Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline SunEclipse
3488 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 14:41

andulka01 Kokoska týjo, mě napadl úžasný ekonomicko ekologický záměr ala otec Školastikus - vždyť by mohli vyrábět ekologickou elektřinu šlapáním na rotopedu nebo v kole

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 14:43

SunEclipse nebo sbirat a susit kravsky trus na topeni ve veznici. Nenasbiras, mrznes!

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 14:44

Ja sa trochu bojím,že naše právo neumožní väzňov prinútiť pracovať, pokiaľ nechcú. Zistila som, že na nútené práce nemôžeš poslať ani vojnových zajatcov. 

Offline Vari
2221 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 14:47

Nejde si nevzpomenout na typka, kterej byl uz pres rok ve vazbe a liboval si, jakou ma pohodu, trikrat denne dostane najist a nic nemusi. Prej si odsedi tech cca sedm let, co asi dostane, a pak se vrati ke svymu drogovymu byznysu, uz aspon bude vedet, jak na to poradne, aby ho znova nedostali.

Offline Vari
2221 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 14:57

Musim rict, ze ti vezni, kteri nebyli pracovne zarazeni, mi snad bez vyjimky rekli, ze by radi pracovali, ale ze proste prace neni. 

Offline Vari
2221 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 15:00

Kokoska To vubec neni spatnej napad, v ty base byla vzdycky hrozna zima. Kdyz jsem to rikala bacharum, tak se jen zasmali a prej kdyz v chladku, tak v chladku. :-)

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 15:25

Muž má zas to koleno nateklé jak bambuli - teď za dva dny. Od rána se snaží dovolat do ambulance, na kartotéku, beznadějné. Zítra musím pracovně na Moravu, bude to muset nějak vyřešit sám a osobně, nemá ho ani kdo odvest. No paráda.

Offline SunEclipse
3488 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 15:32

continuity simtě je dospělý, svéprávný.  Snad si dokáže dojít k doktorovi/zavolat taxíka.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 15:45

SunEclipse

To byla taková celková stížnost na systém a zdravi. Podle propouštěcí zprávy by už měl chodit bez berli, tak to ani omylem. bez objednání ho nevezmou, dovolat se tam ale nedá. Taxík bude nutný, on už zas nemůže ani pořádně chodit, dlouhodobě sezení je taky problém.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 16:08

Vari A jo, ty máš z té práce přehled. Kamarád jeden čas dělal stavbyvedoucího na stavbě plny vězňů a pochvaloval si je:-D. Prej teda vetsina seděla za neplacení alimentů a nějake další dluhy k tomu, ono takhle na volno by asi nikoho za těžší trestné činny nepustili.

Offline Vari
2221 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 16:30

Karja Zase kdyz sedis dostatecne dlouho, mas celkem slusnou sanci, ze se dohrabes do mirnejsiho stupne. Jedna zenska, co si sla sednout za podvod, mela z peti spolubydlicich ctyri vrazedkyne. No prvni noc prej nespala. Ale pracovaly vsechny! :-)

Offline dzizisketa
8968 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 17:16

Ten trest je pořád odnětí svobody, což by v naší společnosti měla být ta nejvyšší hodnota. Ne trest nucených prací nebo odnětí veškeré lidskostí.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 17:25

dzizisketa

konkrétně tenhleten se zbavil lidskosti úplně sám, na tom už nic nezmění, ani kdybychom ho místo vězení ubytovali v Hiltonu. 

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 17:27

SunEclipse

dzizisketa Ale trochu zafantazírovat si můžem, ne?

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 18:00
Reakce na dzizisketa:

Ten trest je pořád odnětí svobody, což by v naší společnosti měla být ta nejvyšší hodnota. Ne trest nucených prací nebo odnětí veškeré lidskostí.

continuity no právě. A my ostatní se jí vzdáme dobrovolně?

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 18:12

viktorka_od splavu posouvas to někam, kde to nebylo. 

Já jsem vyse psala, že to u nás nejde. Jinak by z toho mohla být zajímavá diskuze, protože my v rámci trestu odnimame svobodu prostorovou, ale to není všechny svoboda, kterou máme.

Konkrétně já si myslím, že lidskosti se člověk může zbavit jen sám. Nikdo jiný to za něj nemuze udělat, i kdyz některé okolností tomu můžou napomáhat. Můžeme se bavit, jestli přinucenim někoho pracovat ho/nás zbavujeme lidskosti. Minimálně bychom totiž museli přijmou předpoklad, ze práce je ponižující. ( Teď nemluvím o tom kopání jam, i kdyz některé pracovní úkoly si s tím nezadají). 

Offline Vari
2221 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 18:32

Ja se setkala s holcinou, ktera sedela za fakt hnusnou vrazdu, kterou spachala asi ve dvaceti. Ve vezeni dostala poprve v zivote poradnou sanci, ziskala tam vzdelani i nejake pracovni zkusenosti, dokonce se ji podarilo dosahnout podmineneho propusteni, coz je u vrazdy hodne vyjimecne. A po celou dobu sedmilete podminky se chovala naprosto prikladne. Kdyby tu sanci nedostala, predpokladam, ze by zase skoncila u prostituce a drog a asi by se brzo za neco do vezeni vratila. Recidiva je obecne hrozne vysoka a jedinou moznosti je s pachateli pracovat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. dubna 2022 19:10

Vari to je tak trochu otázka, čeho chceme tím vězením dosáhnout. Já si myslím, že cílem je (u většiny) náprava a zařazení se do společnosti. A v tom ten náš systém moc úspěšný není.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 19:30

continuity no práce není ponižující, ale ta touha někoho týrat, to bažení po pomstě.. to je sice přirozený, ale nemyslím si že je v pořádku se tomu poddat

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 27. dubna 2022 20:03

na gymnáziu vydali v červnu na konci školního roku minimálně jedné celé třídě vysvědčení bez razítka. Přišlo se na to teď, když mnozí studenti vysvědčení přikládali k přihláškám na VŠ a ty to šmahem vracely zpět jako padělky. Kamarádka si toho u dcery tenkrát všimla, ale usoudila že už se tedy asi razítko nedává. Chudáci "přetížení" učitelé