andulka01 super! Když by sis taky jednou mohla hodit nohy hore a užívat si, když akci připraví někdo jinej. ![]()
Přeju, ať to rychle a dobře sroste a moc nebolí.
Stěžovací vlákno
barbucha promiň, promiň, jsem měla nějakej bolestínskej splín, no. Doufám, že zuby rychle přejdou a malíček se usadí. Hlavně, jak je oteklej, nekopni se do něj znovu, dej si i na doma uzavřený boty (vlastní zkušenost).
Srůstat loket budu až snad po operaci, zatím to mám v dlaze, až ustoupí otok, tak uviděj jestli to nebude lepší zdrátovat. Tak doufám, že jo, ráda bych si ještě zahrála nějaký ty tenisy a volejbaly, nehledě na to, že se tou pravou rukou živím. Žebra teda bolej fest, mám to trochu polámaný vepředu i vzadu, vlastně jediná část, co mě nebolí, není modrá nebo rudá a je plně funkční je pravá noha.
Z Františka (kde mi před časem dělali koleno a spádovost je vůbec nezajímala) mě hbitě vyhodili, ať si jdu na spádovou chíru, tedy do Thomayerky. Nemáte nějaké reference? Bych hrozně nerada, aby mě třeba vyhodnotili, jakože stará a tlustá, na tu nebudeme obtěžovat chirurga, ono jí to nějak sroste...
Tabea žejo? Jsem prostě dement, no. A samozřejmě jsem se připravila o další podzimní plány - příští víkend jsm měli zamluvené lekce wakeboardingu, kola, paddleboardy. A taky se mnou asi bude chtít mluvit šéf, neb to byla v podstatě služebka...
andulka01 jestli to byla služebka, tak je to pracovní úraz a jde to z pojištění firmy ne?
Jak je to v ČR nemám potuchy, ale v Německu musí mít firmy od jednoho zaměstnance pojištění. Z něj se platí všechny pracovní úrazy. Pacienti přes tohle pojištění mají prý lepší služby než při standardním pojištění. Ty úrazy se teda tak musí hlásit hned u doktora a zaměstnavatel pak do tří dnů na tu pojišťovnu. To pojistný se zaměstnavateli kvůli tomu případu nezvýší, vypočítává se to podle všech pojistných událostí, které ta pojišťovna za předchozí rok plnila.
Máš to nastudovaný?
Tabea nastudovaný to nemám, ještě promyslím, jak k tomu přistoupím. Ten fam trip mi nikdo nenařídil, nemám žádný cesťák, nic. Popravdě, moc se mi do toho nechce, u prvního doktora mě to vůbec nenapadlo.
Tabea jestli je to pracovní úraz nebo ne, to na ošetření u lékaře nemá žádný vliv, zdravotní péči máme jen jednu. Teoreticky.
Na co to má vliv, je náhrada mzdy.
andulka01 držím palce, abyste se nenatahovali, jestli to sluzebka byla nebo v podstatě nebo nebyla. Já už jsem zažila dost nechutné komentáře, když si člověk na povinném teambuildingu na nějaké zážitkové aktivitě málem ufiknul prst. Na dalších akcích se už dělalo nějaké čestné prohlášení, ze zaměstnanec tyto aktivity podstupuje na vlastní riziko. Firma 130 zaměstnanců a součást velké finanční skupiny. Fakt jsem se nestačila divit.
continuity Spíš já nemám zájem na tom, abychom se nějak natahovali. Mám ve firmě obrovskou volnost, klouzavou dobu a za to ale zase jsem velice flexibilní, dělám akce o víkendech... Vlastně by mi nejvíc vyhovovalo, kdyby oni nechtěli abych si zařizovala nemocenskou, ale mohla mít volný režim okolo případné operace. Jinak je mi líp v sedě u stolu než v leže, psát na klávesnici můžu, myšuju s omezením, praštěná do hlavy nejsem, tak vlastně není důvod, abych nic nedělala.
continuity to je zajímavý, jak jsou ty systémy různý. V DE platí zaměstnavatel 100% mzdy prvních 6 týdnů, ať je to nemoc nebo pracovní úraz. Pak přebírá buď zdravotní pojištění (70%) nebo pojistitel zaměstnavatele (80%).
andulka01 no takto, toto všechno je pravda, přesně do chvíle, kdy se to dobře zahojí a nebudeš mít trvalé následky.
Jedná věc je nemocenská, zcela jiná, jestli to je pracovní úraz.
Ale jestli to bylo v souvislosti s výkonem práce, takto fakt nepoznám, to je fakt na tobě.
Tabea tady náhrady za nemoc vyplácí buď 14 dní zaměstnavatel nebo pak sociálka.
Je to nějaké procento, ale taky dost zastropovane, člověk s vyšším příjmem spadne v případě nemoci klidně na půlku a méně.
Se nám nastěhovala na sídliště opěrná zpěvačka. doufám, že se brzo ochladí ona si konečně zavře okno.
continuity a neni to nějaká výzva? nám tady včera pěl na plný pecky nějakej tenor, dost se to neslo, a v životě jsem ho tu neslyšela...
My máme soprán. Ale nevím, už je tu celkem dlouho, určitě tak dvě-tri měsíce, ale dnes je to teda mimořádně obtěžující, protože cvičí nějaké stupnice. Minule zas v deset večer.
Potravinoví moli ![]()
continuity jo, Německo je pro lemply super. Stačí si po 6 týdnech doma najít nějakou další nemoc.
Lamicka To by možná fungovalo, ale já nedokážu usnout na zádech a na boku bych se s nimi asi nevyspala...
Thomayerku neznám, na tyhle věci byl výbornej Motol ![]()
Za služebku bys měla vyfásnout pracovní úraz (tj. 100%)... ale čert ví jak je to s nějakou kratochvilnou aktivitou přitom (ale povinnou?!), to by chtělo právníka. A nezříkala bych se toho, kdoví jak dlouho se ten loket bude hojit a co všechno bude potřeba. Přeju teda hladkej průběh bez komplikací, ale nikdy nevíš...
Zub, resp. teď už zuby, mě bolej tak příšerně že už jsem prakticky zoufalá. Brufen, Nalgesin... hřebíček... všechno k ničemu, za chvíli budu totálně zdrogovaná. Zlatej malíček!
Hwi to teda soucitim. Muj muz spi taky strasne hlasite, na dovolene spunty musim mit, nastesti se mi do usi vejdou. Ale tak patou sestou noc uz dost trpim, ty usi me rano chvili boli. Doma nastesti mame kazdy svuj pokoj.
andulka01 Auauau, lituju moc!!!
andulka01 ach jah, to znie boľavo. Želám ti, aby sa to čo najlepšie zrastalo!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí