Tak nastalo velké diveni, proč měl ty antibiotika tak krátce. Asi si je měl napsat sám, ještě to s doktorem na žurnálu řešil. ![]()
Kde jsme to diskutovali to zdravotnictví? Hlava XXII hadr.
Tak nastalo velké diveni, proč měl ty antibiotika tak krátce. Asi si je měl napsat sám, ještě to s doktorem na žurnálu řešil. ![]()
Kde jsme to diskutovali to zdravotnictví? Hlava XXII hadr.
Tak si tady s dovolením opět zaskuhrám, určitě chcete vědět jak jsem dopadla s tím palcem na chirurgii! Chcete, že jo!
Sebrala jsem veškerou odvahu a dobelhala se k recepci. Sestra zrovna končila telefonát: A to vám říkám, že tu budete čekat mnoho hodin! Vztekle praštila telefonem: Tvl viděl to svět?! Pedikérka mi sem posílá zarostlej nehet! Čímž mě veškerá pracně nabraná odvaha rázem opustila... s nervózním pochichtáváním, prostě jak hotovej debil, jsem špitla že já jdu s tím samým. Na pedikuře jste byla? houkla na mě ta dobrá žena. Byla, u tří různejch, rozplakala jsem se. Bože muj. No tak běžte - hned.
Zapadla jsem do ambulance, kde moje ponížení dosáhlo vrcholu: jedny z mála botek co v nich vydržím, mi moc pěkně obarvily hnáty na černo. Samozřejmě se tam museli motat rovnou dva doktoři a tři sestry. Pokusila jsem se vysvětlit problém... že bych jako chtěla říznout a vyčistit místo zjevného zánětu... No, nikdo se se špindírou nehodlal párat a chtěli to zjevně mít rychle za sebou. Jaký máte ty boty? No, v těchhle ale neodejdete. - Tak já bych přišla zítra... Jedna ze sester se ke mně přitočila: Hlavně počítejte s tím, že pak musíte bejt aspoň tři dny doma, vono to strašně teče! A máte vůbec odvoz? Zařídím vám ho! Do mhd nesmíte!
To už jsem pojala lehké podezření, které vzápětí přešlo v jistotu... když se mi doktůrek jal vysvětlovat kterak to umrtví a nehet upraví. O vyčištění toho zánětu ani slovo...
Poprosila jsem o středeční termín a zbaběle prchla... a v bezpečí našeho oddělení se jala horečně pátrat po jiných možnostech. Inu long story short, objednala jsem se na příští středu na nějakou podologii co mi doporučily holky od vedle (kdepak naše chirurgie, ty vrahouni hned trhaj nehty, proč tam lezeš!). Radši zaplatím ten milión co tam chtěj, třeba to bude k něčemu dobrý. Se strženým nehtem by se mi těžko cestovalo (nejen do Brna), za nějaký 2-3 týdny potřebuju aspoň trochu chodit, a v normálních botách, abych nedělala zřítelnici vostudu...
No už teď se těším na zítřek, až to půjdu do tý recepce u nás zrušit ![]()
continuity fuu teda to sa na teba valí. Dievca držte sa.
barbucha tak tiež dobra story. No držím palce. ![]()
barbucha Historka šílená (promiň, ve fázi, kdy jsi líčila špinavou končetinu, jsem se pobavila), bohužel věřím do posledního písmene ....jsou to strašní řezníci
! Takže mé varování ohledně stržení nehtu vycházelo z reality - udělala jsi dobře, že jsi prchla! Ale tedy vydržet s tím až do příští středy?!
Janulik03 díky, dnes to znasam nějak lepšie.
barbucha no sbohem, přemýšlím, že než trhání, jestli není lepší ta samoperace. Držím palce, ať ti pomůžou.
continuity držím palce,nech všetko dopadne čo najlepšie. Máš v poslednej riadnu nálož :(
Vydržím, dřív tam neměli čas.
Já už ze zoufalství o tý samooperaci uvažovala, ale nedám to. Někde tam zůstal prostě kousek, a ten si sama nevyoperuju... myslela jsem to třeba napíchnout a nějak tam vpravit tou dírkou aspoň framykoin nebo dezinfekci do tý bouličky, ale nemám na to prostředky ani šikovný ruce a upřímně, ani nervy.
Já bych si to i strhnout nechala kdyby to mělo smysl, ale ten v tom moc nevidím a navíc fakt si to teď nemůžu dovolit, bejt mrzák. To radši vydržím tu bolest (nebo budu chodit jen v birkenech).
A sorry - rovněž držím palce, ať vám to dobře dopadne!
barbucha úplne s Tebou súcitím.Kedysi mi lyžiarka zvrchu tak otlačila necht,že som skončila bez neho.Jediné šťastie bolo,že som oň prišla až v lete a nemusela nosiť uzavretú obuv.To,že to vyzeralo strašne, asi písať nemusím.Ja,čo si potrpím na upravené nechty a chodidlá
Keď sa dalo,nosila som to aspoň prelepené.
barbucha Jako lituju tě, zarostlej nehet je hrozný svinstvo, ale ten příběh k tomu ![]()
barbucha hele, ale oni ti urcitě nechtěli ten nehet trhat. Neřekl spíš ze strany odříznout pár milimetrů vč. nehtového lůžka (ne že by znělo líp)? Ono totiž ten zánět většinou vzniká opakovaným tlakem nehtu do měkké tkáně a nic tam zarostlé být nemusí. Něco o tom vím - strávila jsem nemálo hodin jejich ošetřováním.
barbucha No nevím, neteř to měla zarostlé -strihani do kulata a nikdo se s ní nemazal, strhli ji oba dva nehty a dva týdny pajdala v crosskach. Já taky myslím, že by se s tebou nějak extra nezabývali. Tak tfuj tfuj tfuj ať dopadneš dobře!
pecka barbucha Kvůli podebranému nehtu jsem před lety absolvovala dva týdny ve Vídni a okolí v sandálech, v ničem jiném jsem nevydržela. Bylo to sice v srpnu, ale pár dní teploměr klesl někam mírně nad deset stupňů a pršelo. Ze zoufalství jsem zakoupila silonové ponožky a namlouvala si, že jsou průhledné, tudíž nepostřehnutelné - no asi nebyly, ale bylo v nich podstatně tepleji. Někdy člověk prostě klesne velice hluboko
!
Ještě bych doporučila tu zmíněnou Višněvského mast (na noc a obvázat), možná také šalvěj .....
Já ten zánět mám ale úplně jinde než u nehtu, to je právě to
Jako vzniklo to z toho zarůstání, ale to mám teď vyřešený (sice blbě jak mi vysvětlil doktůrek, anžto žádný stříhání do kulata Karja
- prej to má bejt do rovna, aby ty krajní špičky nehtu překrejvaly/přerůstaly kraje lůžka v těch rozích volně).
Jenže mi tam putuje nějakej kousek už oddělenej leč nechanej/zarostlej, a výsledek je že mám bouličku na špičce palce, úplně mimo nehet, prostě nad ním. A ta mě pekelně bolí. A tu jsem hodlala nechat říznout a vyčistit... prostě jako jakejkoliv jinej problém, jako kdybych tam měla zarostlou třísku třeba. S tím mi stržení nehtu nepomůže.
Vono se to blbě vysvětluje a je to nechutný...
Kde je? V Motole?
barbucha tak to jsem z puvodnich komentu nepochopila. Jsem teda zvedava, co ti s tim udelaji na te podologii.
To já taky ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.