Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 30. března 2017 12:13
Reakce na Potrefenáhusa:

To poškrábání by mi až tak nevadilo, imo to k dřevěný podlaze patří, to klouzání by ale problém byl, našemu zoo to dost klouzalo i při běžném pohybu, nejen při demolici domácnosti.

A potřebovali jsme taky jednotnou podlahu, protože po rekonstrukci se dům dost otevře. Nakonec  jsme teda skončili u marmolea, který mělo pro nás dobrý provozní vlastnsoti (odolnost, teplost, neskluznost) a architekt proti němu narozdíl od PVC neprotestoval. Dům je z konce 70. let, v té době se linoleum dost používalo, tak se tam i materiálově hodí. Každopádně ho podrobíme zátěžovému provozu :-).

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 30. března 2017 12:41

mam ukazkovou premigrenozni auru a posledni dva triptany doma v lekarnicce. dala jsem si brufen, ale stejne se bojim, ze se mi to rozjete. kde je muj naramig?

Offline Janulik03
20273 příspěvků moje polička 30. března 2017 12:47
Reakce na continuity:

Možno zaberie aj ten brufen. Migréna je moja dlhoveká "kamoška". Tá človeka neopustí, zostáva verná. Len prosím ťa neskúšaj liečbu ako kedysi ja. Sama doma bolesť strašná, tak som si skúsila hlavu trepnúť o stenu zo zúfalstva. Bolesť sa znásobila o tržnú ranu a dlhé podozrenie okolia na mojho manžela, že ma tlčie. Mladosť-pochabosť. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. března 2017 13:08

Hrozná byla, a pak ještě s dírou, uf. Doufám, že si noví majitelé pořídili něco lepšího, byt by si to zasloužil.

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 30. března 2017 13:15
Reakce na continuity:

Zkusila bych brufen 'dokrmit' novalginem nebo algifenem, jestli máš..jinak teda soucítím..

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 30. března 2017 13:15
Reakce na Zina:

my byt předělávali ještě bez naší drahé kočičky, byla bych bejvala aspoň ty futra a dveře vybrala z tvrdýho dřeva...

marmoleum mi přijde dobrý, to maj architekti rádi, je to přírodní :-D

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. března 2017 13:25
Reakce na Zina:

Ano, podle položení, ale já nějak nejsem na ty napodobeniny, když dřevo, tak dřevo. Myslím, že i ty dřevěné plovoucí jsou lepené z vrstev z čehosi a navrch pár mm dřeva. Ale chápu, že někdo tomu dá přednost. Na podlahách máme dřevo nalepený, přes 2 cm tlustý, počítám, že po dětech to necháme přebrousit a pak nás to přežije. Možná jsem jen zaujátá, asi i v plovoučkách jde vývoj kupředu. Ta podlaha s dírou bylo lamino, což nesnáším. Další věc je, že jsem konzerva, nábytek a zásadní věci v domě pořizuju napořád. Kdo rád jednou za čas změnu, asi taky vybírá jinak. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. března 2017 13:40
Reakce na Zina:

Já myslím, že dřevěná podlaha bude psům klouzat. My máme jen kočky a po dubu jim to klouže, když je podlaha zaprášená, jako že se běhá na terasu a zpátky a nacourá se dovnitř. Ale  vím, že pejskaři si chválí vinyl i marmoleum, když vyberete kvalitní, věřím, že budete spokojení, je to nezničitelný a nepřeberně vzorů a barev. Plus je to teplý, dobře se to udržuje, není to hlučný...

Offline slniecko admin
19581 příspěvků moje polička 30. března 2017 13:41
Reakce na paktofonika:

Chcela by som veľmi pekne a zo srdca poďakovať všetkým za podporu, povzbudenie, aj za tip na knihu (určite si ju kúpim).  Toho psychologa predsa len budem musiet skusit. 

Držím palce .

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 30. března 2017 13:48
Reakce na dynda:

je to fakt dřevěný, má to 50 let záruku a přebrousit to jde v pohodě prej taky. Jako dubový fošny by se mi líbily samozřejmě víc, ale na to jsme neměli.

třeba:

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. března 2017 14:08
Reakce na Lama_z_Lana:

Ďakujem za podporu. A dodatočne všetko naj. 

Ja len dpfam, že narazím na toho "svojho" psychológa hneď na prvý krát. Poznám sa totiž, a prípadný neúspech a sklamanie by ma znovu posunulo o krok späť. 

A je fakt pravda, že pred cudzím sa možno otvorím a budem viac v pohode, bez stresu a hanby. Okolie s tým neotravujem, ani priateľovi nechcem vešať na hlavu tie svoje bludy, aj keď on by ma rád vypočul. 

Ale ako tak čítam každému to pomohlo takže to musím skúsiť. Dám si to ako prioritu č.1

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. března 2017 14:08
Reakce na slniecko:

Ďakujem veľmi pekne :)

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 30. března 2017 14:17
Reakce na Janulik03:

Ounz diky devcata, dala jsem si lahky obed s muzem, jeste jedno kafe, uz alespon zaostrim, tak snad to bude dobre.

algifen se muze s brufenem? ja s tim nemam zkusenosti, ted mam doma lahvicku, co mi zbyla po zanetu mocaku, tak muzu experimentovat

jinak ja na to taky trpim leta, ale co mi pred asi tremi lety neurolog rekl, ze je to migrena a tedy mam plny narok zobat, zije se mi nejak lepe

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. března 2017 14:23
Reakce na Potrefenáhusa:

Nojo, už to vidím, tohle ale asi taky nebylo úplně levný. My máme kantovku, řekla bych, že finančně to vyšlo podobně jako vaše plovoucí, ale zase se to nehodí do všech interiérů. Taky ji máme na jednom místě trochu ťuklou od stěhování nábytku, ale v tý díře je prostě zase jenom to stejný dubový dřevo, takže mě to nijak nedrásá. Tenkrát u lamina se v tý díře postupně odlupovala ta vrchní vrstva a prosvílala překložka či co.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 30. března 2017 14:30
Reakce na dynda:

nase kantovka se zacla odlepovat (spatne udelana nebo prebrousena sterka - murari se vymlouvaji na podlahare a ten zas na tu sterku). muz to v slabsich chvilkach lepi zpet, pak uz to drzi, ale nez obejde cely byt tak to bude jeste na par let. a deti chodi a vytahujou prstikama ty spalicky z podlahy.

ale jinou nez drevenou uz bych stejne nechtela.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 30. března 2017 14:39
Reakce na dynda:

mně se kantovka právě v interiéru moc nelíbí, leda by byla v nějakým podobným odstínu, ty strakatý mi přijdou strašně divoký. My ten byt máme docela velkej, když se začnou ty metry sčítat, tak se z toho člověku jenom protáčej panenky. Máme teda 2.jakost, dub rustical nebo tak něco, je v tom víc suků a běle, ale líbí se mi to mnohem víc než 1., ta byla taková dokonalá, že vypadala jako tapeta a taky byla o dost tmavší.

podlahář teda taky tvrdil, že by byla potřeba nivelační stěrka, aby za to mohl ručit hlavou.

A to ťuknutí od tý kuchyňský desky není skrz, je to tam jenom takový hloubš vytlačený, na tý fungl nový podlaze mě to ale mrzelo hodně, ale po té, co nám to už 8 nebo kolik let brousí kočka se psem, mi to už nějak nepřijde.

Offline Katrin_kouří_cigarety
156 příspěvků moje polička 30. března 2017 14:42
Reakce na paktofonika:

Můžete zkusit psychologa nebo psychoterapeuta. Není to totéž, jak by se mohlo zdát. Psychoterapeut má psychoterapeutický výcvik, je to několikaleté průběžné školení, kdy se vyloženě připravuje na to, aby mohl pomáhat a léčit. Psycholog Vám nabídne konzultace, ne terapii.

Ovšem nakonec je stejně nejdůležitější, aby Vám sedl lidsky.

Hodně dobrá příprava je jakákoliv kniha od amerického psychoterapeuta Irvina D. Yaloma, kde popisuje své případy. Tam uvidíte, jak vlastně terapie probíhá. Doporučuju hlavně Lži na pohovce, Láska a její kat, Máma a smysl života. Mě léčilo už jenom to čtení.

Držím palce.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 30. března 2017 14:46

Tak jsem dočetla posledních pár stran a ufffff... vůbec mně z toho není dobře, z těch vašich vztahových peripetií s rodiči.  Chce se mně řvát.. :"Jak můůůůůžou?!?!?!" Už to tady psala spousta ostatních, ale nedá mně to a musím  to opakovat. Jste skvělé, držte se..... chtěla bych vás všechny obejmout a adoptovat. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. března 2017 14:52

No budem si to musieť naštudovať. Ja som pred tým o tom ani nerozmýšľala. To bolo ešte ale v dobe keď k psychológovi chodia iba blázni, šialenci a nesvojprávny. To tvrdia niektorí z môjho okolia doteraz. Ďakujem za tip na knihy. Určite si niečo prečítam. :)

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 30. března 2017 15:33
Reakce na continuity:

Jo může se to zkombinovat to jsou jiny skupiny, ibac je nsa, kdezto metamizol  je klas anodynum, plus v algifenu jsou i spasmolytika novalgin jen metamizol. Urcite ale ne dlouhodobě, jen takhle akutne to pujde. Ten algifen ale miva kratkou dobu spotreby tak zkontrolovat. Na ty močový cesty se píše právě dost. Omlouvamse za hrabopis - z mobilu