Gatita A jeste poznamka: Tvuj syn ma rodice, co si s nim povidaji. Takovy tam mam ve tride asi 3. Pak mam sedy prumer, da se s nima, ale nazor na nic nemaji. A pak mam zbytek deti s poruchama, co maji papiry: Hysterku, typ Geislerka v Pritelkyne z domu smutku, agresivního romskeho kluka, co lze, krade a do pekla se hrabe stejne jako jeho matka, mel uz dvojku z chovani, jednoho, co zere papiry a lezi na zemi a vecne pokrikuje, dalsiho se snizenym intelektem, co ma asistenta. A ted teda jeden s mentalnim postizenim odesel, pac uz to nedával. Ale ani to neni poznat, ze je pryc. A ted normalne uc!![]()
Stěžovací vlákno
711990 ti Židé a restaurace... není to inspirované antivax? Kdo nebyl očkovaný, cítil se jak se židovskou hvězdou a nemohl do restaurace... ![]()
Tabea ja to tam taky vidim:D
continuity tak je alternativni a alternativni. Moje zakladni a stredni vzdelani bylo uplne o nicem, akorat jsme se memorovali spoustu blbosti do nejvetsich detailu, ale ve vysledku se to cloveku jakoby nepropojilo (a pak vsechno zapomnel, bohuzel i ty zakladni veci) , nebo jak to rict. Proste spoustu veci z dejepisu jsem treba pochopila az pozdeji, a to jen diky tomu, ze jsem si neco precetla nebo videla dokument nebo promluvila s prababickou. A z takove fyziky, ktera mi treba prijde zrovna dulezita, ale nebyla pro me zajimava, nevim vubec nic a mam treba problem vysvetlit synovi, jak funguji prevody na kole, pritom takova banalita (a jasne ze na to prisel sam, staci se podivat...). Takze ja bych byla spokojena, kdyby toho ten ucitel na deti vybalil treba pulku, ale natolik zajimave a uchopitelne, aby jim to malo v hlave zustalo a ten zbytek si nekde dohledaly nebo na to prisly samy. Ty prevody na kole jsou pitomy priklad, ale nic lepsiho me nenapadlo. Nebo treba litetatura - to byl jen seznam jmen, del a obsahu zhustenych do 5 radku...jako dobry, ale byla to tak strasna nuda i pro me, a to jsem cetla vzdycky rada. Mne se strasne libilo, jak tu nekdo postoval (sweet potato?) nejaky ctenarsky denik jejich ucitelky, kde se srovnavala ruzna dila do takoveho retezce, ze bylo videt, z ceho ta dila cerpala a ze i nejaka "nudna" stara kniha leccos odkazala i tem dnesnim trhakum typu hunger games. To mi prijde super, to bych detem prala.
Luna no co na to rict, je to strasna prace a me by z toho kleplo
.
Nikdy nevyhovis vsem a verim, ze te tride das strasne moc.
Gatita v tom případě nechapu, co ti vadí na alternativním učiteli?
Podle mě je nejdůležitější, aby to tem detem někdo nezhnusil už na 1.stupni...
Luna Já už jsem se ptala, vy jste obyč základka a ne nějaká specialní, že? Mám nutkání se zítra ráno u snídaně kluků zeptat na chování jejich i spolužáků, protože mám pocit, že není mozné mít ve třídě někde tolik zvláštních dětí a někde žádné.
Gatita hele ja bejt tebou, tak si znova prectu, jak Luna popisuje slozeni tridy. Takova je realita ve vetsine skol, navic tridy casto po 30 detech. Proste v tomhle ten ucitel neni schopnej zaridit, aby se vsichni naucili vsechno a jeste na jednicku a aby byli vsichni spokojeny. A jak pise Potrefenáhusa , dulezity je hlavne detem tu skolu nezhnusit hned v prvnim pololeti....
Nevim, jak to otazku naformulovat, oni na to maji nejaky papir? Napr. ten, co zere papir? Je to dusledek inkluze?
brrr jsme obycejna skola, ale seslo se to tam. Trochu se desim, jestli mi tam prijdou ti Ukrajinci. Ne kvuli mne, ale ze jim v takove tride asi chudakum hrabne.![]()
Candance Ten, co zere papir zadnej papir nema, asi aby ho nesezral![]()
Ale vazne-Zrovna tenhle se jen predvadi, je uplne silenej a pry mel i stejnyho brachu. Rodiče ma uplne super a nechapu, kde k nemu prisli...Jinak ta hysterka taky nema papir, ten ma jen ten, co ma ten snizeny intelekt. Ostatni jsou "jen" prasteni.
Ja jsem takova slecna Peregrinova, mame se radi, ale narocny to je.
Nevim, jak to otazku naformulovat, oni na to maji nejaky papir? Napr. ten, co zere papir? Je to dusledek inkluze?
co pozoruji ve dvou třídách svých dětí, tak je to bohužel důsledek inkluze. A to jak dokáže rozhodit třídu asistentka, která se plete do všech nejen do svého svěřeného žáka, škoda mluvit......
Potrefenáhusa na alternativnim, co uci trochu jinak, nic. Vadilo by mi, kdyby uplne dlabal na osnovy. Tohle neni o @Luna, ale o pripadu, ktery resi kamaradka.
Edit - prvni stupen neni jen prvni trida, je to pet let nebo kolik...kdy to mas pak dohnat? Tady ten konkretni ucitel je pry fajn osobnost, ma nejake sve zivotni tema, ale na spoustu veci pak uz nezbyde cas, jsou to cele bloky uciva.
Gatita já třeba občanku učím. Ale na střední je to hodně jiné. Já si mohu dovolit zadat jim třeba samostatný výběr aktuálního tematu, připravit si podklady, seznámit nás se situací a pak o tom tu hodinu diskutujeme. Každou hodinu jeden.
Zeměpis cestovního ruchu jsem jeden čas učila a doslova jsem to milovala. Je to strašně zajímavé a zvláště dneska, kdy je ve třídách internet, se dá dělat spoustu věcí. Prohlížet si ta místa třeba v reálu, projít se ulicemi, kouknout na památky takhle zblízka, hráli jsme různé hry se slepý a mapama, nebo si zkoušeli ten Geoguessr. A to je bavilo. Jenže to už je střední , no..
Me to vždycky strašně bavilo.
dupali no to je dalsi problem, ze asistenta u nas muze delat kdekdo a teda nekdy je to husty:D
To zni dobre. Ja si na obcanku vubec nepamatuju, jen mlhave na ty posledni roky (to uz jsem byla skoro dospela). Ale ze by s nama treba probrali 11.zari, to ani tuk myslim. Jako ono se to vysvetlit moc nedalo, nikdo tenkrat nic nevedel, a ja az asi pred mesicem po precteni jedne knihy ziskala vagni predstavu o pomerech v Afghanistanu, takze chapu, ze nam to nemohli "vysvetlit", ale byl to hrozny sok a ucitel nam v obcance akorat nadiktoval neco o zivote a dile Kanta nebo Hegla nebo proste o necem, co v tu chvili mohlo pockat
Mladší má ve třídě myslím tři integrované deti ( jeden autista ten nemluví a ti zbylí nevím, co mají za problém - hlavně asi zlobí
), pak je tam Vietnamec, ale ten ještě celkem mluví česky, dále holčička a těď mě zabijte, snad z Kyrgyzstánu, ta na začátku školního roku neuměla ani latinku, čínská holčička odletěla se začátkem COVIDu domu). Jedna učitelka a jedna asistentka. Učitelka to teda dáva takzvaně na pána, ale je to fakt zkušená paní a zároveň se nebojí zkoušet nové věci. Tu asistentku využívá pro všechny děti, během COVIDu třeba vedla doučování a běžné vysvětluje něco všem opozdilcům.
dupali asistentka, pokud je už ve třídě, tak by měla být propojená s celou třídou. Není to nějaká osobní asistentka toho žáka, který na ni má papíry. U nás to tak je a někde jsem k tomu četla i nějaké doporučení, jak s tím pracovat.
continuity Neviem, ako je to v Čechách, ale na Slovensku je asistent žiaka alebo asistent učiteľa, takže majú rozdielne právomoci.
Luna čo je to malo známok? U nás podľa metodického pokynu musia byť 2 za polrok na uzavretie známky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.