku, že do postižených oblastí hned ráno zavezou základní potraviny a dětské potřeby, nebo skupiny skautů, které už měly domluvený sraz na nádraží. Na druhé straně místní samospráva, obecní úřady, které budou schopné říct, co je kde potřeba.
Vlastně mi v tuhle chvíli přijde nejsmutnější, že ti lidi na místě to ráno a možná ani teď ještě nevědí, kdo všechno je v pohotovosti a jaká pomoc je na cestě.
No a samozřejmě musí proběhnout emoce, u každého, kdo je nějak doslovně či i jen pomyslně zasažený (jako jihomoravský patriot se taky cítím dotčená víc, než kdyby se to stalo dejmě tomu na Strakonicku, kdo má na místo osobní vazby, bude to cítit ještě výrazněji).
continuity Už 25 ![]()
ctu zpravy az ted, hruza
je mi postizenych strasne lito,musi to byt neskutecny pocit bezmoci ![]()
Viděla jsem to až ráno a jsem úplně v šoku. Poslala jsem aspoň finanční dar, chudáci lidi.![]()
Jo a máti má zlomené žebro a je potlucena, jinak nic závažného.
continuity už 30❤️
tv no zlomené rebro umí taky pěkně potrápit, ať je brzo v pořádku.
continuity vím, vím, dnes budu vyvářet a dovezu potravinovou pomoc.
tv ty jo, tak to byl docela náraz
. Tak ať je maminka brzo fit.
tv Chudinka :-( Tak snad se dá brzy dokupy!
Ja se o te hruze dovedela az rano v sms od snachy. Jsme mimo cr na dobolene, tak zpravy moc nesleduju. Oni presne v tu dobu leteli nad tou oblasti letadlem. Snacha psala, ze takovou hruzu jeste nildy nezazila. Hrozny turbulence, propady letadla o x metru, vsichni rvali hruzou a nekteri se i modlili. Vnucka to pry vsechno prospala - nastesti. Na misto nastesti doleteli v poradku. Jeste ze ja jsem se o tom dovedela az rano.
Pinot Noir docela mě štve, že ji ten řidič nedal na sebe telefonní číslo.
Pinot Noir docela mě štve, že ji ten řidič nedal na sebe telefonní číslo.
Maminky je mi líto a chápu, že v tom šoku si připadala v pohodě. Ale že ten řidič ji neodvezl do nemocnice nebo aspoň kontakt nedal, nechápu.
continuity A Šílena pošle deset.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články