dzizisketa to je ale případ od případu. Když mi máma poskládá prádlo ze sušáku, tak to beru tak, že mi chtěla pomoct. Stejně jako když dá nádobí do myčky, prostě si vařila čaj a všimla si, že to není hotové. Možná proto, že v životě o mé domácnosti neřekla křivého slova.
Stěžovací vlákno
Garfie u kamarátky to už hraničí s posadnutosťou.
Evaeva to tim muze byt, moje mama mi taky posklada pradlo, povesi, uklidi nadobi z mycky a tak, ale nikdy mi nekritizovala nic v me domacnosti. Ale zase by nikdy neprekrocila takovou tu hranici drobna pomoc/vygruntovani bytu.
Tchyne mi taky vyprala, kdyz hlidala zatimco jsem byla v porodnici. To mi teda vadilo hodne, ale ona je hodna, nic za tim nebylo.
viktorka_od splavu
Ony se pak tyhle úklidy z čiré lásky používají jako pasivně agresivní zbraň vůči té neschopné dceři/snaše... A o tu by ses připravila, kdybys k úklidu dostala požehnání.
Bože, tak toto fakt neee. Já myslím, že je to o vztazích. Když máma často hlídala nemocnou dceru, tak ve volných chvílích uklidila, ale nikdy jsem to necítila jako manipulaci nebo dokonce pasivní agresi..!! Jako do prádla by nelezla, ale povrchový úklid a hlavně bez poznámek, proč ne? Máma je hlavně jaksi ujetá na varnou desku, ta vždycky házela až prasátka, jak byla vyleštěná.. ![]()
brrr To znám. Když jsme před lety byli na dovolené, byli u nás kvůli kočkám budoucí tchán s tchýní a její matka a pozvali si ještě syna s nastávající. Přerovnali věci v kuchyni, vyházeli mi časopisy, nejhezčí utěrky použili na mytí oken, ručníky pro děti dali kočkám na ležení, zkrátili závěsy pomocí zažehlovací pásky, prohrabali má daňová přiznání a na spoustu věcí jsem naštěstí už zapomněla.
Volali jsme jim každý den, takže kdyby chtěli, mohli se zeptat, kde jsou hadry na okna, jestli si mohou na pár dnů pozvat návštěvu do mého domu nebo jestli chci doma nějakou změnu. Po návratu chtěli pochvalu za to, co udělali práce
A ani po návratu z dovolené nepochopili, že bylo něco špatně, i když to s nimi manžel probíral. Když jsem vyprala a pověsila prádlo, tak mi ho tchýně vzápětí převěsila jinak a to, co jsem schválně sušila naruby, mi otočila na líc.
Emi tak toto už je jiné kafe.
Ale tak existuje široká škála od "v pohodě" po něco takového, jako píšeš ty. ![]()
Asi bych mela pridat nejakou svoji historku. Dam tu posledni.
Jak mi KAZDOU dovolenou tchyne vzala cely kos s pradlem k nim a vyprala. Pouklizela, vcetne skrini.
A nikdy nechapala, kde je problem, jsem psala 100x. Ja nakonec pred odjezdem skryvala spinave pradlo do garaze a gruntovala. Marne.
Takze nova situace. Odstehujeme me se, rekneme ji, zes nami nemuze bydlet, protoze se do vseho mota.
Pak kdeme na dovolenou a poprosime jednu znamou, at zaleva sklenik a kytky. Si rikam, jaka pohoda nemuset drhnout byt pred dovolenou. A tchyne od ni vyskemra klice, ze si u nas neco zapomela.A hadejte co....
Candance obetovala bych kytky... tlapkam moc
Emi ufff
ono to vysvetlovani je fakt marny, tam pomuze jen odebrat klice (a nedavat je nikomu, zjevne
, pokud je to teda mozne. spolecne bydleni s tak vlezlou osobou si fakt nechci ani predstavovat...
Dalia Moc přeji, aby byly výsledky co nejlepší a byla možnost léčby. Tobě hodně sil ![]()
Když se podívám na svoje okna, tak představa, že je myju někomu jinému je dost úsměvná
Presne ![]()
Abych nekecala, mame jsem je nedavno umyla, ale na jeji vyslovnou prosbu a prtotze toho sama neni schopna. U mladych akorat tak slozim deku na gauci, jinak fakt nic. Kdyby chteli, tak pomuzu, ale bez vyzadani urcite ne.
viktorka_od splavu Ja bych asi udelala past a obetovala bych tchyni
Pardon za cerny humor, ale historky Candance a dalsich jsou pekelny!
My zili ve vicegeneracnim bydleni s prarodici a babi taky smejdila. Ta teda neuklizela, maximalne zalila kytky a tak. Ale vzdycky prosla skrine, zkontrolovala co mame noveho a pak nam to vycetla. Jak ma mama novy kostym a ani neni pekny atd. Pak tata vymenil zamky u bytu a babe nedal klice, no taky si zvykla ale prskala.
Emi Candance Tak to je hardcore. Neuvěřitelný.
Jako mladá bezdětná jsem hlidala jedněm příbuzným dům počas jejich dovolené. Nepřijde mi divné žít v něčím domě. Dělám to tak stejně. Buď je u nás máma nebo jedna osamocená teta. Máma mi vždycky uklidí něco nad limit běžného úklidu, když člověk používá domácnost. Ale není to nic osobního. Třeba umyje okna nebo vyžehlí prádlo, když visí na sušáku. Já jsem teda za to vděčná. Ale máme dobré vztahy, není v tom nic než snaha mi pomoc. A teta je bohem, ta neuklidí moc ani po sobě. Jednou i zničila toustovač. Ale ona je prostě taková i ve svém bytě. Počítám s tím. Miluje naše zvířectvo, jsem ráda, že je pohlídá.
Ja som raz pozvala na obed vzdialenejších príbuzných. Ešte som niečo dorábala v kuchyni a ich som posadila v obývačke s drinkom. Keď som ich prišla zavolať ku stolu, jedna z nich tam nebola. Tak som išla pozrieť, kde je, myslela som, že v kúpeľni alebo na toalete a našla som ju šmírovať v našej spálni. Tak ma to vyšokovalo, že som nebola schopná slova.
dodám len, že spálňu máme na poschodí a kuchyňu, jedáleň a obývačku na prízemí. A kúpelňu a toaletu tiež máme aj na prízemí. Už som ich nikdy viac nepozvala.
chia To je taky drsna historka, cos ji rekla? Nebo ona tobe? Ja teda kdysi davno spala u kamarada v detskem pokojicku v byte rodicu (nebyla jina moznost, duvody jsou pro historku nepodstatne) a pristihla jeho mamu, jak tam rano zkouma prosteradla, ale aspon ji bylo viditelne trapne. Bylo nam tak kolem dvaceti.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí