Taky bych ten gympl úplně neviděla jako nutnost. Střední stavárna, výška stavarna a ani s tou matikou jsem neměla problém protože jsem měla výbornou matikarku. A pak jsem ještě po pěti letech dala veřejnou správu na právech a taky bez problémů. Jen tedy dcera je ve druhé třídě a už teď vidím jak se ve škole nudí. Když jsem se jí zmínila o gymnáziu tak byla vysloveně nadšená. Tak možná za tři roky budu taky hysterčit.![]()
Stěžovací vlákno
brrr
Hm, jenže co jsem tak četla, třeba v Ostravě to není až tak těžké se dostat. Na osmileté a šestileté gymnázium stačí cca 65 bodů. Tady v Praze jsi kolikrát pod čarou i s 80-85 body.
Jj, dcery spolužačky a osmileté gymnázium. 5 děvčat se dostala se jedna na nějaké soukromé. Jedna s 35+35 bodů 220. pod čarou. To není ani na odvolání.
JankaM Z Ale devcata vetsinou tech moznosti tolik nemaji, gympl a ekonomka, ale ty technicke jsou proste porad spis pro kluky (nebrat me za slovo absolutne).
to je ale opravdu nehezké klišé ![]()
Konkrétně technické průmyslovky se slušnější matikou jsou pro tytechnickym směrem vyhraněné deti kolikrát lepší volba než všeobecné gymnázium. Dnes se dá na střední studovat i kybernetická bezpečnost a informatika, je tam zhusta potřeba víc žen.
Vyřiď své hodné dceři, že testy Cermat umí napsat výborně děti, které se připravují na testy Cermat. Inteligentní děti s nimi mívají problém (pokud je to první setkání).
Teď už bude vědět jak na to, navíc na čtyřleté gymnázium školy většinou otevírají několik tříd, na rozdíl od víceletých.
Držím palce, ať to dobře dopadne s rodiči.
Teď už bude vědět jak na to, navíc na čtyřleté gymnázium školy většinou otevírají několik tříd, na rozdíl od víceletých.
Fakt? Mi to přijde spíš naopak. Můj gympl dokonce před časem čtyřletý úplně zrušil.
Mha jé, ráda tě tu vidím. Už jsem tě tu postrádala...
Syn teď dělal přijímačky na víceletý gympl a koukala jsem i na výsledky čtyřletého. Zatímco na víceletý vzali každého 10.-11. , na čtyřletý každého třetího uchazeče, Praha.
Tak jsem ráda, že to synovi vyšlo (měl taky motivaci, v současné 7. třídě na základce není moc spokojený a chtěl změnit prostředí), ale myslím, že v té deváté třídě by to byla jistota Pavlena to bude dobrý!
Šel teď na šestiletý, před 2 lety dělal přijímačky na osmiletý, měl ca 80 bodů jen za testy, plus plný počet bodů ze základky za známky a v Praze to prostě nestačilo. V mém rodném městě by s tímto skore byl v top 5.
edit- a jinak, myslim, ze az ted mel opravdu zajem o to, se na gympl dostat, v té páté třídě mu to bylo asi jedno, navíc tehdy byl Covid, lockdown, jen jedna příležitost dělat zkoušky, za dost nepříjemných podmínek tehdy. Ale i ten o 2 roky vyšší věk už hraje roli.
luciole dobrej článek! I o tom přístupu základek.. a to si na tu naši nemůžu stěžovat
Kamaradka spachala sebevrazdu. Zustaly po ni dve male deti.
ziginka upřímnou soustrast
ziginka to je hrozné. Upřímnou soustrast.
ziginka to je strašná tragedie, je mi to moc líto, upřímnou soustrast
ziginka jezisi uprimnou soustrast
Dekuji. Porad tomu nemuzu uverit. Bohuzel jsme nebyly v posledni dobe moc v kontaktu. Tohle bych do ni nikdy nerekla. Nedavno konecne koupili vysneny dum.
ziginka bože,to je tragédie...musela být opravdu zoufalá,kdyz ani dvě malé děti ji nedonutily to řešit jinak...
Včera jsem byla u hrobu své kamarádky,co zemřela před třemi lety a nechala tady tehdy dvouletou dceru (rakovina) a já tomu pokaždý,když tam prijdu nějak nemuzu uverit,ze se to stalo...a myslím na to,jak těžko se jí umíralo,kdyz věděla,ze není jiné cesty a nechává tady dcerku...
brečím pokaždý...
ziginka upřímnou soustrast
ziginka to je moc smutné, upřímnou soustrast![]()
ziginka Upřímnou soustrast. Nedovedu si představit, jak musela být zoufalá. ![]()
ziginka strašlivá zpráva, strašlivá! upřímnou soustrast, je mi z toho moc těžko a manželovi/muži i dětem posílám hodně sil ![]()
To je strašný.
Dvě malý děti, novej barák... co se těm lidem musí honit v hlavě, když je nic nezadrží ![]()
ziginka Upřímnou soustrast.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.