Karja mne je jasny, ze tyhle dobroditelky to nepochopi, proto bych se neunavovala vysvetlovanim. mne teda v pritomnosti toho bydliciho ci me taky nedela problem najit sama odpadkac nebo si vzit mliko z lednice, to vubec. ale predstava ze v me nepritomnosti mi nekdo bude prerovnavat veci nebo ze bych se pri prilezitosti zalivani kytek u rodicu rozhodla jim tam vytridit a vyprat pradlo je pro me naprosto absurdni, jak z marsu.
Stěžovací vlákno
Karja do kuchyní taky lezu
asi by mi ani nevadilo, kdyby mamka provedla běžný úklid. Kolikrát nám večer hlídala a u toho vyžehlila, tchýně mi třeba umyla varnou desku. Ale vadilo by mi, kdyby mi u toho přenastavovala systém. A kecy teda taky ![]()
viktorka_od splavu prádlo mi přijde celkem intimní. Ale třeba okna by si jim neumyla? Kdybys věděla, že třeba nestíhají/bolí je ruce.
viktorka_od splavu Pro mě taky:-D. Ale treba to dětem jednou dělat budu:-D. Jako mně třeba dvakrát mamka uklidila, když jsem se ráno balila s dětma, to jsem fakt ocenila, protože to odjedeš prostě strašně, takže je fajn, že se člověk nevrátí do chaosu. Ale prostě jen sbalila nádobi, posbírala rozházené věci atp. Prostě je potřeba odhadnout tu míru, uklidit ty venkovní věci, u někoho kdo nemá dvě ruce volné mi přijde v cajku, dát koberec na vyčištění u někoho, kdo má běžne uz prostor a čas na úklid je vlezlé a nerespektující.
Evaeva Mně teda jednou uklízela ségra, v nějakým záchvatu paniky, ale ona každou druhou věc chtěla vyhodit, různé komponenty hraček, všechno co se jí dostalo pod ruku....to mě teda dost znervoznovalo:-D
milacka No viď! Já jsem ráda, že mě napadne uklidit vlastní domácnost! ![]()
Karja Teda ty zametající návštěvy ráda nemám, ale jinak pohoda, fungujeme podobně. :-) Já mám jednu kamarádku, takovou typickou uklízečku, co neopustí byt, dokud není všechno uklizeno, trávila jsem s ní spoustu času na mateřské, protože bydlela kousek a máme stejně staré děti a to teda bylo utrpení. Jo a ještě uklízí v průběhu večírků, to taky nesnáším! ![]()
Garfie Mne deptala jedna, pozvali nás na večeři, dojíme a prý "já to jenom umeju, ono by se to pak blbě mylo."
Evaeva Tak já bych to hlavně (ta okna třeba) nedělala za zády někoho, leda jako domluvu. Taky mi třeba holka, co chodila hlídat dceru, nabídla, jestli nechci vyžehlit (v ceně), že když spí, tak nemá co dělat.
viktorka_od splavu No hele, třeba moje kamarádka má švagrovou, která u nich bydlí, když jsou mimo domov. Mají dům, zahradu, bazén, švagrová je svobodná bezdětná čtyřicátnice, bydlí v garsonce, tak je prostě u nich a stará se o zahradu....ale mně to přijde divný, byli jsme spolu na dovolené a ona posílala fotky, jak jim upravila záhonek, vyžehlila, poseděla se sousedkou u vína a tak, prostě tam žije jejich život, fakt divný. Navíc si nejsou ani moc blízké, tak tím spíš.
Karja no to by mě taky znervózňovalo, to je takové konfliktní. Lepší jsou ty činnosti, kde tak nějak není sporu, třeba vyluxovat:)
Hrozný, furt něco... držim palce!
Sweet Potato Buď ráda, že po jídle, já jednou byla na návštěvě a tam zmizela vypitá sklenička dřív než dosedla na stůl, fakt.
No, to by se ti u nás nestalo, neboj. Já večírky úklidem nekazím, jen ta rána....vždycky si vzpomenu na Betty MacDonaldovou a večírky na ostrově.
Evaeva bez domluvy rozhodne ne. jako kazdy ma dnes mobil, neni snad problem rict "hele mami/Karjo/snacho... vidim ze nevidite oknama ven, mam volnou chvili tak ti to umyju ok?"
ono to zni fajn ta okna jenze taky tu parkrat zaznelo ze pri te prilezitosti napr dotycna ustrihla zavesy nebo zaclony.. pripadne mas na parapetu nejake veci... atd
viktorka_od splavu Nebo na další den objednané profíky!
Garfie my jsme tohle kdysi taky praktikovali, to hlidani domu po dobu dovolene, ani ne tak kvuli domu ale psum. ty bychom si do bytu nemohli vzit takze takova "dovolena u svagrovcu u bazenu" ale nedovolila bych si krom bezneho uklidu cokoliv menit nebo lezt do nocnich stolku ci vubec do loznice, co bych tam hledala..
Garfie no:-))
Garfie viktorka_od splavu s domluvou máte pravdu, ale kvůli setření linky mi nikdo nevolá
Ty další věci už jsou pro mě za hranou a myslím, že nikoho v mém okolí by to nenapadlo.
Ony se pak tyhle úklidy z čiré lásky používají jako pasivně agresivní zbraň vůči té neschopné dceři/snaše... A o tu by ses připravila, kdybys k úklidu dostala požehnání.
711990 Ta knihovna není přerovnaná jako podle jiného systému, jen dotyčný nevrátil některé knihy na své místo. No a na knihovnu jsem háklivá velmi, i když v ni není žadný zásadní systém. Mě znervozňuje, když ty knihy nejsou tak jak byly.
Jinak jsem na tom jako @Karja, taky mám to soukromí posunuté, takže když mamka vyžehlí, tak jako jo, když se ji chce. Nebo zapnu myčku před odjezdem na dovolenou a poprosím, ať mi ji potom vyskládá. Ale tohle už bylo přes čáru a přesně, poslouchat ty kecy ... Knihovny už je třešnička na dortu.
Když se podívám na svoje okna, tak představa, že je myju někomu jinému je dost úsměvná![]()
A teda nejhorší je, že mamka nechápe, co je na tom špatně. Vždyť chtěla jen pomoc, ale že budu proti to věděla a proto mi o tom neřekla. No, aspoň je klid, protože je uražená.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí