Mně se tohle stalo s nějakými dětskými triky a tepláky a vyprat už to nikdy nešlo, myslím, že je to fakt vyžrané. Zkusila bych to něčím obarvit, obnovit tu černou. Tyhle šaty mají skvělý střih, je to super kousek, to hodně zamrzí.
Stěžovací vlákno
viktorka_od splavu Mne toto udelal na par tmavych trickach jelinek, kdyz jsem ho dala vic, je potreba dat ho tak polovinu, co jineho prasku (peru v nem porad, protoze dite ho jako jediny prasek toleruje). Tak jsem si je nechala na doma a prala je dal, no a ono se to z nich postupne vypralo, i kdyz to trvalo. Takze to byl vazne "jenom"usazeny prasek. Tak mozna kdybys je jeste nekolikrat hodila do pracky, taky by to z nich zmizelo. Nez je rovnou vyhodit, mozna by to stalo za pokus?
Myrtila viktorka_od splavu a hodila bych je tam jeste s necim, to treni o sebe by taky mohlo trochu pomoct. Cerne veci je lepsi prat naruby.
Myrtila To je mozna ono, davam od oka, ale mnohem min nez je doporuceno. I tak to pere dobre. Tak je to mozna pekna ziravina.
Myrtila viktorka_od splavu Taky se přimlouvám zkusit je vyprat několikrát. Já ten sypký Jelen používám jen při teplotách 60 a výš. Podle mě se při nižších teplotách špatně rozpouští.
Byla jsem překvapená, když se tu psalo, jak ten tekutý Jelen je neekoligický. Gel místo prášku jsem začala používat dávno před lety i u jiných pracích prostředků, protože jsem se tehdy někde dočetla, že gely jsou ekologičtější, protože neobsahují jakousi těžce rozložitelnou složku. Už dávno nevím, co to tehdy bylo. Ale je touž skoro 20 let. Teď mám poprvé tekutý prací gel od Real Green Clean, tak jsem zvědavá jaký bude. A musím se poohlédnout po dalších. Teď jsem měla na barevné a na černé ten Jelen gel.
viktorka_od splavu mně tohle udělal na pár věcech sanytol na fleky
jj to mně taky, proto ho používám jen na bílý a kupodivu mi totéž udělala prací soda - a ne nevypralo se to ani po x-tém dalším praní na 60:-( navíc než jsem na to přišla čím to je, tak to bylo několik praček
jinak prášku dávám spíš míň a teď jsem dala ještě tak půlku než obvykle..
notna vzhledem k tomu, že gely by se neměly používat na prádlo co jde do sušičky, protože se špatně z prádla vymáchávají.. vymáchají.. no prostě opravář sušičky mi tohle zdůrazňoval, že to je skoro takový zlo jak aviváž, tak jsem je úplně přestala používat. nevymáchaný prádlo mi fakt hrozně vadí a to nejsem alergik.
dynda barvit to asi zkoušet nebudu, ale nechám si je na doma, stejně mě vidí jen kocouři a těm to neva:-P
viktorka_od splavu Jak píšu, info mám velmi staré, budu se muset dovzdelat.
to je strasny.Vyhod jelena i s satama.
jesteze se tu jelen neda koupit,mozna bych se nechala taky zbankat....zlatej persil.
viktorka_od splavu Ty jo, a cože to prosím tě bylo? Nějak mi to uniklo. To bych nechtěla aby se mi stalo!
Edit, je jelen, no ten používám, ale na tmavé dávám něco jiného pokud mám. Ale už jsem ho dala xkrat i na své tmave a nic.....
Karja ona to asi byla blbá kombinace prášku a toho materiálu, do pračky jsem dala jen ty šaty plus to zelený triko co jsem měla s plisovanou sukní, ono vypadá podobně, je navrch jakoby lesklý a vespod pletený, ale tomu se nestalo vůbec nic. stejně už si v něm prát netroufnu:-( jinak fakt ty šaty jsem prala x-krát v obyč. prášku typu ariel, persil, ten levnej z lidlu... a v pohodě.
viktorka_od splavu Levnej prášek z Lidlu? Já si právě říkala tuhle, že musím začít šetřit na prášku na prani, že furt kupuju prášek (já teda kupují víc gely, možná proto ta spotřeba), ale ještě jsem se nedostala dál, než kupovat něco ve slevách, ale chtěla jsem se podívat na nějaké privátní značky.
Karja no já ten z lidlu začla kupovat když kdysi dávno vyhrál v D-testu:-) nikdy jsem s ním neměla žádný problém

viktorka_od splavu Dík no do toho jdu!
Karja no ty lidlové dopadly v D testu docela slušně. Líp myslím prášek. Taky jsem si říkala, že bych měla vymět ten hrozně neekologický Persil. Jesli teda projde změna parfemace u dcery. Někde tu byly ty výsledky ofoceny.
Makara No já mám radši gely, nějak se mi s nima lip pracuje. Navíc to nenam kam uklidit a ten prášek je takovej potenciálně lakavej pro děti, gel neumí nacnout:-D
Karja já to mám přesně opačně, gel vždycky všude oblemcám, s práškem nemám problém. Já ho mám teda přesypaný v petce. Jinak já jsem spokojená s prášky z DM, včetně dětského. Ten už teda nekupuju.
Evaeva Jo já bych to tam oresypavala, rozumej, chystala se k tomu asi tak měsíc!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.