Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 02. května 2022 10:17

Aranel aby byl vesmír v rovnováze (tlapkám, obojí je hnus hnusovatej)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. května 2022 12:46

viktorka_od splavu Je to Cacovická? Tam jsem četla, že chtějí všechny takovéhle sakury pokácet, protože prý nadměrně stíní a nasázet jiný druh. Přijde mi to škoda.

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 02. května 2022 13:10

Renusatko Jak může v současné době něco nadměrně stínit?

49357 příspěvků moje polička 02. května 2022 13:31

Renusatko je. chjo

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. května 2022 13:39

andulka01 To nevím, hlavně to podle reakcí nevypadalo, že by to tam vadilo lidem, ale byl to spíš nápad města.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 02. května 2022 13:59

Su otrávená z práce, definitivně se řadím k přičinlivým blbcům, pracantům, týmu tažných, děveček pro všechno. Ne, že bych čekala, že z toho ostatní padnou na zadek, ale špetka uznání a občasný "díky" by potěšilo. Navíc mě začíná iritovat fakt, že po některých služebně stejně zařazených kolegyních se nechce a nečeká ani 1/4 takovýho výkonu a zodpovědnosti při stejném finančním ohodnocení- pochopitelně. Ve službě od včerejška jsem zas jednou překonala samu sebe a měl by mi stačit dobrej pocit, ale za tu almužnu, co za to dostáváme, bez jakýhokoliv uznání, ta satisfakce dost pokulhává.

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 02. května 2022 14:01

Tohle mi prijde strasna skoda, takovy pristup otravi a unavi i ty dobre a zanicene jedince.

49357 příspěvků moje polička 02. května 2022 14:05

Kokoska mne pripada ze naopak na tomhle pristupu a techto jedincich cely system stoji a byt z toho jako pacient profituju, hnusi se mi to

49357 příspěvků moje polička 02. května 2022 14:07

marieu moc me to mrzi, ale pripada mi, ze jestlize se ti podarilo z te role obetniho beranka vystoupit v ramci rodinnych vztahu, nabehlas do toho pro zmenu v zamestnani. udelala bych si cas na odbornou peci driv nez to blbe skonci:-/

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 02. května 2022 14:08

marieuneda se nejak prihlasit aspon o to financni ohodnoceni? Ja jsem uplne stejny blbec a jsem objednana k sefovi k prehodnocenu toho financniho vystupu. Ale u me to dopadne, ze zvysi a ja jeste pridam.

U me ale nejde o nic duleziteho jako u tebe 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 02. května 2022 14:12

marieu místo přemýšlení, jestli by ti nestačilo uznání, bych začala přemýšlet, jestli nejde něco změnit, abys toho netahla tolik. Potřebuješ se trochu vymezit, uznání se zcela jistě nedočkas a hlavně: co z toho? Dobrý pocit?

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 02. května 2022 14:17

viktorka_od splavu naivně si myslím, že to tak není, na našem pracovišti/kolektivu je to takhle nějak nastavený historicky. Tažný a chovný. A protože by mě hanba fackovala, jen tak to šolichat a schovávat se za ostatní, nedělat tu práci naplno (odatestovala jsem, beru na sebe tu zodpovědnost), moje zařazení je jasný- nejsem tak na tom ale samotná, to je nás víc.

Candance chtěla bych věřit, že jo, ale jsme soukromý zařízení a výkonnost klesá (klesají počty porodů- covid bude demograficky zajímavej nejspíš nejen nadúmrtími, chybí nám některá malá operativa).  Majitel velmi rozsáhle investuje do výstavby nových zařízení a pracovišť - všechno vyprojektováno před covidem a válkou a teď nejspíš dochází prachy (stavebnictví, materiály, chybění UA pracovní síly). Přidali nám celkem slušně někdy vloni v létě a teď budem doufat, aby nám nesebrali pohyblivou složku. Odměny jsou už jen sporadicky a minimální. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 02. května 2022 14:20

marieu pokud je to v soukromém zařízení nastaveno na tažný a chovný, je něco hodně špatně. To jsem zažila jen v korporátu, kde IT bylo backoffice, tedy ne business vydělávající peníze. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 02. května 2022 15:44

continuity on je v tom pořád ještě imperativ "když můžeš, tak musíš". Už jsem o tom přemýšlela, něco málo bych pracovně omezit mohla, tak uvidím, co přinese léto (to je vždycky, vždycky krize při dovolených). Špitál je soukromý 15 let, tohle nastavení je tam odjakživa a nejspíš napříč obory a odděleními. Manažersky se to neřeší/trpí, nejsou a nebudou lidi. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 02. května 2022 17:32

marieu to je manažerská neschopnost, není pro to žádná omluva. V našem oboru lidi taky nejsou, dělat z firmy zaopatřovací ústav si dovolit nemůžeme a navíc to pak vždy odnesou ti schopni.

Jinak psycholožka nám říkala, že jeden takovy chovny v týmu významně sníží výkonnost celku. Takže jo,manažerská neschopnost ( i to, že tě nikdo neocení - protože to NIC nestojí). 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 02. května 2022 17:50

continuity opět historicky v rámci naší práce se nepříliš často vyskytne šéf, co je zároveň skvělý odborník a schopný manažer. To je jak bájný jednorožec. Opět neomlouvám- konstatuju. Ti "chovní" nejsou zcela neproduktivní, jen toho po nich není tolik vyžadováno/očekáváno. A další trochu rozdílná věc- musíme zajistit 24h, tzn 60 služeb v měsíci. Vypadne jeden, zvlánem to tahnout 2-3 měsíce. Vypadnou 2-3 a můžem to zavřít, protože to neutáhnem. Řešení mě úplně nenapadá, nejsem manažer, ale dělník medicíny

49357 příspěvků moje polička 02. května 2022 18:06

marieu prave proto ze jsi ten "delnik", tak by vubec nemelo byt na tobe to resit. zadny " muzem zavrit". majitel muze zavrit, nebo to zacit delat jinak.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 02. května 2022 18:18

viktorka_od splavu největší problém našeho stavu je v tom, že to pořád prostě vidíme jako službu lidem, no.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 02. května 2022 18:37

marieu jenže manažment je řemeslo. Nikdo se manažerem nenarodí. To je stejný, jak se nikdo nenarodí výborným chirurgem. Dokud se k tomu přistupuje, že organizace povyšuje nejschopnějšího odborníka, zcela zákonitě tě to dovede tam, kde jste, protože nejlepší odborník je zcela výjimečně taky výborný manažer od boha. 

Ale jak bylo řečeno, vůbec není na tobě to řešit. I v IT existují různé nepřetržitě služby, ty dělníky to vůbec nezajímá,jak to kdo zaridi. A funguje to. 

Úplně stejně teda drzi pod krkem mého muže. U letadel to mají všichni ne jako poslání, ale životní misi. Zrovna dnes o tom mluvil s kolegou, který si našel jinou práci, poblíž bydliště, bez nočních a víkendů, za stejně prachy. Ale stejně je z toho spatnej. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 02. května 2022 18:45

continuity no to je přesný.