Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 16. února 2024 06:13

Luna mě je vždycky těch dětí, které se staly terčem, tak líto. Vyřešilo se to nějak dobře pro toho Pavla?

Garfie syn je fakt úžasnej

JankaM co mi včera dcera ukázala, tak většinou si posílají jen obrázky.

No uvidíme, do šikany se to doufám nerozvine. 

Na základce jsem šikanu zažila taky, i obtěžování (jednou v šatně). Toho kluka jsem pak potkala na jedné skautské akci. Dělal, jako že nic..

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:09

My takhle měli strašných pár měsíců minulý rok, kdy dceři (osmá třída) začaly chodit vulgární sms. Měsíc to tajila, protože si myslela, že si s ní dělá některý spolužák srandu. Na povrch vše vyplavalo, když nám došel dopis od sociálky, že se s dcerou máme dostavit na sezení. Čuměla jsem jak puk, my totálně spořádaná rodina... Na sociálce jsem se dozvědala, že jim tam došel poštou anonym, ve kterém někdo tvrdí, že dcera bere drogy. Muž se vzteknul a podal trestní oznámení na neznámého pachatele, takže výslech a zápis na policii. Mezitím nám začaly docházet další anonymní dopisy přímo na adresu bydliště. My vše předávali policii a čekali, co zjistí. Útoky přes sítě jsem ani nepočítala, to jsme ihned měnili číslo a mazaly účty. Ten neskutečný stres, kdy dcera musela chodit do školy a vlastně nevěděla, kdo by to mohl být (evidetně někdo, kdo ji a nás zná), to bylo strašná noční můra, kterou jsme museli nakonec řešit i s psycholožkou a léky. Naštěstí jsme narazili na úžasnou paní policistku, která to fakt nehodila do kouta, pozvalala si na výslechy některé spolužáky, třídního učitele a výsledek - papírové dopisy posílala matka jedné dceřiné spolužačky, ten instagram byl asi dílo její dcery, na to nebylo dost důkazů! Proč? Dodnes netuším, nikdy jsem ji neviděla. My díky šetření policie jsme zatlačili na ředitele, ten donutil tu matku, aby souhlasila s přesunem té holky do jiné třídy a od září už na škole není. Každopádně já se těším až letos dcera opustí základku a budu doufat v normálnější spolužáky a jejich rodiče na střední. 

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:15

dupali to je hruza

Offline dzizisketa
8967 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:18

dupali 

Matka? Jakože do šikany dítěte se zapojila dospělá osoba? A jak z toho vyvázla?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2024 09:21

dupali noční můra

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:22

dupali no to je nářez

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:24

dupali Cože ? A motiv? Matka byla příčetná? Na toto mi teda ani bujná fantazie nastačí.

Offline Tak Betty
6144 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:25

dupali to se tak strašně těžko čte,  bude mi to v hlavě ležet dlouho. Neuvěřitelné čím jste si museli celá rodina projít. 

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:31

dupali To je strašný! Zaplaťpánůh, že to policie nenechgala být.

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:32

dzizisketa ano, matka spolužačky. Na policii se nepřiznala, měli na ni jen shodný rukopis, když nadepisovala adresu, anonym byl psaný na počítači. Policie to předala na úřad městské části, kde bydlí, k přestupkové komisi. Ta se nám ani neozvala, ani nás nevyslýchala a došel jen dopis, že daná matka dostala tuším peněžní pokutu a hotovo. My to ještě konzultovali s právníkem, že bychom to přehodnotili jako ublížení na zdraví, ale nakonec z toho sešlo. Nechtělo se nám vystavovat dceru dalším výslechům. Každopádně je na tom děsivé to, že v podstatě kdokoliv může druhému na pár měsíců "posr..." život a v podstatě beztrestně. 

Svoji roli v tom asi hrálo také to, že se tato matka s dcerou dva roky zpátky stěhovala z Prahy do Brna a možná to bylo z podobného důvodu. Bohužel sociálky si tyto informace nepředávají, policie už pak tu možnost měla. 

Online notna
9452 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:34

dupali To je desivy pribeh. Muselo byt hrozné. Když si představím, jak je mi smutno z těch běžných dívčích válek, tohle musel byt horor. A je příjemné slyšet, ze to u policie nehodili pod stůl. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 16. února 2024 09:36

dupali Nad tímhle mi tedy zůstává rozum stát. Co to je za osobu jaké musí byt její motivace? 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:36

dupali To je strašný, přeju dceři at si z toho šrámy neodnese a at je na střední škole moc spokojená

Jakože to je neskutečné, že dospělá osoba.....

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:37

Tak Betty já se klepu jen to píšu a dcera má bohužel stále antidepresiva, nešlo to jinak. Nejhorší na tom bylo to, že jsem byla emocionálně na tak strašné houpačce - věřím dceři, pochybuji, hlídám ji, zase věřím... vlastně celá rodina, tolik slz, hádek a vlastně jenom kvůli asi psychopatické matce. Jako je mi jasné, že peklo má doma i ta holka, ale to už musí řešit někdo jiný.

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:41

MP Merimotiv dodnes netušíme, nic strašného se mezi holkama nestalo, rozhodně nebyla ta její dcera šikanovaná. Naopak bylo velmi těžké ve třídě dokazovat, že obět je naše dcera nikoliv ta spolužačka, která vše řešila pláčem před učiteli. Asi tomu nepřidal ani neempatický třídní učitel a velmi mladá školní psycholožka.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:55

dupali To je noční můra :o( Ať se z toho všichni co nejlíp vzpamatujete.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:59

dupali No ty kráso! Já to říkám pořád, děti se rodí jako pohodový človíček, spratka z něj udělají až rodiče.

Garfie Je super, žes to na dceři poznala, to je jak z učebnice k té nedávné diskuzi, že to rodič nemá šanci poznat, když se dítěti něco děje. 

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 16. února 2024 10:06
Reakce na dupali:

Tak Betty já se klepu jen to píšu a dcera má bohužel stále antidepresiva, nešlo to jinak. Nejhorší na tom bylo to, že jsem byla emocionálně na tak strašné houpačce - věřím dceři, pochybuji, hlídám ji, zase věřím... vlastně celá rodina, tolik slz, hádek a vlastně jenom kvůli asi psychopatické matce. Jako je mi jasné, že peklo má doma i ta holka, ale to už musí řešit někdo jiný.

​Antidepresiva trvale?! To bych teda vytáhla to ublížení na zdraví hned!

Matka je evidentní cvok, ale zas tak nepříčetná aby ji to od všeho osvobodilo, asi nebude... předpokládám že je sama? Třeba ji sere že vy jste úplná rodina... ?

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 16. února 2024 10:15

barbucha nemá je natrvalo, je to teď rok. Psycholožka/trička říkala, že se člověk z takového traumata dostává až dva roky, navíc ji letos čekají přijímačky, tak jsme vysazení nechali na prázdniny.

Ale trefila jsi to, matka je s dcerou sama, možná tam figuruje i nejaký přítel matky (toho jsme podezřívali nejdřív).

Právník se k tomu obvinění z ublížení na zdraví nestavěl moc nadějně, zvlášť co bychom zase museli absolvovat s nejistým výsledkem. Já věřím, že karma zafunguje.

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 16. února 2024 10:46

dupali 

V karmu doufám vždycky ale u těch psychopatů je to těžký, buď jim to vůbec nedojde nebo jsou nespokojený trvale bez ohledu na aktuální situaci... nebo když už je osud potrestá, tak se nad příčinou nezamyslej.