Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online dzizisketa
8968 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 13:06
Reakce na coralline:

​To mi připomnělo naši učitelku latiny na gymplu. Překládali jsme věty jako "Vlčice v temném lese děsí obyvatele vesnice." a ona to považovala za nejdůležitější ve vesmíru. Dvakrát podtrženou pětku počítala do průměru jako sedmičku apod. Já jsem problém neměla, ale asi dvěma spolužákům hrozil reparát.

​Ježíš úplně přesně jak u nás! Latinářka byla i němčinářka, takže půlka třídy ji měla i na němčinu. Úplně mě to teď hodilo o dvacet let zpět. Cože, dvacet let? Bože, já už jsem taky stará.

Online Pavlena
6920 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 13:10

letolet dekuju, bylo by krasny, pokud by to tak bylo. Ona prijmacky zkousela uz 2 roky zpet, tehdy byly subjektivne tezsi, ale vysledek lepsi. Proto me ten letosni propad tak rozhodil. V mezicase prisly vysleky z anglictiny (jeji silna stranka!) a uplne stejna katastrofa.

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 13:11

KarjaTo taky, a byly tam i konverzační jazykové semináře apod.

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 13:12

dzizisketa Ta naše učila ještě francouzštinu, tu já jsem neměla. Prej to bylo taky výživný.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. dubna 2022 13:16

Pavlena máš naprostou pravdu, že hodně záleží na oboru. Na medicínu to opravdu asi bez gymplu nepůjde. Ale zase nevím, jestli není na čtyřletý gympl menší přetlak než na ty delší? Za nás to tak bylo.

Offline brrr
12357 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 13:20

letfenixa U syna jich je ve třídě 21, hlásili se čtyři, dva se dostali, jedna ne a poslední nevím. Loni se hlásili z 28 dětí dva a oba se dostali. Jsme obyčejná venkovská základka, jedna třída v ročníku.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 13:22

Já třeba děsně plavala ve starych testech na přijímačky, nebýt scia tak se podle mě nedostanu na gympl. A přesně  na architektuře nám v prváku řekli že ti z gymplu budou mít v pohodě matiku, stavari z prumky ten zbytek:D

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 13:22

Pavlena Ty jo, to je mi líto. :-( Ale víš co, ony ty přijímačky jsou fakt divný, úplně něco jiného, než se učí ve škole. A taky tam jsou věci, co třeba ani ještě nebrali! Dcera je taky nějak nedřela, ale zkusila tak patery a každou zkouškou bylo vidět, že je lepší. 

Naopak ji to možná nakopne k tomu, že se bude zodpovědně připravovat na čtyřleté, uvidíš. A některé děti na to prostě ještě nejsou zralé, proto třeba naše vůbec nezkoušela osmileté. Jo a dělala zkoušky jen na jeden gympl? Je lepší dělat na dva, klidně i nějaký úplně mimo, protože se berou v potaz jen ty lepší výsledky. 

Jo a na rodiče se vyprdni, to fakt nemáš za potřebí poslouchat! 

Offline letolet
753 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 13:26

Pavlena opravdu stejná situace u nás, včetně té angličtiny. Za ty dva roky to bude fakt trochu jiné, prostě se konečně uplatní její inteligence :) Bude vědět, že teď musí a navíc se bude připravovat v podstatě celá třída, takže větší motivace, podpora i od učitelů. Tu jsem měla během distanční výuky možnost pozorovat a místy mě to až dojimalo. 

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 13:27
Reakce na Luna:

Kammila ucitele razitka na vysvedceni nedavaji.

​ale předávají, ne? Já taky než klientovi cokoliv odešlu, ověřím že je to kompletní, byť na tom pracovalo více lidí. A na rozdíl od rodičů či studentů mají vědět, jaké náležitosti má vysvědčení mít. Prostě nehorázná ledabylost a už se zjistilo, že se neobtěžovali orazítkovat komplet celý ročník. Takže stovky rodičů a studentů kontaktují VŠ po celé republice a vysvětlují a prosí o vložení správné verze, je po termínu a sami to udělat nemohou

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 13:39

letfenixa okolo 100.

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 14:10

Pavlena moje dcera ve druhaku a v pulce tretaku na gymplu jancila, ze uz ji nikdy nikdo na zadnou skolu nedostane. Nakonec si prihlasku dala a neodradil ji ani neuspech napoprve. Rok chodila na jazykovku a na kurzy z matiky (bracha velky vzor) a dostala se. Koncem bakalarskyho zase remcala, ze uz by to stacilo, ze je to otrava, ze uz dal studovat nechce. A zase sla na magistra a udelala to, ani ji od zadne zkousky nevyrazili. Jen jsem vedela, ze ji nesmim premlouvat, to by se sprajcla. Takze asi si k tomu kazdy musi dojit sam.

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. dubna 2022 14:16

JankaM Z elektrotechnicke sš na vysokou podobneho razeni asi problem neni. Ma to tak muz i bratranec a bez problemu. Ale devcata vetsinou tech moznosti tolik nemaji, gympl a ekonomka, ale ty technicke jsou proste porad spis pro kluky (nebrat me za slovo absolutne). Co se tyce zdravky a mediciny, to lze. V rocniku a vlastne nejspis na cele skole byla holcina, co to tak mela, ale bylo to dle jejich slov velmi narocne. Mnohem vic nez pro ostatni, protoze ji "chybely" prakticky vsechny zaklady v predmetech jako biologie, chemie, fyzika, latina nebo ten jazyk. O prijimackach nemluve, ty jsou temer uplne jen z tech tri vyse uvedenych predmetu. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. dubna 2022 14:18

Pavlena Docitam vlakno a . Presne tak. Kamarad se vyucil kuchar a cisnik a dnes je z nej pravnik, ale zase tim nejspis ztratil par let a vcelkove je to spis velka vyjimka. 

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 14:22

Jos ja mela spoluzacku zdravotni sestru, jit na VS se rozhodla asi po roce nebo dvou v praci,  a nejvetsi problem byl, ze ji nedali doporuceni, protoze ji potrebovali ve spitale jako sestru. Ale vytrvala, skolu teda pak dodelavala uz vdana a s dvojcatama, ale dokazala to.

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. dubna 2022 14:27

Pavlena Z toho co pises, nemuze to byt celkove postavenim testu? Ze ji vubec nesedla forma, zpusob otazek? Jak pise Garfie kazdym pokusem se student zlepsuje, protoze uz vi, na co se treba zamerit a kam dotaz vlastne smeruje. Mozna to pisu blbe, ale i u odbornych testu se vetsinou mustr otazek dost opakuje a da se odhadnout, co by tak chteli slyset. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. dubna 2022 14:29

Kokoska Jako jde to, ale asi to neni cesta, kterou by rodic pro sve dite chtel. Kdyz je jina moznost no..

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 14:29

Jos to v kazdem pripade.

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 14:37

Tedy děkuji za vhled do problematiky a toto téma na několik příštích let opouštím. Dcera je ve druhé třídě a když vidím jak se někdy vzteká u úkolů, asi nebudu nijak ambiciózní, nějak bude

Online dzizisketa
8968 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 15:16

Ségra zcela bezproblémově navázala na střední zahradnickou vhodným oborem na Mendelovce, stejně jako všichni její spolužáci, co na výšku šli.