tohle ma fakt hodne lidi. pro me osobne je jeden z zivotnich ukolu kazdeho dospeleho cloveka tyhle veci zpracovat a vyrovnat se s nima.
Přesně jsi to napsala.
Měla jsem teď půjčenou výbornou knížku:

Doporučuju, hodně mi to dalo.
palahniukowa Katrin_kouří_cigarety a další: ženský, držím vám palce a upřímně - rodinu si nevybíráte a přerušit s nimi za těchto okolností kontakt, potažmo omezit na minimum, není žádný hřích.
edit: Já teda ještě přidám: na terapii jsem chodila 2 roky k chlapovi, teď rok a půl k ženské a pořád je co řešit, ale to zlepšení tam je. Např. jak jste tu psaly, že máte problém projevit a vyjádřit emoce. Byla jsem přesně taková. I když to se mnou třeba vevnitř trochu hnulo, tak navenek jsem zachovávala kamennou tvář (nejpíš letitý návyk z inzultů, které vůči mně měl můj otec a rozbrečet se by znamenalo prohrát). Minulý týden se kamarádce narodilo miminko (to by teda mělo být v radostech!), já s ní telefonovala z práce a když mi to všechno popisovala, tak jsem se normálně rozbrečela, tak mě to dojalo. A s těma zaslzenýma očima jsem musela rychle zpátky za táru a bylo mi to fuk. Vlastně jsem na sebe byla i trochu hrdá, že jsem se konečně zbavila toho srdce z kamene, které jsem si léta tvořila. A i jinak pociťuju neuvěřitelné zlepšení a posun. Ale trvalo mi to fakt dlouho. Takže se vůbec nemusíte cítit divně, když po pár sezeních u psychologa budete mít pocit, že je to k ničemu.
Jinak radím psát si deník (ne povinně každý den, spíš když budete mít pocit, že je toho ve vás dost). Když takhle čtu zápisky z doby před pár lety, přesně si vybavím, jak jsem se v tu dobu cítila a ve srovnání s aktuální situací teprve vnímám ten neuvěřitelný pokrok.