Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2021 23:27

Renusatko tomu jednomu se nedivím! Vaše škola taky učí trochu jinak a je v těch věcech víc zběhlá, mi přijde. Tím myslím i různé moderní způsoby výuky a má i odpovídající technické vybavení, jak si, myslím, dřív psala. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. zaří 2021 23:37

Evaeva Všechno taky začali řešit až za běhu při covidu. Možná jsou učitelé aktivnější, mladí a mají podporu ředitele, protože i třeba ty schůzky se snažili zprostředkovat všem rodičům. Přitom by vůbec nemuseli. Jinak zase žádné jiné vybavení než počítač a obrazovku s kamerou nemají. Je fakt, že SŠ v tomhle funguje otřesně a už kvůli tomu, bych byla právě naopak ráda, kdyby mladej raději seděl v té lavici než u toho počítače.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 19. zaří 2021 01:12

Renusatko pamätám si, ako si písala, že to u vás funguje. Tak my tú obrazovku s kamerou nemáme. Máme len notebooky z počítačovej učebne, bežne používané na hodinu informatiky. Takže som si potiahla lavicu k tabuli, položila notebook a snažila sa nájsť uhol, ktorý by snímal čo najväčšiu časť tabule, pretože na matematike žiaci k tabuli chodia, pri Tom online vyučovaní bez precvičovanie učiva žiakmi, keď som v zoome písala ja, to malo slabý efekt. A tak som striedavo sa snažila dávať pozor, ako žiak počíta pri tabuli, a priebežne celú hodinu pozerala na zoom, kto sa ešte prihlasuje na hodinu a to sme začali pracovať v triede až po 15 minútach, keď som stále kontrolovala, kto je on-line a prihlasovala ich. Takže znova opakujem, keby tí traja sedeli v triede, ktorá v karanténe nie je, mali by väčší osoh. Na fyzike som sedela pred notebookom na katedre a tí dvaja prítomní v lavici pred katedrou. Bola to ina trieda. Pripojenie celkom v pohode, a bolo to ako predchádzajúce distancne vyučovanie.

A že nie sú menší očkovaní automaticky neznamená, že všetci idú do karantény. Úplne stačí, že neboli na vyučovaní v deň, ktorý sa počíta do začiatku karantény, tým sa jej vyhnú. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. zaří 2021 09:54

letfenixa já s tebou souhlasím. Určitě je mnohem jednodušší, když už jsou doma, aby tam byli všichni. Stačí, když učíš víc tříd a lítáš mezi online a třídama.Teď jde o 14 dní, zatím. Mělo by se vždy myslet i na to, jaká je to škola a jak tam věci fungují. Jenže tak daleko ve školství nejsme. Jinak by třeba rozhodl ředitel a jiné věci budou vyžadovat rodiče. Myslím, že by to šlo třeba ve školách, kde je víc tříd v ročníku, že by děti seděly v jiné třídě, což zase nepovolí hygiena. U nás by zase nešlo to, protože je jen jedna třída a ještě do ní chodí tři ročníky. A je pravda, že u nás se i jiným způsobem učí, takže je to taky jiné. 

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 13:20

Nesnáším zimu, zase se mi nedokrvují prsty

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 15:11

Liesel som na tom rovnako ako ty, dnes som v dome zapla kúrenie, ráno mi teplomer ukazoval len 19 stupňov. 

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 15:13

Liesel jo, dnes jsem si říkala, že si budu muset už na kočár nainstalovat takový ten futrál na ruce. Úplně bílé ukazováčky bez citu.

Offline Mha
příspěvků moje polička 20. zaří 2021 21:03

milacka

Na 19 stupňů vytapime v zimě?

Ale ty vlastně musíš topit hodně, máš takového holého psíka, ne?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2021 21:45

Mha Ježíš, takhle topí u tchánů. Pro mě je to fakt málo, my v zimě topíme na 22,5 a stejně musím mít dlouhý rukáv a dvoje ponožky:) Já teda mám pocit, že je to i psychické, v létě je mi při stejné teplotě dobře.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 21:52

Mha Evaeva Prej záleží nějak na vlhkosti vzduchu nebo co. No a v létě taky je asi člověk třeba nějak už vyhratej nebo tak. My zahájili topnou sezónu dnes, a to se zjištěním, že současný kotel není úplně fit:-D

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 22:02

milacka Pinot Noir dnes jsem taky pustila topeni a zitra jdu do lekarny pro tebokan 120, to mi na to na neurologii doporucila doktorka, je to silny vytazek z ginkgo biloba. Vloni se mi prsty po uzivani trochu zlepsily, ale chce to chvilku brat, aspon mesic.

Offline rysamona
1111 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 22:28

Karja Taky záleží na teplotní pohodě. Zkráceně:l v létě jsou teplé i zdi, v zimě ne a proto se zdá že je chladněji i když teploměr ukazuje stejné číslo. Já jsem taky zmrzlík takže když jsme hledali topení, zvolili jsme sálavé infrapanely, ty ohřívají povrchy a pak teprve vzduch tak to ohřeje i ty studenější zdi 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2021 22:43

Karja u nás se ještě netopí, ale my tu máme pořád ještě teplo. S tím kotlem je to blbý, snad se nějak umoudří. Já už jsem zvyklá, že v zimě je mi úplně teplo jen při sportu nebo ve sprše:)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 23:09

Nevím, kolik tady odpoledne bylo, ale bylo mi vedro venku v mikině a po cestě jsem ji sundávala. Ráno mi stačila jen ta mikina, ale 10 tady asi bylo. Doma máme ještě 24 a pořád otevřené ventilky. Já se teda netěším na zimu a topení, tak jsem za ten teplejší jih ráda. Karja V domě je to jiné, tak ať se kotel probere, takové akce máme většinou kolem vánoc.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2021 23:13

Renusatko já teda chvílema dětem záviděla čepice. Ale s nima je to spíš stání než chůze, ty se pohybuješ určitě mnohem svižněji.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 23:27

Evaeva Tady bylo odpoledne určitě přes 20, svítilo i slunko, chyběly mi sluneční brýle. Plácala jsem se po městě a na zahrádce, protože se mi posunula cvičící hodina s trenérem. Ale mně zima venku nebývá, i když jsem v týmu milujícím teploty nad 30. Nemám teda ráda zimu doma a topení, tam to beru, že má být opravdu teplotní pohoda a nerada sedím doma ve svetru nebo teplých fuskách. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2021 23:38

Renusatko tady tak teplo nebylo, ale odpoledne vylezlo slunce, to jo. My jsme byli venku už dopoledne a to tu bylo šedivo. Dokud jsem nepostávala s dětmi, tak mi taky venku zima nebývala, jednou ta doba zase přijde. Doma mám taky ráda teplo, ale teplé ponožky mít musím, studené ruce a nohy jsou rodinný prokletí:)

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 08:23

Mha teplotu na 19 stupňov máme nadstavenú v noci. Cez deň 22 stupňov.

A máš pravdu, Niki je teplomilná, už ju obliekam, doma nosí tričko a častejšie sa začala zavŕtavať do deky. Cez deň ju popreháňam po záhrade, moc sa jej nechce, ale musí. Jesenné a zimné oblečenie je objednané, na zimu uštrikujem šál a čapicu a bude vybavená.

Miluje takéto bunkre.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 08:26

Liesel tebokan 120 nepoznám, ale ginko sa hodí vždy, takže vyskúšam aj ja. A teb sa hodí aj mojej mame na závraty.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 10:15

Bydlím ve starém cihlovém domě - a zimu jsme tu měli už koncem srpna. Zima je pro mě cokoliv pod 22 stupňů - a i při za této teplotě chodím navlečená (legíny, mikina, tlusté ponožky). Teď přes víkend bylo venku skutečně psí počasí (v neděli 12 st.), včera už konečně začali topit.

milacka Zavrtala bych se pod tu deku k ní