Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 18. zaří 2021 14:42

Candance keď sa nechajú deti s výnimkami a učia sa v jednej triede a tí, čo sú doma, sa učia distancne, tak je to pre žiakov aj učiteľov jednoduchšie, ako 2-3 v triede plus zvyšok triedy online.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 18. zaří 2021 15:45

letfenixa přesne tak, mám skúsenosti s poradami on line už hodne rokov, aj pred covidom.

Kombinácia on- line a osobne je úplne najťažšia disciplína. Čiste on-line to nie je také zložité ani na toho, kdo to riadi, ani na tých účastníkov. Príde mi to kombinovať úplne šialené a zbytočné. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 18. zaří 2021 16:47

letfenixa Myslím na tebe.

Tenhle boj na několika frontách najednou je na jednu duši až moc . Snad se to brzy zlepší.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 18. zaří 2021 17:26

Hm, tak jedna banálnější..sice mám zaplacený internet domů a předplatné hbo go, ale na seriál se stejně nepodívám, protože cituji: asi je přetížený vysílač takhle o víkendu a zkuste to za 3 dny. Hm, super. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 18. zaří 2021 19:01
Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 18. zaří 2021 19:21

Ounz lol

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 18. zaří 2021 19:25

711990 no..nakonec jsem to rozběhala na tabletu s jiným operátorem, ale teda jejich přístup k řešení problémů mě omráčil..

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. zaří 2021 21:38

letfenixa Vůbec ti to celkově nezavidím. Když se něco se..., tak se něco i přidá a ty to máš teď všechno naráz. Ať se to brzy vše uklidní a upraví.

U nás ta polovýuka funguje dobře. Minulý týden jsme měli třídní schůzky. Půl rodičů bylo ve třídě, půl online a vše fungovalo. Oni to mají nacvičené z loňska, kdy se chodilo do školy střídavě, takže se rozhodli to zachovat pro případ karantény. Teď na začátku roku byli v karanténě, ale doma všichni, protože očkovaný ve třídě není nikdo a jeden žák, který ve škole nebyl, tak tam nechtěl být sám.

Už jsem to sem dávala loni a přijde mi, že bude nutnost to využívat delší dobu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2021 21:52

Renusatko Mě teda takhle na dálku přijde, že ti tři ve škole nemají k té online výuce žádnou přidanou hodnotu, že kdyby zůstali doma a učili se online, vyjde to nastejno. Samozřejmě kromě společnosti dvou spolužáků a oběda ve škole

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. zaří 2021 22:05

Evaeva Oni tam nejsou ti tři, je jich tam půl třídy, asi 15. Jinak já to rozhodně nezpochybňuju, že kdyby byli doma všichni, tak se nic extra nestane. Jen rodiče těch očkovaných budou ječet (většinou, určitě ne všichni)

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 18. zaří 2021 22:12

Evaeva no, vid. ja bych tu skolu zrusila uplne, jsou s tim jenom problemy

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. zaří 2021 22:18

Evaeva I když moje přidaná hodnota pro to jít do školy, je minimálně oběd

U mladších dětí to, že nemusíš řešit hlídání, kdo s nima po večerech dodělá úkoly a když u toho sedí sami, jestli vůbec něco dělají. Spousta dětí ani možnost připojení nemá a myslím, že i ty kontakty po roce a půl doma, už jim chybí. 

Já mám děti velké, ještě ke všemu mladšímu to vyhovovalo a tak je mi to celkem jedno, jestli je doma u počítače nebo ve škole.

Offline brrr
12370 příspěvků moje polička 18. zaří 2021 22:19

Evaeva Já to chápu zase z druhé strany. Když ti jde malé dítě na online výuku, tak to znamená, že s ním musí být někdo doma a někdy nejde si pořád brát paragraf, protože je zavřená škola. Už to bylo celé jaro. Takže nemám nic proti tomu, když budou ve třídě jen tři.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. zaří 2021 22:21

brrr Zase asi očkovaní jsou jen ti nad 12 let? Teď nevím, kde je hranice. Ostatní budou doma celé třídy asi tak jako tak. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2021 22:31

Jo s tím hlídáním je to jasné. Já si představila tři středoškoláky, kteří by třeba mohli těch 14 dní déle spát. Přišlo mi, že ta výuka bude mít principy online výuky, pokud bude drtivá většina doma. Při půlce třídy je to jiné. Já bych asi byla docela otrávená, mimoškolní aktivity fungují, takže to je jiné než výuka v lockdownu.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 18. zaří 2021 22:47

brrr mam to stejne, kdyz bude moje dcera sama ve tride a bude tam s ni vychovavatelka, urcite to pro ME ma vetsi hodnotu - ja jsem v praci, ne na HO, ktery honim v  noci. 

Offline Monulinecenka
409 příspěvků moje polička 18. zaří 2021 22:51

Janulik03 Je to tak, nekdy si rikam, ze mam kolem sebe tolik fajn lidi, ze si to ani nezaslouzim. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. zaří 2021 23:01

Evaeva Myslím, že máš děti ještě malé a vůbec nemáš představu, jak někde online výuka probíhala. Myslím, že každý, kdo ty děti má, tak je rád, že naopak mají řád a né, že se můžou déle vyspat. Tenhle režim měly už dost dlouho. U nás se třeba každý den začínalo jako ve škole a škola jela stejnou dobu, jako vyučování. Ovšem někde taky byla jediná hodina online a zbytek jen úkoly, který děti nedělaly, večer se dodělávaly a volný režim měly až moc. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2021 23:12

Renusatko já se nechci hádat, mě akorát přišlo, že s tím bude víc problémů než užitku, samozřejmě pokud by to bylo jen těch 14 dní a těch přítomných by bylo jen pár. Já mám děti malé, ale taky 12 letou ségru a druhou ségru učitelku. Řekla bych, že on-line se učí jinak a tím nemyslím, že děti akorát dostanou úkoly na doma, to vůbec neberu v potaz. Učitel nemůže chodit po třídě, využívá jiné pomůcky,... 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. zaří 2021 23:23

Evaeva To je jasné, u nás je možnost, pokud je třída v karanténě, aby si rodiče děti, které jít můžou, vybrali. Pak je na tobě, jestli je necháš doma na online nebo pošleš do školy. U nás teda mohlo jedno dítě a to nechtělo. U kamarádky ve třídě jich mohlo 8 a prý šly všechny.