Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. dubna 2022 07:22

luciole na mém gymplu to stejné je, to je takový lokální gympl. Tenkrát se nás hlásilo asi 300, brali 50. Ségra dělala přijímačky před dvěma lety jinam a ten poměr byl skoro stejný. Samozřejmě se trochu učila, ale že by nějak drtila. Ona je teda studijní typ. Bělouna znám, ale nikdy jsem ho neviděla z blízka. Když jsem se učila já, vycházely takové sborníky dřívějších testů, dělala jsem to.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 07:54

Potvrzuji - dril, testy a testy, psát na čas, zkoušky na nečisto. Potřebovala jsem obě dítka dostat na osmiletý místní gympl. Starší by to asi dala i bez toho, u mladší byl velký problém čas. Spočítá toho hodně, ale nestíhá to v limitu.

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. dubna 2022 08:24

Evaeva . Nemam docteno, ale i za me byl dril. Ja se pripravovat musela, protoze doma se to ocekavalo. Gympl jen provincni, za tak moc sikovnou me nikdo nepovazoval. Jednou jsem byla i na testech nanecisto na jednom gymplu (Na Zatlance myslim) a tam byly davy a deti byly opravdu nadrcene. Za gympl jako takovy jsem byla rada, protoze moje zakladka byla dost hrozna, chtela jsem pryc. Ale priznavam, ze stresy na te stredni byly snad horsi nez na vysoke. A az do dnes si vlastne myslim, ze jsem dost podprumerna, ze jenom forma naseho skolstvi nahrava svedomitym studentkam (zejmena) jako jsem ja. Za me zacinaly SCIO testy, zatim jen na zkousku. A v jednom zamerenem na pamet mi vysel vysledek na hrane idiocie. Pamatuju si, jak mi pani rikala, ze jsem ji planem o medicine vyrazila dech, ze s takovym vysledkem nemam sanci. Tak ta me dorazila

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 08:36

Jos Taky pro mě byl gympl víc o nervech, než VŠ. I tak jsem náš místní milovala a obě dcery též.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 08:42

Jos jezis to je dobry:D mas ale pravdu, ze soucasny nastaveni je fakt idealni pro snazivy holky. Za 14 dni me cekaj statnice na VS a misto abych se ucila, porad polemizuju sama se sebou o tom, proc me ma nekdo zkouset, jestli si pamatuju random veci, kdyz v tuhle chvili by to mohla bejt spis disputace na jakykoliv z tech etickejch temat, ktery v tomhle oboru vyvstavaj...misto toho cekam, ze se me nekdo zepta, kolik druhu cichlid zije v jezere Tanganika a jakej je zubni vzorec tygra

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. dubna 2022 08:42

Jos já to mám naopak, myslím, že jsem nikdy nedosahovala takových výsledků, kterých bych mohla, kdybych nebyla takový flákač Ani VŠ ani gympl mi extra stres nepřinášely, protože to prostě nemám v povaze (vždycky to nějak dopadne). Já jsem rodičům hlavně vděčná, že mě ve třetí třídě vzali z nejbližší základky a dali na trochu lepší, na té bych asi "dopadla" stejně i bez gymplu. Já jsem nejstarší, takže ode mě se neočekávalo, že se nutně dostanu, ségry to pak měly horší Ani.jsem.nemivala.same.jednicky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. dubna 2022 08:46

711990 i když ty se teď asi nebavíš

K té snaživosti/píly. Ségra učí na té ZUŠ a říká, že talent není rozhodující. Rozhoduje zápal. Mají spoustu talentovaných dětí, které to ale moc nebaví a ty nikdy nebudou takové jako ty s horším talentem, ale se zápalem a nadšením. Jedna její kamarádka je poměrně úspěšná, ale talent prý moc nemá. Ale hudbu a to hraní hrozně miluje.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 08:48

Evaeva vubec se nebavim, cichlidy bych jeste vedela, ale zubni vzorec tygra neuvidime, jak to dopadne! 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 08:48

Jos já si taky myslím, že stres na gymplu byl větší než na vysoké, snad kromě magisterských státnic. Ale vytvářeli ho hlavně učitelé v některých předmětech svým přístupem a pak taky rodiče, kterým hodně záleželo na známkách. Jinak jsem byla ráda, že jsem tam šla, hlavně teda už předtím, že jsem vypadla z běžné základky na vlastní žádost už ve čtvrté třídě, protože úroveň spolužáků a atmosféry ve třídě byla neporovnatelná. 

Přijímačky jsem dělala postaru, čeština, matika, všeobecný přehled, se scio testy nevím, jak bych dopadla, protože rodiče nechali přípravu čistě na mně a já to nechala koňovi

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 09:01

luciole Mirka Mi se teď dostalo dítě na dva osmileté gymply. V listopadu jsem usoudila, že asi bychom měli začít s přípravou a zakoupila jsem knihu testů. Zhádali jsme se jak koně hned u prvního testu, tak jsem ho přihlásila na ty přípravné kruzy (10 hod češtiny a 10 matiky plus cvičný test). Párkrát tam chyběl, bo karantény, atd., zadané úkoly nedělal (protože nebyly povinné ). O Velikonocích jsem se ho zeptala, jestli by se nechtěl přece jen něco učit. Nechtěl, tak jsem usoudila, pro klid v rodině, že ho nebudeme stresovat přijímačkama a měli jsme všichni pokoj.

Tímhle dlouhým elaborátem chci říct, že každé dítě je jiné a k tvrzení, že je nutné se na přijímačky nadrilovat, dodávám, jak u koho, fakt to není nutné vždy.

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. dubna 2022 09:03

Mohučanka Podepisuju, co pises. Ta atmosfera kazdy predmet je nejdulezitejsi , vecne zkouseni, sem tam prepadove testy. Ne to mi hrozne nevyhovovalo. Jinak scio jsme meli jen tak bokem, uz jsem na gymplu byla, takze motivace byla nulova. Ale stejne. Matika mi vysla dost dobre, a to mam logicke uvazovani na urovni lackovcu. 

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 09:04

Pavlena Hele a nevykašlala se na to, protože chce zůstat na základce?

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 09:12

Teda to je úplně jiný svět, já tedy vůbec netuším jak za pár let poznám jestli by náhodou dcera měla jít na gympl? Osobní zkušenost nemám, ani v okolí, je fakt rozdíl jestli se chodí na zš a pak 4r gymnázium a vš nebo víceleté gymnazium a pak vš? 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 09:42

JankaM nevím u jiných, ale já sama chtěla vypadnout z té naší základky tak moc, že jsem překonala přirozený ostych a přihlásila se učitelce o přihlášku na výběrovou základku. Učitelka jí chtěla dávat jen klukům (protože to byla matematická výběrovka ), ale zas odepřít mi to nemohla. Na gympl naši řekli no co, prostě ty zkoušky zkus, nic se nestane, když se nedostaneš, a když se dostaneš, máš na šest let pokoj. A já tam sama i chtěla, chodila tam ségra a mne se tam líbilo. Bohužel jsem tedy šla na jiný gympl, diametrálně odlišný

Chci tím asi říct, že bude dost záležet na tom, co bude chtít dcera. Záleží hodně na úrovni základky, já jsem už v těch 10 letech viděla, že je to strašný a že chci pryč.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 09:49

Jos no mně na nějakých testech pro nerozhodnuté studenty vyšlo, že mám jít na matfyz! Spolužák, který mě trvale a trpělivě celá léta doučoval matiku, abych měla aspoň trojku, se urazil, protože jemu nic takového nevyšlo (Samozřejmě, že on šel úspěšně na matfyz a já na FF.)

Stejně si myslím, že kdyby ta učitelka nebyla taková příšera, mohla jsem mít výsledky z matiky i z fyziky lepší. Ona dokázala ten stres vystupňovat tak, že se mi udělalo v hlavě úplně prázdno a většinou jsem nakonec začala brečet.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 09:57

Když to tu tak čtu, tak se vůbec, ale vůbec netěším, až to budu muset za pár let s dětmi řešit

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 10:23

A mňa to vždy prekvapí,  keď o tom píšete.  U nás sú len 8-rocne gymnáziá, ide sa tam z 5.ročníka, z našej školy z rocniká tam ide skúsiť tak 5 deti.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 10:34

letfenixa z nasi o kus dal z jedne skoly 20.

Online Pavlena
6920 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 10:40

Dekuju za reakce..

711990 stresar je, ale nemyslim, ze to ted melo vliv.. To spis z 9.tridy, to uz pujde do tuheho, takze to navic zkoni, protoze stres.
Kokoska brrr ani si nemyslim, ze to pokazila schvalne. Ona je takova ta ultra hodna holcicka, toto by ji vubec neprislo na rozum. 
Ja pocitala s tim, ze to nedopadne, ale doufala jsem v lepsi vysledek. Je narozena na vrcholu populacni krivky, prijeti bude ted kazdy rok tezsi. A co za skoly zbude v druhem kole? Asi nic, co by clovek pro chytre decko chtel.

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 11:29

Pavlena a jít až po základce na gympl je horší v čem?