Jsem 75, od třetí třídy na jazykovce ruština (a masírka), od páté němčina a východoněmecké reálie (strašně jsem záviděla starší sestře, že chodí na anglinu). V 90 jsem byla v prváku na grafické, kde učitel ruštiny začal učit angličtinu, byl o maximálně lekci napřed, strašný, strašný to bylo. O královně nepadlo ani slovo, neboť učitel měl problém i s větou jednoduchou a zbytek třídy totální ignoranti, kteří tu angličtinu úplně vypustili. Díkybohu, že mi naši platili kurz! Pak jsme měli nějakýho američana na konverzaci, tak tam samozřejmě královna taky nic moc.
A pak jela máma na kurz do Oxfordu, tam se seznámila s majitelem té školy, od druháku jsem tam jezdila co půl roku aspoň na chvíli, pak máma poznala svého budoucího anglického manžela a nakonec pro královnu začala pracovat :-)
Stěžovací vlákno
Fotky z mládí lidí, kteří zemřeli, mě strašně dojímají. 
Ale je pravda, ze cleny vladnouci kralovske rodiny jsme asi moc neresili. Zato manzelky Jindricha VIII diky basnicce Divorced, beheaded, died, divorced, beheaded, survived dam i o pulnoci ![]()
Jos
prosím, dej sem tu básničku, tu neznám!
andulka01 No to je prave jen ta jedna veta ![]()
https://www.historic-uk.com/HistoryUK/HistoryofEngland/Henry-VIII/
andulka01 Jo, to období, kdy všichni chtěli jazyky, ale neměl je kdo učit, to byl mazec. Překvalifikované ruštinářky o lekci napřed a "rodilí mluvčí", kteří měli k jazyku a učení vztah a schopnosti asi jako já k letům na lyžích.
Jos díky :-)
rasaNori já absolutně chápu, že ti manžel královny utekl. My v učebnicích měli různé články, určitě i o královské rodině a bůhví čem, ale nepamatuju si z toho lautr nic, mě angličtina dost nudila a zabrat mi daly ty články sami o sobě. Dokonce si pamatuju, že jsme se je učili nazpaměť, muselo to být slovo od slova
Předpokládám, že tvoje holky budou v angličtině kované, nicméně já chodila na různé kurzy angličtiny (do jazykovek) od první třídy, ale nezanechalo to na mě skoro žádné stopy.
Sweet Potato To asi jo. Já to tolik nevnímala, angličtina mi šla skoro sama a ty konverzace mě bavily nejvíc. Ten amík si pak dělal legraci z mé "oxfordské" angličtiny. Vlastně nejvíc jsem se naučila z mluvení, poslouchání muziky a tak, gramatika mě příšerně nebavila u žádného jazyka, to jsem lempl (a na tom zkrachoval i pokus o italštinu a chorvatštinu).
continuity
V každém jazyce se část času věnuje reáliím. I v maturitních otázkách si to umím představit.
Áno. Nevieš si predstaviť ale, ako dokázali aj tie reálie neuveriteľne osekať. Myslím, že v našich predstavách mohol Británii kľudne vládnuť Big Ben.
Mám podezření na pásový opar
!
rozarka nič príjemné, vlastne veľmi nepríjemné a bolestivé. Prajem ti, nech zostane len pri podozrení.
milacka Děkuju. Ráno pomažu k PL. A jak už tak bývá, opravdu se mi to teď nehodí. ![]()
rozarka tlapkam moc,ja ho mela pred mesicem a kousek a jeste pred dvema tydny to bolelo.![]()
A opar vzdy prijde nevhod,u me o vanocich nebo dovolene,kdyz se po stresu hodim do klidu.
Zarinya Já s nim osobní zkušenost nemám a je dost možné, že se pletu. Diagnózu jsem si vyguglila
. Nějaké příznaky mi chybí, ale ty puchýřky a citlivost mi jsou podezřelé.
rozarka a kde to mas?
ja ho dvakrat uplne ignorovala,nebylo to moc a myslela jsem si,ze me neco postipalo a dalsi rok,jsem vyhodila kalhoty od pyzama,ze mam na ne alergii.![]()
Az po treti to bolelo tak jsem googlila.![]()
A letos to bylo nejhorsi.![]()
rozarka Začni brát něco na imunitu.
Zarinya Óóóó, to jsem si právě taky myslela, že štípanec. Ve vlasech. A jak jsem se podrbala, tak to bylo jak šlehnutí kopřivou, jinak v klidu to jen svědí. A pak koukám, na čele další flek z pupínků. No, nevím, ale je to hlava, tak jsem trochu vylekaná. Uvádí se teplota, únava...nic z toho nemam
Garfie já užívám nějak od začátku covidu zinek
rozarka teplotu jsem nikdy nemela,unavu asi taky nejak ne,protoze me to vzdy prepadlo kdyz jsem byla v klidu.
Tak uvidis,drzim palce.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí