Luna Moje kamarádka měla podobnou třídu, dva asistenty, jedno dítě na vozíku s mentálním poškozením...byly taky nějaké stížnosti od matek, takže ředitelka je pozvala na náslech, dvě matky s ředitelkou seděly v zadu, hodina tradičně drsná a když kromě asistentek začaly mluvit i ty tři vzadu, tak prý normálně položila křídu a šla rovnou za ředitelkou do poslední lavice a podala okamžitou výpověď.
Ona si to teda může dovolit, její manžel má slušnou firmu a bez problému by ji uživil, navíc se to nakonec nějak urovnalo a zůstala, ale říkala, že ten výraz a šok všech přítomných dospělých jí stál za to!
Stěžovací vlákno
moje neter rika, ze maji ve trida kluka, ktery ma problem se zvladanim emoci a ten ma asistentku
rika to tak odborne, ze jim to urcite nekolikrat opakovali
Garfie ted premyslim, jestli nemame stejnou znamou, inicialy L.F.? :)
continuity no asistentku mam teda fakt k nicemu, ale je to kamaradka, takze je moje nejvetsi chyba prave ta ma ustrasenost. Neumim ji zaukolovat, asi musim prekrocit neprijemnou zonu... Ale to jsme jinde.![]()
Ja si teda myslim, ze kdyz sebevedomi neprislo do 40, tak uz spis musim pracovat s tim co mam, resp. nemam.![]()
Lilly_Ku To není ona, ale vidím teda, že úplná výjimka zjevně není! :-)
letfenixa nás ve třídě je to asistent pedagoga, ne asistent žáka a to je ten stav, kdy se asistent "plete" i do jiných žáků.
Rodiče žáka musí být od začátku vedeni k tomu, že jde o asistenta pedagoga, nikoli o asistenta jejich dítěte. Ve spolupráci s asistentem tak rodiče musí počítat s tím, že se asistent věnuje ve škole i jiným žákům a pomáhá tak učiteli, aby on sám (učitel) měl na jejich dítě dostatek času. Rodiče žáka by měli také vědět, že náplň práce asistenta pedagoga stanovuje vedení školy a že oni sami nemají právo asistenta pedagoga „úkolovat“.
continuity áno, tak som to myslela. Ale rodičia iných žiakov málokedy vedia, aký typ asistenta je v triede.
Doteď jsem si myslela, že ve třídě může být jen jeden integrovaný žák a jeden asistent. Asi má dcera štěstí, že vždy je tam jen jeden. I v paralerních třídách jejího ročníku to tak je. Ona má spolužáka s ADHD a občas je to teda i boj o život, když ho to chudáka chytne. Pak prý zasahuje i pan ředitel a musí si pro spolužáka přijet maminka. Tu neznám osobně blíž, pouze z rodičáku a je mi jí strašně líto. Je na syna sama a je to asi peklo. Vypadá strašně nešťastně. Ale učitelé s asistentkou to podle mě zvládají bezvadně. I přes tyhle excesy trída normálně funguje.
MPLee neneee![]()
MPLee Jezis, to mu pripomnelo, jak nas na gymplu asi 25 z 30 neprecetlo nejakou basen, a zrovna nam na ni dala cestinarka petiminutovku. Od jedne, co to cetla a sedela uprostred tridy, se septandou rozsirilo, ze to bylo o Zidech, ale nejak to nepochopila, napsali jsme to tam tak vsichni, ale kupodivu nam to proslo ![]()
Jinak teda u nas mame den plny premier - dite poprve spadlo z gauce, ja jsem poprve v zivote spadla ze schodu, a abych nepadla na dite pod schody, docela jsem si namlatila, a jeste mi prisla prvni pokuta za rizeni. Jesteze je uz vecer.
Myrtila už nikam nechod a nic nedělej![]()
Makara Rozplacla jsem se na gauc a uz se ani nehnu!
Prvý kliešť
. Hlavne, že mám v chladničke vakcínu proti encefalitíde, už skoro dva mesiace. Stále nepichutu ![]()
teda toho koumáka, co v rámci úspor vymyslel tuhle hubici 2v1 bych vynesla v zubech ![]()
pokaždé se při přepínání skřípnu, dneska tak šikovně, že mi to sedralo kůži do krve ![]()
Ja si teda s gustem postezuju, protoze dnesni navrat z vikendu stal za to. Deti spaly celou cestu, potud dobry. Ale doma jsme byli tak akorat na naveceret, vykoupat a spat. Spis odvsivit, byli jsme po zime na pozemku, takze deti spinave ale stastne. A protoze se spanim je to tam vselijake, tak jsme meli plneho tranzita veci na spani, na praci, na kola a sazeni kytek a stromku. Takze po veceri jsem je nahnala do vany, umyt vlasy, vyfenovat, kazde jeji pohadku, ulozit a pockat nez usnou. Mezitim se sel muz vykoupat, volala jsem na neho asi 4x aby uz sel, ze se tesim do sprchy. Jen vylezl z vany, ze na me pocka v loznici. Rikam fajn, dala jsem si sprchu, taky umyla hlavu, potkame se tam a tak mu rikam, ze pujdu jeste vyvencit psa a zamknout. A muz na me, ze neni vybalene auto. Tak se ptam co delal dole, nez jsem ulozila holky. Nic, ze se mu nechtelo. Tak jsem se jen zeptala jestli ma pocit, ze me se chtelo uspavat? Takze z prijemneho vecera je vecer neprijemny, a k tomu ticha domacnost. Vzdycky to bylo tak, ze nez jsem je zahnala do postele, tak to vsechno vyhazel do predsine a ja to pak pouklizela kam to patri. A celkove je u nas v posledni dobe dusno kvuli kazde kravine. A me to uz fakt nebavi.
rasaNori napodobne, u nas taky dusno. V patek jsem 2x vysvetlovala manzelovi nejaky pracovni problem, fajn, slibil, ze v pondeli rano zavola XY, aby to s nim vyresil. Ted vecer jsem mu preposlala mail, kde k tomu byla nejaka debata a pripominam mu to a pry A co to je? O co jde? O tom ja nic nevim, musis napsat mail XY. Takze v podstate "Vyres si to sama".
Behem vikendu jsem nekolikrat rikala, ze mam v pondeli na starosti malou vnucku, chvili rano a pak odpoledne. Ted prisel a Co mas zitra? Rano bych potreboval...
No hergot, jako proc ja se vubec namaham neco rikat?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.